Ga erop uit met deze boeken!

Eventjes de benen strekken en een frisse neus halen is ook in deze tijd wel zo fijn. Wij hebben een aantal boeken waarmee je nieuwe plekken kunt ontdekken. Fijne voorjaarsvakantie!

Hoeveel ommetjes heb jij al gemaakt? Heb je het inmiddels wel een beetje gezien met de blokjes om in jouw buurt? Sinds afgelopen jaar is heel Nederland massaal aan de wandel. We hoeven natuurlijk niet meer uit te leggen dat dit wel met de geldende maatregelen in het achterhoofd gedaan moet worden: de oproep blijft om zo min mogelijk mensen te ontmoeten en jouw reisbewegingen te beperken. Maar eventjes de benen strekken en een frisse neus halen is ook in deze tijd wel zo fijn.

I Love the Seaside Noordzeekust

Bestel via Paagman.nl

De surf & reisgids voor Nederland, Belgie en Duitsland. Já, naar zee! Voor alle liefhebbers van de Noordzeekust heeft het team van I Love the Seaside deze inspirerende, verrassende en relaxte reisgids over de Duitse Wadden, Nederland en België gemaakt. Als je houdt van een laidback surf-sfeertje maar niet per se hoeft te surfen, voor als je houdt van brede stranden, zand tussen je tenen en een frisse wind door je haar. Alleen de allerleukste plekken langs de kust staan in het boek. Van watersportstranden, stille duinen tot gezellige dorpen met reuring én perfecte oorden waar je goed met kinderen naar toe kunt. De adressen die gekozen zijn, zijn vaak kleinschalig en altijd gerund met het hart.

Nicolaas Klei – De slankwandelaar

Bestel via Paagman.nl

Van de knoop die van zijn overhemd sprong tot overpeinzingen of hij met zijn aantal stappen inmiddels Siberië al heeft gehaald: in De slankwandelaar verhaalt Nicolaas Klei hoe het zo ver kon komen dat een notoire antisporter als hij zichzelf sinds 2018 tot zo’n beetje de helft van zijn oude omvang heeft gewandeld. En dat niet alleen, hij vindt het wandelen nog leuk ook! Stappen tellen en op calorieën letten waren nog nooit zo aanstekelijk. Een ideaal aanmoedigingsboekje, waarbij je en passant ook nog eens te weten komt dat de mensheid al sinds de renaissance stappentellers kent. Nicolaas Klei begon z’n loopbaan bij het Koninklijk Genootschap ter Bevordering & Verbreiding van Nutteloze Kennis, schreef daarna diverse veelgeprezen wijnboeken, en proeft zich sinds 2000 jaarlijks ongans voor de Omfietswijngids. Nu zwerft hij langs de straten.

Loek Heskes – Wandelen buiten de binnenstad van Den Haag

Bestel via Paagman.nl

Auteur Loek Heskes en zijn vrouw Irene zullen je in Wandelen buiten de binnenstad van Den Haag al snel verleiden om te gaan wandelen in de Haagse ‘buitenstad’, die tussen het centrum en het buitengebied gelegen is: de wijken rond het centrum, van Bezuidenhout tot Kijkduin en van Scheveningen tot de Schilderswijk. Al lopend ontdek je het karakter van de wijken door bewust te kijken naar de inrichting van de openbare ruimte, architectuur en cultuurhistorie. De wijken in de buitenstad stammen veelal uit de 19e en 20e eeuw en liggen vaak onder druk binnen stadsvernieuwingsprojecten. Ondanks dat Den Haag de dichtstbevolkte stad van ons land is loop je veel door parken en langs water. En bijna altijd is er wel een uitspanning in de buurt om de vele indrukken te verwerken. De tien wandelingen in deze gids zijn allemaal rond de 10 kilometer lang en bieden je een uitgelezen gelegenheid om de Hofstad in al haar geledingen te leren kennen.

Renske Borst – (Te) gekke slaapplekken

Bestel via Paagman.nl

Enig idee hoe mooi Nederland en Vlaanderen wel niet zijn? Ontdek de mooiste plekjes dicht bij huis. Voor haar eerste boek vond Renske al meer dan veertig (té) gekke slaapplekken. Maar ze kwam er ook achter dat er nog veel meer te ontdekken viel. Daarom nu dit boek met nóg meer accommodaties. Maar liefst 50 (té) gekke slaapplekken in Nederland en België. Van een luxe boomhut met hottub tot een tentje op het water. Van een loft in de stad tot een cabin midden in de bossen. Wie neem jij mee?

