Weekmenu: recepten om met je kinderen te maken!

Wil je nu zo min mogelijk de deur uit en maar één keer in de week boodschappen doen? Het kan met het weekmenu uit Little Green Kitchen.

De 7 recepten uit dit weekmenu komen uit Little Green Kitchen, waarin David en Luise hun recepten geven die je voor en samen mét kinderen kunt maken. Heb jij na dit weekmenu ook de smaak van The Green Kitchen te pakken?

Maandag

Spinaziecottagecheesewafels

Het moeilijkste van wafels bakken is het wafelijzer schoonmaken.De rest is een eitje. Koop dus iemand om die het ijzer kan schoonmaken en ga aan de slag. Deze lichte, luchtige spinaziekussentjes van heerlijkheid houden het midden tussen zoet en hartig; met de verschillende toppings kun je zelf kiezen welke smaak je ze geeft.

Dinsdag

Pitabroodjes met halloumisouvlaki’s

Laten we even naar Griekenland gaan met deze kruidige halloumispiesjes. Ze zijn superlekker en hebben een bijna vleesachtige textuur. Serveer er pitabroodjes, tzatziki, sla en tomaten bij en je hebt geen vliegticket meer nodig.

Woensdag

Muffins met zoete aardappel en spinazie

Hartige muffins zijn een fantastisch tussendoortje voor kinderen. Deze zitten vol spinazie en zoete aardappel, en hebben daardoor een lichtzoete smaak. We raspen de rauwe zoete aardappel in plaats van hem eerst te koken, zodat de muffins lekker snel klaar zijn. De kinderen kunnen het beslag in de bakvorm scheppen en de garnering over de muffins verdelen.

Donderdag

Groentefondue

In plaats van olie zetten we een grote pan hete misobouillon op tafel, waar we groente, tofu en noedels in dopen, die we vervolgens eten met geroosterde pinda’s, verse koriander, een kneepje limoensap, gekookte eieren en watermeloen. Het is leuk en lekker en het beste eraan is dat de kinderen zelf beslissen wat ze eten, dus geen zuurpruimen aan tafel. Alle groentes in dit recept zijn slechts suggesties, dus voel je vrij om te gebruiken wat je kunt vinden. Kies wel groentes die rauw of kort geblancheerd gegeten kunnen worden.

Vrijdag

Platbroodrolletjes met pindakaashummus en wortel

Veel kinderen vinden hummus met pindakaas (in plaats van tahin) erg lekker, omdat de spread van de pindakaas een diepere, nootachtige smaak krijgt. Met dit recept maak je meer hummus dan je nodig hebt voor de rolletjes, maar je kunt de restjes gewoon in de koelkast in een luchtdicht potje bewaren.

Zaterdag

Groene soep met roomwolkjes

Je kunt soep natuurlijk opdienen met een scheutje slagroom, maar een schepje ópgeklopte room maakt het veel leuker. Vooral als je jong bent en de soep in bekers zit, zodat het eruitziet als warme chocolademelk met
slagroom. Dit is weliswaar geen warme chocolademelk, maar wél een spinazie-aardappelsoep met prei die heel lekker is en lang niet zo groen smaakt als de kleur doet vermoeden.

Zondag

Freakshake met gezouten karamel

Ehhh, wát? Deze freakshake wordt gemaakt met bloemkool en avocado?! Ja, dit is de ultieme vrijdagavondshake – en toch zit er niks in wat een piek veroorzaakt in je bloedsuikerspiegel (zoals bij gewone freakshakes). Ter compensatie leven we ons helemaal uit op de toppings. Een gezonde shake drinken mag immers ook best leuk zijn!

Tags bij dit verhaal
, ,
Geschreven door
Meer van Britt

Thuis aan het werk? Laat dit je werkgever lezen!

Nu we er echt niet meer onderuit kunnen dat de coronacrisis en...
Lees verder