Een Sinterklaasfeest voor alle kinderen met deze boeken

Sinterklaas en de meeuwenpieten? Wat dacht je van Kattenpieten? Of misschien de circuspieten? Deze leuke en moderne Sinterklaasboeken bieden eeuwig leesplezier.

Anno 2020 zijn er namelijk allerlei soorten pieten, in plaats van één, en is de creativiteit en diversiteit hierin oneindig. Weet je wat dit betekent? Heel veel nieuwe, leuke, grappige en spannende sinterklaasboeken voor elke leeftijd!

Hoog tijd dus om te beginnen aan een Sinterklaasboek. Kun je niet kiezen welk boek het beste in de schoen van jouw mini-mensje past? Dan helpen we je graag met dit lijstje. Hier vind je prachtig geïllustreerde boeken en vaak met een spannend verhaal. Wat gebeurt er namelijk vlak voor pakjesavond? Dan gaan er dingen mis! Gelukkig doen de personen in deze boeken er alles aan om het grote feest te redden. Je komt in deze Sinterklaasboeken gekleurde pieten, pieten met roetvegen, pieten zonder schmink of helemaal geen tegen.

De heerlijkste 5 december in vijfhonderdvierenzeventig jaar – Annie M.G. Schmidt

Dit prachtig geïllustreerde boek van Annie M.G. Schmidt begint met een nachtmerrie! De boot van Sinterklaas komt in een storm terecht en vergaat. Geen enkel cadeautje kon nog gered worden. Gelukkig worden Sinterklaas en Piet wel veilig uit het water gehaald. Maar hoe nu verder? Kan Sinterklaasavond wel doorgaan?

Aadje Piraatje en de stoomboot van Sinterklaas – Marjet Huiberts

Aadje Piraatje ontdekte wel iets héél bijzonders op de stoomboot van Sinterklaas. Wie had de goedheilligman namelijk bij zich? De meeuwenpieten! Dat was even schrikken voor de normaal zo stoere piraatjes. Komt het nu nog wel nog goed met pakjesavond? Als het aan Aadje Piraatje ligt wel!

Sinterklaas en de circuspieten – Eric Bouwens

Piet is met pensioen, dus Sinterklaas staat er alleen voor. Nu is boodschappen doen, koken en zijn mantel strijken nog wel te doen, maar wat als het straks Sinterklaasavond is? Het is honderd procent onmogelijk om in je eentje alle cadeaus op de goede plek te brengen. Net als pakjesavond in het water dreigt te vallen, belt een groepje circusartiesten aan die onderdak zoeken. Dat brengt Sinterklaas op een idee.

Boer Boris, een paard voor Sinterklaas – Ted van Lieshout

Boer Boris krijgt in dit boek een zeer bijzondere brief van Sinterklaas. De goedheiligman wil namelijk Knol van Boer Boris lenen, omdat Schimmel van de trap is gevallen. Dat vindt Boer Boris een grote eer en dus wordt Knol naar boven getakeld, op het dak. Maar wat blijkt dan? Knol heeft hoogtevrees! Oh, no. En nu?

SuperSint – Maranke Rinck

Als je dacht dat alleen de Pieten handig, snel en acrobatisch waren, laat je dan verrassen door SuperSint. Sinterklaas doet namelijk veel meer dan alleen verlanglijstjes in ontvangst nemen en cadeautjes uitdelen: hij redt mensen! Geloof je het niet? Lees dan zelf de verhalen over de drie vissertjes, de drie mooie zussen die te arm waren om te trouwen en het schip dat bijna verging in een storm op zee.

Wie durft? – Bette Westera

Ik denk dat het beste dat ooit had kunnen voortkomen uit de pietendiscussie, toch wel de Kattenpieten moeten zijn. Ik herhaal: Kattenpieten! In dit prachtig geïllustreerde boek wordt een groot dilemma aan de kaak gesteld, namelijk: hoe krijg je cadeautjes in een huis waar ook een hond woont? Dat zien de Kattenpieten namelijk echt niet zitten. Betekent dit dat kindjes die een hond hebben geen cadeautjes krijgen? Nee, toch?

Daar is Sinterklaas! – Vivian den Hollander

Sinterklaas is in het land! En nu? Hoe pak je dat allemaal aan met je schoen zetten en een verlanglijst maken? Dat vraag kleine Tijs van drie zich ook af. Gelukkig weet zijn grote zus Hanne van vijf alle ins en outs van Sinterklaas. Het enige dat ze niet weet is wanneer pakjesavond nou precies is.

Op zoek naar een sint – Pim Lammers

Heb je een mini-boekjunkie in huis zie liever helemaal zelf leest? Stop dan dit AVI M3 boekje in de schoen! Op zoek naar een sint is een spannend boek voor kinderen die net leren lezen. Als kleine Faat hoort dat Sinterklaas niet langskomt staat ze voor de grote uitdaging om een vervanger te zoeken. Gaat het haar lukken om het grote feest te redden?

Sinterklaasliedjes – Mark Janssen

Dit prentenboek draait om Sinterklaasliedjes. Alle klassiekers komen erin voor; van ‘Wie komt er alle jaren’, ‘Hoor de wind waait door de bomen’ en ‘Hij komt, hij komt’, tot ‘Hoor wie klopt daar kinderen’ en ‘O, kom er eens kijken’. De feestelijke tekeningen tonen het verhaal van zeven kinderen en hoe ze bij Sinterklaas proberen te komen. Dat gaat echter niet zonder slag of stoot.

Het geheime boek van Sinterklaas – Floortje Zwigtman

Kun je ze thuis niet meer voor de gek houden? Laat hen dan zien dat ze officieel een ‘groot kind’ zijn door Het geheime boek van Sinterklaas te geven. Hierin staat de complete waarheid over de man die wij kennen als de Sint. Waar komt Sinterklaas nou echt vandaan? Wat leert de geschiedenis ons over de pietendiscussie? En waarom zetten we eigenlijk onze schoen voor een man die op een stoomboot arriveert?

Tags bij dit verhaal
Geschreven door
Meer van Hilke

Het perfecte boek cadeau doen bestaat niet….?

Heb je ooit een boek cadeau gekregen dat een speciaal plekje in...
Lees verder