Falafel-bagelburger uit Pierre Winds handboek voor duurzaam koken

Met De ecokeuken van Wind, het nieuwe kookboek van Pierre Wind is het handboek voor duurzaam koken een feit. Inclusief de door Wind eigen ‘Koken tot het kookpunt’-methode.

En dus voor het eerst een uitgebreide werkwijze, waarmee onze kookvaardigheden drastisch gaan veranderen. Goed voor het milieu en de portemonnee. Jij krijgt alvast een voorproefje met dit recept voor de falafel-bagelburger, en als eerste een inkijkje in deze revolutionaire ontwikkeling. Ook laat Pierre zien hoe je keuken te gebruiken zodat je op verschillende manieren energie kunt besparen. Laat je verrassen door deze hyperactieve en inventieve kok die je anders naar eten laat kijken en tegelijk de wereld een beetje mooier en leuker maakt!

Zo maak je de falafel-bagelburger!

Ingrediënten

75 g winterpeen
200 g kikkererwten uit blik
35 g bloem
2 knoflooktenen
1 tl komijnpoeder
12 blaadjes little gem sla
50 ml olie
100 g komkommer
2 tomaten
50 g mayonaise
4 afgebakken bagels

Materialen

Bakpan met passende deksel
Spatel/likker
Foodprocessor
Snijplank
Mes
Kartelmes
Mengbak
Inductieplaat

Bereidingswijze

Bestel De ecokeuken van Wind via Paagman.nl

Snijd de ongeschilde peen in gelijke plakjes. Doe de peen en knoflooktenen in de foodprocessor. Maal het in kleine stukjes fijn. Zeef de kikkererwten uit blik en voeg ze met bloem, komijnpoeder, peper en zout aan het wortelmengsel toe. Maal het tot een egale massa. Verdeel het in vier gelijke porties. Vorm ronde ballen. Leg ze op een met bloem bestoven werkblad. Druk dan met een vlakke hand op de bal, zodat het de vorm van een burger krijgt.

Snijd de bagels met een kartelmes, vanaf de zijkant, doormidden.

Snijd dunne plakjes komkommer en tomaat.

Zet een bakpan op de warmtebron (1200 watt). Doe er een scheutje olie in. Laat deze warm worden. Doe de falafelburger in de pan. Bak ze twee minuten. Dan omdraaien. Leg op de gebakken kant van de burgers de bagels. Doe een passende deksel op de pan. Halve minuut bakken, dan warmtebron uit. Laat de bakpan met de deksel erop 3 minuten staan. Dan klaar om te serveren.

Tags bij dit verhaal
,
Geschreven door
Meer van Redactie Paagmag

Zo maak je echt verrassende surprises

Op Pinterest zijn natuurlijk de mooiste surprises te vinden. Maar mooi is...
Lees verder