Geef Het Achterhuis cadeau! Lees verder met nog meer Anne Frank inspiratie

De campagne Geef een (prenten)boek cadeau heeft als missie om alle kinderen in Nederland en Vlaanderen te laten opgroeien tussen de mooiste boeken. Door ieder jaar een prentenboek en jeugdboek beschikbaar te stellen voor een laag bedrag, worden zoveel mogelijk boekenkastjes gevuld met geweldige titels. Het cadeau geven staat centraal in de campagne, of dat nou aan jezelf of aan een ander is!

Om alle kinderen te bereiken organiseren verschillende boekhandels donaties. Bij Paagman kun je ook een boek doneren. We hebben met zorg een aantal instanties uitgezocht die de boeken met veel liefde verspreiden aan de kinderen die ze het meest nodig hebben! In Den Haag doneren we aan Stichting Leergeld, in Leidschendam aan de Voedselbank Leidschendam Voorburg en in Delft aan de Voedselbank Delft.

Dit jaar is er gekozen voor een wel erg bijzonder en beroemd jeugdboek: Het Achterhuis van Anne Frank. Waarin een jong meisje zichzelf een stem geeft door in haar dagboek te schrijven. Dit boek zal iedereen raken, overal gesprekken starten en aan het denken zetten.

Het Achterhuis is vanaf vrijdag 11 februari voor € 2,99 te koop in alle boekhandels in Nederland en Vlaanderen.

Het Achterhuis – Anne Frank

Bestel Het Achterhuis via Paagman.nl

Anne Frank hield van 12 juni 1942 tot 1 augustus 1944 een dagboek bij. Zij schreef haar brieven alleen voor zichzelf, tot ze in de lente van 1944 op radio Oranje de minister van Onderwijs, Kunsten en Wetenschappen in ballingschap, Bolkestein, hoorde spreken. Hij zei dat na de oorlog alle getuigenissen van het lijden van het Nederlandse volk onder de Duitse bezetting verzameld en openbaar moesten worden gemaakt. Als voorbeeld noemde hij onder andere dagboeken. Onder de indruk van deze redevoering besloot Anne Frank na de oorlog een boek te publiceren. Haar dagboek zou daarvoor als basis dienen.

Het Achterhuis van Anne Frank omschrijft een enorme gebeurtenis in de geschiedenis. Met haar in gedachte zijn er talloze boeken verschenen, die allemaal haar getuigenissen eren! We zetten de mooiste titels onder elkaar.

Buiten is het oorlog – Janny van der Molen

Bestel Buiten is het oorlog via Paagman.nl

Wil je graag meer lezen over de wereld van Anne Frank? Met het boek Buiten is het oorlog kleur je het leven van Anne Frank nog verder in. Janny van der Molen beschrijft het leven van Anne Frank voor kinderen aan de hand van tien thema’s. En van de zorgeloze beginjaren tot aan het intens verdrietige einde. Een zorgvuldige beschrijving die door de samenwerking met de Anne Frank Stichting inhoudelijk zo dicht mogelijk bij de historische bronnen en feiten blijft.

Het Achterhuis – Anne Frank – Graphic Novel

Bestel Het Achterhuis via Paagman.nl

Ter ere van het 70-jarige jubileum van de publicatie van Het Achterhuis is deze strip editie verschenen! Een bijzondere benadering van dit wereldberoemde verhaal. Het unieke samengaan van originele tekst en levendige dialogen, in combinatie met de verbluffende tekenstijl, zal jong en oud onmiddellijk aanspreken en raken. Deze stripbewerking is ook bij uitstek geschikt als eerste kennismaking met het onvergetelijke verhaal van Anne Frank.

