Geef je werkweek een boost met deze boeken!

Ben jij klaar voor een frisse start en kan jouw werkweek ook wel een boost gebruiken? Met deze boeken haal jij het meeste uit jouw werkweek!

Er zijn allerlei redenen om een frisse start te maken op het gebied van werk. Wellicht ben je net terug van vakantie en ben je opnieuw opgeladen en gemotiveerd om de beste versie van jezelf te laten zien op de werkvloer. Of misschien begin je binnenkort wel met een nieuwe baan en wil je dit zo succesvol mogelijk aanpakken. Het kan ook zo zijn dat je voor jezelf wilt beginnen, opslag wilt vragen of meer orde wilt scheppen in jouw agenda en financiën. Wat de reden ook is, deze boeken helpen je verder! Dit lijstje staat vol met tips, motiverende verhalen en wijze lessen.

GRIP – Rick Pastoor

Bestel 👆 via Paagman.nl

Rick Pastoor valt te omschrijven als een productiviteitsgoeroe. Door de jaren heen ontwikkelde hij zijn eigen methode om effectiever en efficiënter om te gaan met zijn werk en tijd: GRIP. Met deze aanpak creëerde hij tijd en ruimte voor de dingen waar hij anders misschien niet aan toekwam; de plannen die je maakt, maar op een lager pitje zet, omdat je er maar geen ruimte voor kunt vinden. In zijn razend populaire boek GRIP leer je precies hoe je dit toepast in je eigen leven en werkweek.

You are a badass at making money – Jen Sincero

Bestel 👆 via Paagman.nl

Goed nieuws: Je hoeft niet mee te doen met de loterij om de cijfers op je rekening te zien stijgen! Waar het volgens coach en bestsellerauteur Jen Sincero op neerkomt is jouw mindset. Hoe je jezelf een badass at making money maakt legt ze jou haarfijn (en met humor) uit in dit boek. Het staat boordevol tips en adviezen die je realistisch toe kunt passen op jouw leven om net als Jen een succes te maken van jouw eigen financiën.

Winnen – Joost van Kleef

Bestel 👆 via Paagman.nl

Dat iedereen wel eens van het merk O’Neill heeft gehoord is te danken aan Rob Heilbron. Hij maakte van dit merk een groot marketingsucces binnen Europa. In dit boek krijg je een kijkje achter de schermen en antwoorden op vragen als: hoe heeft hij dit gedaan en wat voor trucs heeft hij die zelf ook toe kunt passen? Naast zijn ‘road to succes’ leer je ook over hoe het leven is als je dit succes eenmaal hebt, en welke keerkanten je mee te maken krijgt.

Opgeruimd op het werk – Marie Kondo

Bestel 👆 via Paagman.nl

De KonMari-methode kun je niet alleen toepassen op het opruimen en ordenen van jouw woning, maar ook op het dagelijkse kantoorleven. Wanneer je aan de hand van deze methode jouw werkweek indeelt zul je meer productiviteit én plezier ervaren in je werk. Denk maar eens aan hoeveel frisser en gemotiveerde je bent wanneer je aan een opgeruimd bureau zit. Stel je nu voor dat je dit toepast op je agenda en de werkvloer. Marie Kondo, auteur van de internationale bestseller Opgeruimd!, en organisatiepsycholoog Scott Sonenshein begeleiden je in dit boek naar een opgeruimde en succesvolle werkweek.

Babe you got this – Emilie Sobels en Martje Haverkamp

Bestel 👆 via Paagman.nl

Dit boek is voor alle girlbosses (in spé). Emilie Sobels en Martje Haverkamp hebben voor het boek Babe you got this meer dan twintig succesvolle vrouwelijke ondernemers en zakenwonders om advies gevraagd. Bijvoorbeeld: hoe wist je waar jouw krachten liggen? Hoe verkoop je jezelf en je ideeën aan anderen? Welke misstappen heb je gemaakt? Antwoorden op deze vragen kun je niet zomaar Googlen. Daarom is het des te fijn dat Emilie en Martje niet alleen de vragen hebben gesteld, maar de antwoorden ook nog eens zo hebben gebundeld dat jij het als handboek voor je eigen doelen kunt gebruiken.

Tien keer met pensioen – Rowan Siskens

Bestel 👆 via Paagman.nl

Waarom zou je al je dromen uit moeten stellen tot je pensioen? Dat vroeg Rowan Siskens zich ook af. Anno 2021 is het sowieso nog maar de vraag hoelang je door moet werken en of het pensioen voldoende is om te doen wat je graag wilt. Siskens wist hier wel een oplossing op. Hij bedacht de agile-leven methode. Met deze methode ga je niet één keer met pensioen, maar een paar keer. Om de paar jaar krijg je de kans om rust te pakken en je dromen te realiseren. Hoe je dat zelf toepast in je leven legt Siskens je haarfijn uit in zijn boek Tien keer met pensioen.

Werken doe je maar thuis – Japke-d. Bouma

Bestel 👆 via Paagman.nl

Dit boek verscheen al vóórdat bijna de hele wereld thuis moest gaan werken. Blijkbaar hadden we er in die tijd ook al soms moeite mee om het kantoorleven vol te houden. Werken doe je maar thuis is dus een goede opfrisser voor iedereen die (binnenkort) weer op kantoor werkt. Alles over het overleven van vergaderingen, heidagen en afscheidsborrels is terug te vinden in dit boek.

No rules rules – Reed Hastings

Bestel 👆 via Paagman.nl

Het succes van streamingsdienst Netflix is te danken aan een aantal basisprincipes, waaronder: vertrouw je team, wees volkomen eerlijk en probeer nooit je baas te pleasen. Naast een cool kijkje achter de schermen, leert dit boek je ook hoe je de basisprincipes zelf toepast om het meeste uit jouw team of onderneming te halen. Eén ding is zeker: Netflx doet dingen net iets anders.

Money Planner – Renee Lamboo

Bestel 👆 via Paagman.nl

Van tienduizenden euro’s in het rood naar tienduizenden euro’s op je rekening. Het klinkt misschien veel te hoog gegrepen en alleen weggelecht voor mensen met een grote promotie op komst of een geldboom. Think again! De bedenker van Money Planner, Renee Lamboo, deed dat namelijk! Door precies bijhouden wat ze uitgaf en dichtte al haar geldlekken. Nu helpt ze anderen om hun eigen financiële doelen te behalen, onder andere met dit werkboek, maar ook met haar blog PorteRenee.nl. Grote tip voor iedereen die zelf niet meer ziet hoe ze in hun huidige situatie toch financieel succesvol kunnen zijn.

Spiekboekje voor managers – Tjip de Jong

Bestel 👆 via Paagman.nl

Als manager heb je waarschijnlijk (globale) kennis van de bestaande managementmodellen. Je moet echter bijna een wandelende managementencyclopedie zijn om alles op dit gebied te onthouden. Daarnaast ben je zo betrokken bij het dagelijks reilen en zeilen, dat je niet al je tijd in studeren kunt steken. Je wilt echter wel op de hoogte zijn en zorgen dat je theorieën goed toepast. Gelukkig schreef Tjip de Jong het Spiekbriefje voor managers. Hierin staan nieuwste én klassieke modellen op het gebied van lean, agile, strategie, leidinggeven, verandermanagement, leren, communiceren, innoveren en coachen. Plus: antwoorden op lastige vragen die je even niet aan zag komen.

Geschreven door
Meer van Hilke

Niet zeuren, maar kleuren

Vroeger dacht je er misschien niet echt over na; kleuren was iets...
Lees verder