Wishlist material: boeken om naar uit te kijken!

In de zomervakantie hebben veel mensen het leesvirus goed te pakken. Na de zomervakantie lijkt het soms alsof alle leesdoelen die je hebt behaald of hebt gesteld meteen in gevaar komen zodra september om de hoek komt kijken.

Drukke agenda’s, het gebrek aan stranddagen of zonnige middagen in de tuin lijken allemaal jouw lezersschap te bedreigen. Niet gevreesd, wij hebben negen redenen om te blijven lezen onder elkaar gezet! De komende maanden komen er heel veel mooie titels uit waar we nu al naar uit kijken!

Bestel via Paagman.nl

Het eiland van de verdwenen bomen, Elif Shafak, verwacht 18 oktober

Het boekenvak was vorig jaar al in de ban van Elif Shafak met het boek 10 minuten 38 seconden. Waarin je in de laatste 10 minuten en 38 seconden van het leven van een vermoorde vrouw haar gedachtes volgt. Het eiland van de verdwenen bomen  getuigt wederom van de weelderige fantasie en het kundige schrijverschap van Shafak. Cyprus, 1974. Kostas, een Grieks-Cyprioot, en Dephne, een Turks-Cyprioot, ontmoeten elkaar stiekem in de plaatselijke taverne. De stille getuige van deze gelukkige ontmoetingen is een vijgenboom, die midden in dit knusse restaurant staat en door een holte in het dak omhoog groeit.

Bestel via Paagman.nl

De meisjes, Annet Schaap, verwacht 7 september

Sprookjes en fantasie omtoveren naar levensechte personages, dat kan Annet Schaap als geen ander. Annet Schaap kan je misschien kennen van Lampje, een avontuurlijk sprookje dat zowel voor kinderen als volwassenen schitterend is. Annet Schaap bewerkte in De meisjes zeven bekende sprookjes, vijf van de gebroeders Grimm en twee van Charles Perrault, tot verrassende vertellingen over zeven meisjes met allemaal hun eigen dromen en verlangens, meisjes die niet langer sprookjesfiguren zijn, maar mensen van vlees en bloed.

Het Alles, Dave Eggers, verwacht 19 oktober

Bestel via paagman.nl

De Cirkel was misschien wel de eerste roman die échte vragen over privacy en internet durfde te stellen. Het Alles speelt zich een paar jaar na De Cirkel af, in een wereld waar het machtigste internetbedrijf op aarde alle andere succesvolle computerbedrijven heeft overgenomen en het rijkste en gevaarlijkste – en gek genoeg meest geliefde – monopolie ooit is gecreëerd: Het Alles.

 

Mijn Bijbel, Franca Treur, verwacht 30 november

Bestel via Paagman.nl

Franca Treur is geboren en opgegroeid in Zeeland. In haar bejubelde debuut Dorsvloer vol confetti staat een strenggelovige boerengezin centraal waarin een jong meisje worstelt met haar plek in het gezin tussen zes broers. In Mijn Bijbel gaat Franca Treur op zoek naar wat de Bijbel voor haar betekent en welke betekenis ze hieruit aan haar zoon wilt meegeven.

Bestel via Paagman.nl

Samen eten, Jamie Oliver, verwacht 2 september 

Na de zomer hebben onze keukens vaak een nieuwe impuls van inspiratie nodig. Vooral wanneer werk en school ineens weer in volle actie zijn en de eindeloze avonden eerder kort en drukbezet voelen. Jamie’s Samen eten helpt je ook om zonder stress te koken, door je te overladen met tips, tricks en keukenhacks, zodat je goed voorbereid en georganiseerd aan de slag kunt.

Bestel via Paagman.nl

Shelf Love, Yotam Ottolenghi, verwacht 30 september

Gek op Ottolenghi maar teveel werk voor iedere dag? Voor de eerste keer verwelkomt het Test Keuken-team ons in hun creatieve ruimte. Hun gerechten bevatten alle smaak en originaliteit die we van Ottolenghi verwachten, maar bieden meer flexibiliteit om ze eigen te maken, met behulp van wat we al in onze keukenkasten kunnen vinden. Shelf love is de ultieme gids voor romige dromerige hummus, een eenpansroute naar geconfituurde tandoorikikkererwten en een tomatensalade zoals je die nog nooit gegeten hebt.

Prachtige wereld, waar ben je, Sally Rooney, verwacht 7 september 

Bestel via Paagman.nl

Prachtige wereld, waar ben je gaat over vier mensen die elkaar liefhebben en elkaar pijn doen. Hoe jonge mensen zich om elkaar heen bewegen in vriendschap en in liefde in de hedendaagse wereld kan Sally Rooney als geen ander beschrijven. Geen wonder dat ze een grote schare fans heeft! Leuk om te weten, de Nederlandse vertaling komt tegelijk uit met het Engelse boek! Zo hoef je nog geen dag te wachten om de nieuwste Sally Rooney te lezen.

Bestel via Paagman.nl

 

Ik lach om niet te huilen, Lex Kroon, verwacht 10 september

Op zijn negentiende kocht Özcan Akyol met zijn laatste 5 gulden Ik lach om niet te huilen. Naar eigen zeggen is dit het boek dat zijn schrijverschap inspireerde. ‘Het boek is rauw en het barst van zwartgallige humor. Ik werd er meteen door gegrepen. Het tempo in het boek stond gelijk aan het tempo waarin ik leefde.’ – Özcan Akyol

 

Bestel via Paagman.nl

Het anti-racismehandboek, Chanel Matil Lodik, verwacht 19 oktober
In haar boek laat Chanel Matil Lodik zien waarom het belangrijk is om je met antiracisme bezig te houden, ook als je denkt niet racistisch te zijn. Dankzij duidelijke voorbeelden en praktische tips weet je precies hoe je respectvol met je medemens omgaat, van welke kleur zij ook zijn. Dit boek is niet alleen vandaag belangrijk maar eigenlijk altijd!

 

 

 

NB. De verschijningsdata kunnen nog worden aangepast door de uitgeverij

Geschreven door
Meer van Eveline

Alison Romans Citroenroomtaart met zeezout

Voorproefje! We mogen een heerlijk recept delen uit het nieuwe boek van...
Lees verder