Twan Huys – Wandellust

Bestel via Paagman.nl

Twan Huys is zijn leven lang al een gepassioneerd wandelaar. Van jongs af aan ging hij met zijn ouders op pad in de heuvels van Zuid-Limburg, op zoek naar zeldzame orchideeën, ijsvogels en dassen. In Wandellust verbreedt hij zijn horizon en beschrijft de mooiste wandelgebieden van Nederland. In een turbulent jaar vindt hij rust tijdens lange tochten, soms met zijn vader en moeder, beiden ver in de tachtig, soms met vrienden en bekenden als Herman Finkers, prinses Irene, Geert Mak en Jane Goodall. Wandelen is uitgegroeid tot een nationale hobby. Het is altijd weer inspirerend, louterend en soms zelfs helend. Zoals Hippocrates zijn leerlingen al meer dan tweeduizend jaar geleden voorhield: ‘Wandelen is het beste medicijn.’ Voor alle miljoenen Nederlandse wandelaars schreef Twan Huys Wandellust. Hij neemt ons mee van het Springendal tot aan Tiengemeten, van de Veluwe tot aan de Schoorlse Duinen, van Terschelling naar het Limburgse Gerendal, en nog veel verder.

Ellie Brik – 52 Zondagen wandelen & lunchen

Bestel via Paagman.nl

Nooit meer een saaie zondag! Met dit motto besloot Ellie Brik op pad te gaan naar de leukste dorpen en steden.  Ze neemt je mee op korte wandelingen in Nederland. Met dit boek bezoek je iedere week een dorp of een stad en zie je dat ons eigen land echt prachtig is. Natuurlijk ontbreekt een tip voor een lekkere kop koffie of lunch niet. Zo laat ze je zien, voelen en proeven hoe mooi ons land is. En dat er tussen Groningen en Maastricht genoeg te ontdekken is.

Cynthia Schultz – Wandellust

Bestel via Paagman.nl

In haar boek Wandellust laat lifestyleblogger Cynthia Schultz je zien hoe leuk wandelen is. Wandellust is een heerlijk inspiratieboek vol prachtige wandelplekken. Denk je bij wandelen aan wandelschoenen, windjacks en stokken? Er is meer! Wandelen is óók heerlijk als je er geen sport van maakt. Het is eenvoudig, je hebt er weinig voor nodig en het kan overal. Je hoofd waait leeg en lopen is goed voor lijf en brein. Wandelen is makkelijk te integreren in je dagelijkse leven, en hoe heerlijk is het om Nederland te voet te ontdekken? Krijg jij al #wandellust?

Petra de Hamer – Buitenluchtleven

Bestel via Paagman.nl

Mooie natuurgebieden, nationale parken, onverwacht inspirerende plekken midden in een stad. Wandelen kan overal, echt. Een wandeling van een uurtje, een hele middag of zelfs een lang weekend? In Nederland zijn de mogelijkheden eindeloos. Je moet soms alleen even weten waar. Buitenluchtleven wil je inspireren Nederland te ontdekken. Te voet! Met meer dan 160 beschreven natuurgebieden, landgoederen en wandelingen. Met tips van wandelaars vanuit het hele land, overzichtskaarten en veel fotografie. Beschreven, verzameld en gefotografeerd door Petra de Hamer. Veters strikken, flesje water mee: allemaal lekker naar buiten!

Time to momo Den Haag & Scheveningen

Bestel via Paagman.nl

Met 3 verrassende routes door de verschillende wijken van Den Haag en 1 route door Scheveningen kun je de stad in je eigen tempo ontdekken én de local lifestyle beleven. Stap je hotel uit en loop regelrecht naar de leukste wijken van de stad. Op weg naar nieuwe restaurantjes, de beste koffie en dat lokaal gebrouwen biertje. Bij time to momo delen lokale auteurs uit liefde voor hún stad alleen de echte highlights met je. Zo sla je de drukke dertien-in-een-dozijn-winkelstraten over en wandel je, terwijl je onderweg een bezienswaardigheid meepikt, naar de leukste adressen waar de locals zelf graag komen. Inclusief: Alle belangrijke bezienswaardigheden; meer dan 250 adressen om te eten, drinken en shoppen; handige uitneembare stadsplattegrond én gratis kaart-app; en leuke top 10-lijstjes.

Geschreven door
Meer van Britt

Heb jij alle Lucinda Riley boeken gelezen?

We moeten nog heel even geduld hebben tot het laatste deel in...
Lees verder