Honourable mentions in de Paagman Kiest het Beste Boek 2020-verkiezing!

De Paagman Kiest het Beste Boek 2020-verkiezing zit er op. Elk jaar nodigen we stemmers uit om ook hun eigen favoriete boek te nomineren wanneer deze op de shortlist ontbreekt! Hier hebben we de meestgenoemde en meest bijzondere en opvallende boeken verzameld.

Elk jaar kijken we samen met onze boekverkopers en onze klanten terug op de boeken waar we dit jaar van hebben genoten. Dit jaar hadden we 15 titels op de shortlist en kwam Lucy Woesthoff met Woman als winnaar uit de bus!

Geen woord aan gelogen – Ben Tichem

Bestel Geen woord aan gelogen via Paagman.nl

Ben Tichem met Geen woord aan gelogen mocht absoluut niet ontbreken in dit artikel. Met maar liefst 80 stemmen en oneindig veel positieve motivaties is deze Haagse toptitel zonder aarzeling in de spotlight gezet. Zijn fans schreven: “dit boek is absoluut de soundtrack van mijn jeugd”, “dit boek neemt je mee terug in de tijd”, “als vanouds geschreven” en boven alles vond men het eerlijk en recht uit het hart! Heerlijk leesvoer voor de Hagenaar en FC Den Haag fan.

Indo – Marion Bloem

Bestel Indo via Paagman.nl

Dat Den Haag en omstreken nauw verbonden is met de Indische cultuur is ook terug te zien in het enthousiasme dat lezers tonen voor Indo van Marion Bloem. In Indo wisselt Bloem herinneringen en gebeurtenissen af, en geeft ze een verfrissende, heel persoonlijke en boeiende blik op de huidige samenleving waarin ‘identiteit’ steeds meer een discussiepunt lijkt te worden. Een feest van herkenning voor veel lezers: “ze beschrijft uitstekend de identiteit van de Indische Nederlander”.

Revolusi – David Van Reybrouck

Bestel Revolusi via Paagman.nl

“Een zo objectief mogelijke reconstructie van het dekolonisatieproces van Nederlands-Indië. De schrijver verdient een pluim!”. Hier sluiten wij ons helemaal bij aan. David Van Reybrouck heeft met zijn boek Revolusi een fantastische vertelling van de geschiedenis van Indonesië neergezet. Dit allemaal nog eens in een waanzinnig mooie uitgave die elke boekenplank mooier maakt. Dit is een hoop lezers niet ontgaan: Revolusi werd vaak en met lovende woorden genoemd.

Mijn lieve gunsteling – Marieke Lucas Rijneveld

Bestel Mijn lieve gunsteling via Paagman.nl

Marieke Lucas Rijneveld heeft dit jaar het boekenvak op hol laten slaan met de winst van de International Booker Prize voor haar boek De avond is ongemak. Men was daar nog niet van bijgekomen of haar nieuwe roman Mijn lieve gunsteling lag al op de bestseller tafels. Wederom is ze er volgens haar lezers in geslaagd een intrigerend boek te schrijven dat van begin tot einde boeit. Poëtisch en heftig tegelijkertijd. “Het verhaal is spannend gruwelijk en teder. De taal in het boek is eenvoudig en rijk tegelijk. Daarmee tovert het boek je wisselende beelden voor ogen waar je met gepaste afstand op in kunt gaan”.

Waar ik liever niet aan denk – Jente Posthuma

Bestel Waar ik liever niet aan denk via Paagman.nl

Een lezer schreef: “De stijl van Jente Posthuma is volstrekt origineel met zinnen krachtig van eenvoud. Ondanks het donkere onderwerp weet zij de lezer telkens weer te doen glimlachen. Beeldschoon!”. Wij vonden het ook prachtig en kozen het als Boek van de Maand juni dit jaar. Lees hier wat het Boek van de Maand-team ervan vond.

Utopia Avenue – David Mitchell

Bestel Utopia Avenue via Paagman.nl

Utopia Avenue was hot en happening in 1967-1968. Het was de eigenzinnigste band ever, al heb je er nog nooit van gehoord. Je volgt Utopia Avenues reis door hemel en hel, langs straatrellen en hersenrevoltes, onwerkelijke trips en werkelijk tuig, de kunst van het songschrijven en harde levenslessen, langs de familie die we kiezen en die we meekrijgen, naar een pact met de duivel, en de wankele ladder van het succes. “Zo leuk dat ik het 3 x achter elkaar gelezen heb. Dat is nog nooit eerder gebeurd”. Met deze review wilt toch iedereen meteen beginnen te lezen?

Geschreven door
Meer van Eveline

Exclusief leesfragment van het langverwachte slotdeel: De zevende Zus!

Lucinda Riley heeft bij veel lezers het hoofd op hol gebracht met...
Lees verder