Deze vijf feiten wist je nog niet over Audrey Hepburn

Wist jij dit al over filmicoon Aubrey Hepburn?

Audrey Hepburn is één van de grootste filmiconen ooit. Een veelbekroonde actrice met klassieke films op haar naam zoals Sabrina, Breakfast at Tiffany’s, Roman Holiday en My Fair Lady. Daarnaast was ze een echt stijlicoon en die stijl bracht ze ook mee naar al haar films. Als ambassadrice van Unicef heeft ze ook heel veel goeds gedaan voor de wereld. Maar er is natuurlijk nog veel meer te weten over Audrey Hepburn en wij zijn benieuwd of jullie de volgende vijf feiten al wisten?

Audrey Hepburn is Belgisch met een Nederlandse moeder

Ze is geboren in België. Haar moeder was een Nederlandse barones en haar vader was een Britse bankier. Ze heeft in meerdere plaatsen in België gewoond met haar familie en twee halfbroers. Op latere leeftijd verhuisde ze naar Londen.

Ze heeft een groot gedeelte van haar leven in Nederland gewoond

In Arnhem om precies te zijn, waar ze naar de openbare school ging en daarna naar de Arnhemse muziekschool om ballerina te worden. Ook heeft ze in Velp gewoond, en na de oorlog verhuisde ze naar Amsterdam waar ze balletlessen ging volgen om zichzelf verder te ontwikkelen als ballerina.

Hepburn bracht de Tweede Wereldoorlog door in Nederland

Cover Audrey & Anne door Jolien Janzing
Bestel Audrey & Anne bij Paagman – € 18,99

Audrey heeft net zoals vele anderen geleden onder de oorlog. De vele Joden die ze afgevoerd zag worden hebben haar veranderd. Ze heeft ook een oedeem opgelopen waardoor ze ademhalingsproblemen kreeg. Toen de Bevrijding was geweest en ze eindelijk weer wat meer kon eten, heeft ze zich ziek gegeten aan melkpoeder en suiker omdat ze zo blij was weer iets te kunnen eten. Door de blijdschap die ze bij mensen zag die na de oorlog geholpen werden door noodhulp besloot ze voor Unicef te gaan werken. Toen ze na de oorlog het boek van Anne Frank las voelde ze zich verbonden met Anne omdat hun verhaal op veel plaatsen overeenkomsten vertoonde. Hier is nu ook net een boek over geschreven.

Hubert de Givenchy creëerde haar meest iconische outfits

Givenchy ontwierp de prachtige jurken waardoor Audrey zo bekend is geworden als stijlicoon. Onder andere het zwarte jurkje uit Breakfast at Tiffany’s. Givenchy was ook een persoonlijke vriend van Audrey en kwam regelmatig bij de familie eten.

Er is een kookboek met Audrey haar gerechten

Bestel Bij Audrey Hepburn Thuis bij Paagman – € 20,00

Luca Dotti heeft een boek geschreven met herinneringen over zijn moeder en daarin heeft hij ook 50 van Audrey Hepburn haar recepten opgeschreven. Onder andere van de favoriete gerechten van de kinderen, de favoriete taart van Audrey (chocolade) en wat ze maakte voor de modeontwerper Givenchy als hij weer eens kwam eten.

 

 

Geschreven door
Meer van Redactie Paagmag

Hoe verindischt is Nederland? De 60e Tong Tong Fair gaat op zoek

De Tong Tong Fair in Den Haag organiseert van 24 mei tot...
Lees verder