Waarom Paagman Centrum niet in jouw dagje Den Haag mag ontbreken…

Zin om weer een dagje te shoppen? In je eigen Agga Centje of wil je Den Haag juist voor het eerst ontdekken? Dan mag Paagman Centrum natuurlijk niet in jouw shoproute ontbreken! En waarom? Wij delen 7 redenen 👇

Paagman Centrum is de tweede vestiging van Boekhandel Paagman. Van oudsher is Paagman gevestigd aan de Frederik Hendriklaan in het Haagse Statenkwartier. In 2014 nam Paagman de boekwinkel in het centrum van Den Haag over, wat voorheen achtereenvolgens Verwijs, Selexyz, de Slegte en Polare was. Deze winkel opende in februari 2015 haar compleet vernieuwde winkeldeuren in het monumentale pand aan de Lange Poten 41 – tegenover de Tweede Kamer en vlak bij het Plein.

#1: Boeken, boeken, heel veel boeken 📚

Van één ding weten we heel veel: boeken. En we houden van onze klanten. Daarom gaan we tot het uiterste om ze te helpen. Voor wie het ook is, wat er ook moet gebeuren of hoe lang we er ook mee bezig zijn. Niets is ons te gek. Onze collega’s die op de winkelvloer werken, bepalen voor een groot deel van het assortiment. Verwacht dus naast de absolute bestsellers ook heel veel persoonlijke favorieten! Op zoek naar een nieuwe keuken om te ontdekken, een voorleesboek voor alle leeftijden of gewoon een nieuw lievelingsboek voor jezelf? Onze collega’s weten raad!

#2: As seen on #BookTok! 👀

Ben je op zoek naar een cadeau voor een BookTokker? Iemand die weet wat hip en happening is bij de boekencommunity op BookTok. Of ben je zelf een BookTokker en kun je wel wat nieuwe inspiratie gebruiken? Onze collega’s houden TikTok nauwlettend in de gaten en verzamelen alle boeken die de afgelopen tijd het vaakst door de #BookTok-community getipt zijn op één plek in de winkel. Het internet staat namelijk nooit stil dus sinds de opkomst van BookTok zijn daar al weer genoeg nieuwe titels bijgekomen. Denk aan New Adult, historische romans en graphic novels. Dus weet jij niet welk boek je moet gaan lezen? #BookTok weet raad!

#3: Niet alleen nieuwe boeken, maar ook tweedehands! 📖

Een breed en gevarieerd aanbod boeken vormt al sinds de oprichting van Paagman in 1951 de ruggengraat van het bedrijf. Alle nieuwe titels, bijzondere uitgaven, klassiekers en talloze boeken ter inspiratie en prachtige cadeaus zijn altijd op voorraad in de grootste boekhandel van Den Haag en omgeving. De collectie is extra bijzonder door het uitgebreide assortiment gebruikte boeken, waaronder ook vele antiquarische boeken – Paagman verkoopt niet alleen tweedehands boeken, maar koopt jouw gebruikte boeken ook in.

#5: Ontzettend veel muziekinspiratie 🎼

In muziekstad Den Haag kan een uitgebreid muziekassortiment uiteraard niet ontbreken. Daarom kun je bij Paagman terecht voor een groot assortiment CD’s en vinyl. Dankzij de samenwerking met Velvet Music blijft er bij Paagman een breed gevarieerd aanbod cd’s, dvd’s en lp’s tegen zeer aantrekkelijke prijzen verkrijgbaar. Dat klinkt als muziek in de oren!

#4: Hele goede koffie en allerlei ander lekkers ☕

Onze winkel bestaat uit twee verdiepingen. Op de begane grond vind je kranten & tijdschriften en boeken (ook dwarsliggers, luisterboeken en ereaders). Op de eerste verdieping vind je een selectie van kantoor- en cadeauartikelen uit ons assortiment, de tweedehands boeken en muziekartikelen (cd’s, lp’s) en dvd’s. Maar ook onze Coffee & Tea-bar! Hier kan je terecht voor verse koffie, verse sappen, heerlijke taarten en een eenvoudig broodje. Voor veel van onze klanten een fijn en rustig plekje om even remote te werken, maar ook een perfect rustmoment als je nog twijfelt tussen welke boeken je zult kiezen (alhoewel daar eigenlijk maar één juist antwoord is: gotta buy ‘m all!)

#6: Om de hoek van het gezellige Plein 🥂

Je kan je uiteraard bij onze Coffee & Tea-bar tegoed doen aan taartjes, thee en koffie maar als je zin hebt om next level te gaan is het altijd gezellig Plein maar een paar stappen verwijderd. Dé plek voor een lekker stuk appeltaart (Luden), een speciaalbiertje (Leopold) of om na het shoppen te dansen (Millers). En wie weet spot je ook nog wel een aantal belangrijke politici! Vooral op de donderdagavond is het Plein dé hotspot voor politiek Den Haag.

#7: Het licht en de ruimte door het mooie glazen dak ☀️

Dichter bij Harry Potter dan dit ga je niet snel komen hoor. Oké, misschien moet je een kléin beetje fantasie hebben, maar het glazen dak van Paagman Centrum waardoor je de lucht buiten kunt zien doet best denken aan het plafond van de Grote Zaal in Zweinstein toch? Als het zonnig is kun je omhoog naar een strakblauwe lucht kijken en als het regent geven de regendruppels op het dak een heerlijk achtergrondgeluid. Door het hoge plafond ervaar je tijdens het speuren tussen de boeken en hebbedingetjes een fijn ruimtelijk gevoel om je heen. Het is niet voor niets dat Harpers Bazaar de winkel in hun lijstje mooiste boekwinkels in Nederland heeft geplaatst!

Dus kom jij binnenkort bij Paagman Centrum langs? Op onze website vind je alles over onze openingstijden en de route-informatie ✨

Geschreven door
Meer van Britt

Kleur jouw 2024 met deze interieurboeken 🎨

Ben jij er klaar voor om in 2024 te knallen? Met de...
Lees verder