Zeven redenen om te komen winkelen in de boekhandel!

Vol verlangen kijken we uit naar de opening van de winkels en in het bijzonder de boekhandel. Eindelijk weer op de bonnefooi struinen door je favoriete boekhandel, pareltjes vinden, je leeshonger stillen en even onverstoorde quality time met jezelf doorbrengen.

Waarom is het nou zo heerlijk om door een boekhandel te lopen? Wat is de aantrekkingskracht van boeken en waarom kan je niet wegblijven? Wij zetten de belangrijkste redenen onder elkaar. Uiteraard zijn we ook benieuwd naar die van jou. Laat ons weten waarom jij graag in de boekhandel komt, onder de post opย instagram.

Het ruikt er naar mogelijkheden

Bestel bijย ๐Ÿ‘†ย  Paagman.nl

De geur van nieuwe boeken geeft hoop! Je ziet jezelf al zitten: heerlijk onder je dekentje op de bank met de nieuwe thriller van je favoriete auteur. De dikke roman van 800 pagina’s neem je mee de tuin in en die stapel voor naast het bed moet ook aangevuld worden. Eigenlijk neem je jezelf per direct voor vรฉรฉl meer te lezen, en tijdens het afrekenen is er ook geen haar op je hoofd die eraan twijfelt dat het gaat lukken.

Het (her)ontdekken van je favoriete boeken en auteurs

Nieuwe uitgaves van je favoriete boek, ze springen voor jou eigenlijk altijd meteen van de plank. Je hart maakt een sprongetje wanneer je ziet dat er van de hand van dezelfde auteur ook een nieuwe titel is verschenen! Nog even struinen langs de tafel waar je boek heeft gelegen, in de hoop een boek te vinden dat je hetzelfde gevoel kan geven. Of misschien toch diezelfde titel nog een keer lezen. Je denkt meteen aan alle vrienden aan wie je het boek nog niet cadeau hebt gedaan, zijn die niet binnenkort jarig?

Snuffelen tussen de tweedehandse boeken (bij Paagman Lange Poten bijvoorbeeld)

Bestel bijย ๐Ÿ‘†ย  Paagman.nl

De afdeling tweedehands zit boordevol onontdekte boeken, ook nog eens voor een zacht prijsje.ย Omdat je nooit weet wat je zult vinden, is er een extra dimensie van spanning wanneer je ogen langs de planken glijden. Zowel oude boeken als niet zo oude boeken trekken je aandacht. De beste manier om door de tweedehands afdeling te neuzen is zonder plan, zonder haast en zonder verwachtingen. Dat ene boek waarvan je eigenlijk geen idee hebt of het iets voor jou is, maar dat toch goed voelt. Dat gevoel dat je krijgt wanneer je een bijzondere uitgave mee naar huis neemt is niet te evenaren, alsof je zojuist van de rest van de wereld hebt gewonnen!

Wanneer je net je boekenkast een lenteschoonmaak hebt gegeven

Bestel bijย ๐Ÿ‘†ย  Paagman.nl

Je boekenkast is weer opgeruimd na de lenteschoonmaak. Je hebt alle boeken waar je eigenlijk niet gelukkig van wordt weggedaan of weggegeven. Dat biedt mogelijkheden! Je hebt het verdient weer een paar nieuwe boeken mee naar huis te nemen waar je wel heel gelukkig van wordt, die krijgen een waardig plekje in de schone en opgeruimde boekenkast.

Het boek kiest jou (of andersom?)

Bestel bijย ๐Ÿ‘†ย  Paagman.nl

De aantrekkingskracht die je voelt bij sommige boeken is als niets anders. De prachtige cover lokt je vanaf een afstandje en je kunt het niet weerstaan. Pak me op! Lees mijn achterflap! Bekijk mijn prachtige lettertype, is dat niet precies jouw smaak?ย ย Net als ware liefde kun je in sommige gevallen niets doen behalve toegeven aan de aantrekkingskracht. In de boekhandel voel je je speciaal, alsof de boeken er alleen voor jou staan.

 

Een leven lang leren

Bestel bijย ๐Ÿ‘†ย  Paagman.nl

Zelfontwikkeling staat centraal in de afdeling zelfhulp. Je huis organiseren of efficiรซnter met je tijd omgaan, in touch komen met de creatieve kant van jezelf of een nieuwe vaardigheid jezelf eigen maken. Alles lijkt mogelijk wanneer je door deze afdeling aan het snuffelen bent. Wanneer je in de spiegel kijkt zie je al de nieuwe potentiรซle versie van jezelf terugzwaaien. Deze handboeken geven je ook het gevoel dat het zeker gaat lukken!

Kopje koffie?

Om de transformatie en ervaring die je zojuist bent ondergaan te verwerken is er maar een ding waar je trek in hebt; een kopje koffie! In onze Haagse vestigingen, Paagman Fred of Centrum, wordt er heerlijke take-away koffie en thee geserveerd. Dat maakt je uitje compleet, en zo ga je heerlijk verzadigd naar huis!

 

 

Tags bij dit verhaal
,
Geschreven door
Meer van Eveline

Met deze activiteiten voor binnen รฉn buiten is de Voorjaarsvakantie een feestje!

Het is weer bijna Voorjaarsvakantie. Deze week valt altijd precies zo dat...
Lees verder