Wereldvrouwen – Katherine Halligan

Bestel Wereldvrouwen via Paagman.nl

Anne Frank is een fenomeen in de wereldgeschiedenis en heeft velen geïnspireerd. Ben je door Het achterhuis aan het denken gezet? Maak in ‘Wereldvrouwen’ kennis met 50 dappere vrouwen uit de wereldgeschiedenis die met hun visie, moed en hoop de wereld voorgoed hebben veranderd. Deze bekende vrouwen zoals Anne Frank en Malala, maar ook minder bekende vrouwen vertellen hun levensverhaal, beginnend bij hun jeugd. De pagina’s worden gesierd door frisse portretten, zeldzame archieffoto’s en inspirerende quotes. Een fraai boek om cadeau te geven en te koesteren, voor iedereen!

Van klein tot groots, Anne Frank – Maria Isabel Sánchez Vegara

Bestel Van klein tot groots op Paagman.nl

Van klein tot groots is een prachtige serie waarmee kinderen én volwassenen de levensverhalen ontdekken van belangrijke vrouwen uit de wereldgeschiedenis. Met prachtige illustraties en het échte verhaal. In de uitvoering van Anne Frank zijn alle tekeningen zwart-wit, alleen haar rood met wit geblokte dagboekje springt van de pagina in kleur. Een mooie kennismaking met Anne Frank om voor te lezen.

Meer lezen over de Tweede Wereldoorlog?

Mijn naam is Selma – Selma van de Perre

Bestel Mijn naam is Selma via Paagman.nl

In het verhaal van Anne Frank zijn de verzetsmensen van essentieel belang. Selma van de Perre was een verzetsvrouw. Ze was zeventien toen de Tweede Wereldoorlog uitbrak. Tot dan toe had het feit dat Selma joods was geen  grote rol in haar leven gespeeld, maar nu werd het ineens een kwestie van leven en dood. Hoewel ze in 1942 werd opgeroepen om zich te melden voor een werkkamp, wist ze daar onderuit te komen. Ze sloot zich aan bij het verzet: onder de naam Margareta van der Kuit, ofwel Marga, vervalste ze documenten en koerierde ze door het hele land. Verscheidene keren ontsnapte ze aan de nazi’s, maar in juli 1944 werd ze
verraden en via kamp Vught naar Ravensbrück getransporteerd. Anders dan haar zusje Clara en haar ouders overleefde ze de gruwelen van het kamp. Al die tijd wist niemand dat ze joods was, en niemand kende haar echte naam. Pas na de oorlog durfde ze die weer uit te spreken: Selma.

Toen het oorlog was – Annemiek de Groot

Bestel Toen het oorlog was via Paagman.nl

Toen het oorlog was is een informatief boek voor kinderen uit de bovenbouw die meer willen weten over de Tweede Wereldoorlog, met speciale aandacht voor Nederland. Toen het oorlog was, 1939-1945 is een verzorgd overzichtswerk voor kinderen die meer willen weten over de Tweede Wereldoorlog. Het informatieve boek heeft oog voor het internationale verloop van de oorlog, maar vooral ook voor de situatie in Nederland. Een prachtige uitgave vol historische fotografie en fullcolour-illustraties.

Hele verhalen voor een halve soldaat – Bennie Lindelauf

Bestel Hele verhalen voor een halve soldaat via Paagman.nl

Zes broers worden opgeroepen om dienst te nemen in het leger. Op weg naar het front moeten ze zich melden bij een grenspost. Geschikte giften of geld om de grens te kunnen passeren, bezitten de broers niet. Verhalen kennen ze echter in overvloed. Verhalen over een behekst meer, over een poppenspeler die over lijken gaat om succes te hebben en over een jongeman die zo mooi is dat de mannen uit zijn dorp hem van pure jaloezie het liefst een kopje kleiner maken. De broers vertellen en vertellen alsof er een leven van af hangt. En dat is ook zo.

Tags bij dit verhaal
,
Geschreven door
Meer van Eveline

7 x redenen waarom we niet kunnen stoppen met het lezen van Young adult boeken

Young adult boeken zijn immens populair! Met een sterke community, hongerige lezers en...
Lees verder