Tien kinderkookboeken voor mini-chef’s

Dit artikel is voor iedereen die een mini-chef kent of wilt worden!

Op het gebied van kookboeken is de keuze altijd absoluut reuze. Je kunt prima een uurtje vullen in de Paagman Kookboekensectie. Kinderkookboeken blijven hier ook niet bij achter. Sterker nog: stiekem kun je zelf ook nog heel wat (nieuwe recepten) leren van deze boeken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een kookboek gericht op het gebruik van je eigen moestuin of een kookboek met Michelin-waardige recepten? Uiteraard zijn de boeken zo geschreven dat het voor kinderen zowel leuk als leerzaam is.

Dus voordat je naar de (super)markt gaat voor verse ingrediënten, kijk je eerst eens even tussen deze verse kookboeken. Ook super leuk om toekomstige Gordon Ramsey’s cadeau te doen voor hun verjaardag.

Bestel 👆 via Paagman.nl

Koken met Kikker

Dit vrolijke kookboek is zelfs voor de allerkleinsten nog geschikt. Kikker en zijn vriendjes slepen de mini-chef er met gemak doorheen. De herkenbare karakters leggen stap voor de stap uit hoe je de lekkerste maaltijden op tafel tovert. Daarnaast staat het boek vol met leuke tekeningen en korte verhaaltjes. Ook fijn: het boek is erop berekend dat er veel geknoeid wordt in de keuken. Het heeft daarom een extra stevige omslag en is makkelijk schoon te maken.

Bestel 👆 via Paagman.nl

Een huis vol lekkers – Felicita Sala

Dat het oog wat wilt is wel duidelijk met dit prachtig geïllustreerde boek. Niet alleen mooi om naar te kijken, maar ook extra handig om te weten wat je allemaal nodig hebt. In Een Huis Vol Lekkers staan vijftien heerlijke recepten van over de hele wereld. Met dit boek laat jij je huis net zo lekker ruiken als dat op Granaatappelstraat nr. 10.

Bestel 👆 via Paagman.nl

Het geheim van de tuin – Jan Paul Schutten

Joris Bijdendijk is chef-kok van het RIJKS; het restaurant van het Rijksmuseum. In zijn vrolijke kookboek voor kinderen kun je met ingrediënten uit je eigen moestuin de meest verrassende recepten maken. Het avontuur begint dus nog voordat je de pan op het vuur hebt gezet. Naast de recepten vertelt Jan Paul Schutten een spannend historisch verhaal over de strijd om wie de eerste kok wordt van het nieuwe Rijksmuseum. Spannend!

Bestel 👆 via Paagman.nl

Vandaag ben ik de chef – Francis van Arkel 

Hoor jij ook vaak “zelf doen!” wanneer je samen met je mini-chef in de keuken staat? Nou, met dit boek kun je vanaf 9 jaar helemaal zelf aan de slag. Onder deze leeftijd moet er wel nog iemand mee kijken, maar kun je als ouder ook al bijna alles uit handen geven. Het moeilijkste gedeelte van dit boek is besluiten wat je gaat maken. Er staan namelijk niet alleen maaltijdrecepten in, maar ook toetjes, traktaties en heerlijke baksels.

Bestel 👆 via Paagman.nl

Keukenkaat aan de kook – Marieke van Riel

De stoere Kaat kan niet alleen goed koken, maar ook goed bluffen; ‘Fake it till u make it’ zou haar motto kunnen zijn. Wanneer haar moeder een nieuwe baan krijgt als kok komt Kaat haar graag een handje helpen. Wie wil nou niet hulp van een sterrenkok in spé? Nou, maar moeder misschien? Lees het hilarische verhaal van Kaat en help haar mee door de recepten uit het boek te maken.

Bestel 👆 via Paagman.nl

‘t Waanzinnige Kinderkookboek – Mark Haayema

Vissticks met remouladesaus? Thaise Mosselen? Auberginedahl en naanbrood? Now we’re talking! Voor ’t Waanzinnige Kinderkookboek bedacht 24Kitchenchef Hugo Kennis de lekkerste voor-, hoofd- en bijgerechten met én zonder vlees. Kinderboekenschrijver Mark Haayema schreef hier een grappig verhaal bij over restaurant LeQeur, haar soms gefrustreerde personeel en de gasten. Je leert niet alleen hoe je recepten maakt, maar krijgt ook handige tips en weetjes over koken, eten en restaurants.

Bestel 👆 via Paagman.nl

Sunny Good Food – Susan Gerritsen

Met het kookspeelboek Sunny Good Food kunnen zelfs peuters al hun eerste echte stappen in de keuken maken. Ze kunnen zelfs een heus certificaat op hun naam zetten. Hoe leuk? Naast alle keukenklusjes die passend zijn voor jonge kinderen, laat het boek ze ook spelletjes doen, bijvoorbeeld als ze moeten wachten tot de oven ‘ping’ zegt. Spelenderwijs maken ze kennis met verschillende smaken en technieken die ze als ze ouder zijn uit kunne breiden met de andere boeken uit dit lijstje.

Bestel 👆 via Paagman.nl

Koken voor kids met allergieën

Heeft iemand in het gezin een voedselallergie of -intolerantie? Geen zorgen. De recepten in dit boek zijn speciaal geselecteerd om ervoor te zorgen dat iedereen kan meegenieten. Denk bijvoorbeeld aan heerlijke ontbijt-, lunch- en avondgerechten zonder ei, zuivel of gluten, maar ook superlekkere baksels, snacks en kinderfeesttraktaties. Kies samen iets lekkers uit, gooi jullie schorten om en aan de slag!

Bestel 👆 via Paagman.nl

Bakken met Jill – Jill Schirnhofer

Wanneer knutselkoningen Jill Schirnhofer een kookboek uitbrengt kun je er donder op zeggen dat het er van begin tot eind prachtig uitziet. Wat je ook zult maken uit dit boek: het zal gegarandeerd een lust voor het oog zijn. Net zo leuk als de illustraties, zijn de namen. Maak bijvoorbeeld een pink-party-taart of een Icy icebombe. Dit is het perfecte cadeau voor alle aspirant ‘Heel Holland Bakkers’.

Bestel 👆 via Paagman.nl

De Zilveren Lepel Voor Kinderen

De beroemende kookbijbel De Zilveren Lepel is er ook voor kinderen! De allerlekkerste Italiaanse recepten kunnen ze nu helemaal zelf maken. Met een duidelijke stap-voor-stap uitleg en foto’s van het gerecht zetten ze (met een klein beetje hulp) perfecte pasta’s, pizza’s en nagerechten (Italiaans ijs!) op tafel. Buon Appetito!

 

 

Tags bij dit verhaal
, ,
Geschreven door
Meer van Hilke

Valentijnsspecial: Wat is het boek van jullie liefdesdecennium?

Speciaal voor Valentijnsdag zochten we per decennium een kenmerkende roman. Zijn jullie...
Lees verder