Niet zeuren, maar kleuren

Vroeger dacht je er misschien niet echt over na; kleuren was iets dat iedereen wel eens deed. Wat minder vaak voorkwam was een volwassen persoon die geconcentreerd binnen de lijntjes aan het kleuren was. Sinds een paar jaar zijn kleurboeken voor volwassenen echter in opkomst (en helemaal niet meer zo gek).

We geven je de drie voornaamste voordelen van plaatjes inkleuren en een overzicht van de leukste en meest verrassende kleurboeken. Wat dacht je van een Bob Ross kleurboek of eentje met een Game of thrones thema? Het bestaat!

De drie voordelen van kleuren

1. Kleuren vergroot je creativiteit en het stimuleert de fantasie. Hierdoor worden nieuwe ideeën en gedachten gegenereerd. Heb je dus een brainstormsessie in je agenda staan of een vergadering waarbij er veel van je wordt verwacht? Ga even een uurtje kleuren!

2. Door kleuren verbetert het concentratievermogen. Het brengt in principe dezelfde voordelen mee als lezen. Hoewel iedereen kan kleuren, vergt het toch een mate van concentratie en aandacht voor details. Ongemerkt je brein een concentratie-boost geven. Wie wil dat nou niet?

3. Is klassiek mediteren niet aan jou besteed? Los dit dan makkelijk op door te kleuren. Door eenvoudige tekeningen te maken begint automatisch het medicatieproces. Hierdoor kun je makkelijker en efficiënter oplossingen vinden voor je problemen.

Ben je overtuigd van de voordelen van kleuren? Ga dan op zoek naar een kleurboek dat het beste bij jou past. We zochten een aantal leuke exemplaren voor je uit die je gemakkelijk online kunt bestellen. Of kom langs in één van onze winkels.

Andy Warhol coloring book

Een kleurboek met 32 van Andy Warhol’s grootste hits. Daar ben je wel even zoet mee. En als je helemaal klaar bent, kun je jouw favoriete kleurplaat inlijsten voor een originele Warhol aan je muur.

Fantastic beasts and where to find them: Magical creatures coloring book

Heb je alle Harry Potter boeken al (ontelbare keren) gelezen en alle films al gezien? Dan kun je nu gerust je hart ophalen, want er bestaat een heus Fantastic beasts kleurboek. Hal-le-lu-jah!

Het grote Nederlandse Hiphop kleurboek

Nederlandse hiphop is stiekem nog niet zo oud. Pak ‘m beet zo’n veertig jaar. Maar in die veertig jaar is er een hoop gebeurt en dat kun jij allemaal zelf inkleuren. Het boek bevat 100 bekende Nederlandse rappers van de jaren ’80 tot nu.

The official Game of Thrones coloring book

De hitserie Game of Thrones is helaas ten einde, maar diehard fans kunnen in ieder geval nog even vooruit met dit kleurboek. Dat is wel een troost, toch?

Vincent van Gogh postcard coloring book

Wat is nou nog beter dan een toffe kleurplaat inkleuren? Een kleurplaat inkleuren die je daarna naar iemand anders toe kunt sturen natuurlijk! De ansichtkaarten zijn bij uitstek geschikt om tekentechnieken te oefenen en tegelijkertijd prachtige kunstwerkjes te creëren.

Meditating cat: A zen colouring book

Ga mee met de mediterende kat op zijn reis door de eeuwen heen in dit unieke en mooie kleurboek. Bossen, stadsgezichten, onderwaterscènes en futuristische landschappen komen voorbij. Voeg je kleur en creativiteit toe en neem daaruit een les in vrede en reflectie van een zeer verlichte kat. Miauw!

Wil je graag aan de slag, maar heb je nog niks in huis? Bekijk dan hier  ons grote assortiment kleurpotloden!

Tags bij dit verhaal
Geschreven door
Meer van Hilke

Netflix & Read: Welk boek matcht met jouw lievelingsserie?

Heb jij Netflix ook al helemaal uitgespeeld? Of heb je zojuist de...
Lees verder