Een tas voor elke lezer

“Jij krijgt een tas en jij krijgt een tas en jij krijgt een tas!” Nee, dit is geen oude aflevering van Oprah Winfrey, dit is een tassenspecial voor elke soort lezer. Als je één van onze winkels regelmatig bezoekt ben je ze vast al eens tegengekomen: de prachtige tassencollecties die we aanbieden.

Om jouw keuze voor de perfecte boekentas makkelijker te maken, hebben we een voor elke soort lezer een bijpassende tas gezocht. Van ‘de plaatjeskijker’ tot ‘ de kleine lezer’ en van ‘de lezer die altijd on the go is’ tot ‘de lezer met de lasers’. Misschien ben jij wel ‘de lezer die kerstcadeaus moet kopen’ en komt dit artikel jou erg goed uit.

Kind & jeugd – De kleine lezer

Zo’n boek kan natuurlijk een zware bedoening zijn, zeker voor de kleine lezer. Geef hem of haar daarom deze vrolijke nijntje boekentas. Hiermee sleept jouw kleine lezer zijn of haar lievelingsboek van A naar B. Met zo’n schattige tas is het trouwens ook geen straf als je hem af en toe zelf moet dragen (want dat gaat sowieso gebeuren).

Kunst & cultuur – De plaatjeskijker

Als kunst- en cultuurliefhebber kun jij helemaal verdwijnen in een mooi fotoboek of prachtige kunstcollectie. Sterker nog, je kunt er geen genoeg van krijgen. Gelukkig hoeft dat ook niet! Want met onze museumcollectie draag jij je favoriete of meest inspirerende stuk gewoon aan je arm.

Sport & vrije tijd – De lezer die niet stil kan zitten

Lezen, dat doe jij tussen de bedrijven door. Erg lang stilzitten is niet aan jou besteed. Je hopt van je werk, naar de sportschool, naar een bijeenkomst en terwijl je onderweg bent naar een cursus doe je ook nog snel boodschappen. Speciaal voor jou hebben we dit kleine canvas boekentasje. Want naast tijdverspilling, hou je ook niet van ruimteverspilling. One book at a time.

Reizen & vakantie – De lezer die altijd on the go is

Op verjaardagen heb jij altijd de meest interessante reisverhalen. Als iemand met jou iets af wilt spreken, moet je eerst in je agenda kijken of je wel in het land bent. Je kunt echter niet kiezen welke bestemming nou precies jouw lievelings is. Speciaal voor jou hebben we daarom deze opvouwbare tas (reuze handig voor in je handbagage) met daarop de skyline van, ja, de wereld. Kun jij alle landen herkennen?

Stripboeken – De stripboekenheld

Asterix en Obelix, Suske en Wiske, Kuifje, Donald Duck of Lucky Luke. Als stripboekenheld heb je ze allemaal wel eens onder ogen gehad. Net als jouw favoriete cartoonfiguren, kom jij ook wel eens voor een verrassing te staan. Of je nu toevallig het stripboek van je dromen bent tegengekomen of (iets minder spannend) onderweg boodschappen moet doen, met dit handige opvouwbare tasje vol interessante karakters kun je alles aan. Want ja, elke held heeft natuurlijk een handlanger nodig.

(Huis)dieren – De lezer met de zachtste vrienden

Jouw ideale setting voor een boek bevat minstens één harige vriend. En dan hebben we het niet over een italiaan in een speedo, maar over honden, katten, konijnen en misschien zelfs een pony. En of je nu de tweelingzus van Minoes bent of de aartsvijand van Cruella de Vil, wij hebben een bijpassende tas voor je.

Religie & spiritualiteit – De ‘zo zen als maar ken’ lezer

Je bladert maandelijks door de flow, bent bekend met het Boeddhisme, vindt ‘zelfhulpboeken’ helemaal geen stom woord en bent vooral heel erg bezig met hier en nu. Als mensen aan jou denken, denken ze aan rust. Jij laat je niet snel de kast op jagen en dat straal je ook graag uit. Met deze tas bijvoorbeeld.

Wonen, tuin & natuur – De bloemlezer

Is het al lente? Nee? Dan is de kans groot dat jij warm binnen zit en inspiratie opdoet voor het komende seizoen. Je groene vingers trillen al bij de gedachte aan alle uren die je in de tuin door gaat brengen. Natuurlijk ken jij alle bloemen en planten bij hun (Latijnse) naam, maar mocht je het soms toch nog vergeten, of er graag over opscheppen, neem dan deze tas mee.

Denksport en kaartspelen – De lezer met de oplossing

Bijna niemand durft een spelletje tegen jou te spelen, tenzij ze heel goed tegen hun verlies kunnen. Je weet daarom als geen ander dat de ene puzzel, niet de andere is. Om die reden moet je soms out of the box denken. Deze tas is jou dus op het lijf geschreven.

Fantasy & sci-fi – De lezer met de lasers

Jouw hart gaat sneller kloppen van draken, geesten, andere dimensies, tijdreizen en onontdekte werelden. Als je jouw boeken meeneemt in deze tas, dan is er niks gelogen aan wat erop staat.

Boeken – De alles lezer

Oude romans, poëzie, psychologische thrillers, biografieën; je kan niet kiezen. Jij bent wat we noemen: een book junkie. Je hebt thuis een lijstje van alle boeken die je nog wilt lezen en hoe snel je ook leest, de lijst wordt alleen maar langer. Je leest overal: op het strand, in een cafe, thuis op de bank, in de trein, op het toilet, tijdens het eten en voor het slapen gaan (nog héél even). Deze (boeken)tas is voor jou. Je hebt hem waarschijnlijk hard nodig.

Geschreven door
Meer van Hilke

2021 wordt jouw jaar (en met dit boekenlijstje al helemaal)

Als we iets hebben kunnen leren van 2020, is het dat je...
Lees verder