Allerlaatste Harry Potter Party ever

Na de aankondiging van het verschijnen van Het Vervloekte Kind van J.K. Rowling kwamen de eerste vragen weer binnen bij Paagman. Jullie gaan toch wel weer een Harry Potter Party organiseren? Ok. Nog 1 keer dan.

The Cursed Child

In London ging op 30 juli 2016 het toneelstuk The Cursed Child in premiere. Een onverwacht verhaal van J.K. Rowling is bewerkt tot een spectaculair toneelstuk. Het vervloekte kind speelt zich 19 jaar na het laatste boek af. De kinderen van Harry Potter en Ginny (dit blijft een droomkoppel!!) gaan nu naar school en toch belanden we in dit verhaal nog een keer op Hogwarts in de tijd dat Harry er zelf op zat. Say what?!

Levende schilderijen, tovenaars en ronde brilletjes

Kortom, een nieuw verhaal is toch echt een reden voor een Harry Potter Party. Maar nu echt voor de laatste keer. Nachtvergunning aangevraagd, 30 baljurken besteld, ontelbare meters zwart gordijn laten inhangen, 50 vrijwilligers opgetrommeld en geluidseffecten door de hele winkel laten hangen.

Harry Potter Party vrijdag 18 november bij Paagman Frederik Hendriklaan from Paagman on Vimeo.

De fans maken het feest

Fans van alle leeftijden vormen om 23:00 uur een lange rij voor Perron 9 3/4. Een voor een lopen de vriendengroepen en families door de muur van het perron en worden daarachter begroet door Hagrid. Door middel van een een trilvloer en een rookgordijn is vanaf de drempel de duistere toon gezet.

Na de entree volgt de galerij van de levende schilderijen. De bezoekers worden zeer onvriendelijk welkom geheten door de 5 dames in levensgrote lijsten. Waarna iedereen doorloopt naar de verschillende afdelingen van Zweinstein.

Tovernaars en boterbier

3 Illusionisten verzorgden optredens en er mensen konden gratis geschminkt worden. Het Kicking Horse Cafe had het menu natuurlijk volledig omgetoverd met Boterbier en de bekende snoepjes uit de trein. Midden in de winkel staat een luguber kraampje met allerlei potten. Hier kunnen Mandragora’s verpot worden mits je de daarbij benodigde oorwarmers opdoet om je gehoor te beschermen tegen het keiharde gegil. Stipt om o:00 uur wordt het boek Harry Potter en het vervloekte kind onthuld door de illusionisten. Eindelijk kunnen we verder lezen!

Geschreven door
Meer van Redactie Paagmag

Potter na 20 jaar nog steeds niet uitgetoverd

Tekst: Saskia Loomans en Naomi Kokkes Op 26 juni is het twintig jaar...
Lees verder