Zo maak je echt verrassende surprises

Op Pinterest zijn natuurlijk de mooiste surprises te vinden. Maar mooi is misschien niet speciaal genoeg deze keer.

Elk jaar met Sinterklaas is het weer de kunst om creatieve knutselwerken van vorig jaar te overtreffen. De kans is groot dat je goede ideeën nu wel zo’n beetje op zijn. Geen paniek, want Rolf Hut samensteller van het boek Knotsgekke surprises om zelf te maken heeft de meest originele en indrukwekkende surprises bedacht! Het is nog niet te laat, je kunt met makkelijk verkrijgbare spullen deze echt verassende surprises maken.

€7,99 – Paagman.nl

Als het aan Rolf Hut ligt, is niets onmogelijk. Is je vader een hippie en heb je hem altijd al een lavalamp willen geven? Dan maak je er toch gewoon zelf één! Of laat je fantasie helemaal de vrije loop en knutsel een levensechte draak!

Stap voor stap en met de vrolijke tekeningen van Marten Hazelaar laat Rolf zien hoe je al deze surprises in een handomdraai maakt. En ondertussen steek je ook nog iets op van natuur- en scheikunde!

Aan de slag knutselpiet: Geiser surprise

Benodigdheden (zie plaatje bovenaan de pagina)
– Stuk karton
Ducttape
– 3 a 4 mentos
– wc-rol
– krat
– fles cola light
– grote doos
– stuk papier van 20 cm bij 4 cm
– papier
– wc-papier en behangplaksel voor paper-mache

Bouwplan

1. Snij met een broodmes de wc-rollen bijna helemaal door. Laat een stuk van ruim een cm zitten. Maak boven in de wc-rol acht sneetjes van ongeveer een cm. Vouw dan de flapjes opzij. Hier kan straks het landschap op staan.

2. Knip kartonnen strips van ongeveer 20 cm lang en 4 cm breed. Schuif deze in de gleuf van de wc-rollen.

3.  Plak een stukje ducttape op de nog vastzittende kant van de wc-rol, zodat de
strip niet makkelijk opzij kan bewegen.

4. Zet de flessen in de krat en schuif de wc-rollen over de flessenhals.

5. Maak een mooi landschap. Dat kan heel simpel zijn: print een kaart van een gebied met geisers uit. Maar je kan het natuurlijk ook zelf mooi maken met bijvoorbeeld papier-maché. Zorg ervoor dat de plekken waar je de geiser wil hebben kloppen met de plek van de flessen in de krat.

6. Maak gaten in je landschap op plekken van de geiser en zet je landschap op de krat.

Inpakken en laten uitpakken

7. Pak de grote doos in met mooi pakpapier (vergeet de bodem niet!). Vlak voor het uitpakken zet je de krat op een plek waar het smerig van de plakkerige cola mag worden, zoals buiten of in de kamer van iemand waar je een hekel aan hebt. Haal de dop van de colaflessen, schuif de wc-kokers, met het stuk karton erin, over de fles heen. Doe 3 of 4 Mentos-snoepjes in elke koker. Zet het landschap weer op de krat. Zet ten slotte de grote doos, op zijn kop, over de hele surprise heen. Zet er met grote letters op dat de surprise niet bewogen mag worden!

8. Om de surprise uit te pakken moet de doos voorzichtig recht omhoog getild worden. Om de geisers af te laten gaan moet je voorzichtig het strookje karton uit de wc-rol trekken zodat de Mentos in de cola valt. Veel plakkerig fonteinspektakel gegarandeerd!

Bekijk hier nog even de bouwtekening:

Geschreven door
Meer van Redactie Paagmag

Voorbereid naar de meet & greet met ‘Queen of Crime’ Karin Slaughter!

Tekst: Sasha Haasnoot Op 6 juni zijn de Spannende Boeken Weken 2018...
Lees verder