Voorbereid naar de meet & greet met ‘Queen of Crime’ Karin Slaughter!

PaagMag header Karin SlaughterTekst: Sasha Haasnoot

Op 6 juni zijn de Spannende Boeken Weken 2018 van start gegaan. Als hoogtepunt van de week komt daarom de wereldberoemde ‘Queen of Crime’, Karin Slaughter, op zondag 17 juni van 14:00 tot 15:30 een signeersessie houden bij Paagman vestiging Delft, Choorstraat 1. De toegang is gratis.

Zorg dat je erbij bent om haar te ontmoeten én je (stapels) boeken te laten signeren! Misschien is er ook wel ruimte om een vraag aan haar te stellen… Maar hoe kun je nou zorgen dat je vraag zo origineel en gevat mogelijk is?

Gespleten

Karin Slaughter - Gespleten
Koop Gespleten nu bij Paagman.nl

Om je voor te bereiden op de signeersessie kun je natuurlijk vooraf al Slaughters nieuwste boek Gespleten bij Paagman kopen als paperback of hardback. Zo kun je alvast (wat) lezen en tijdens de signeersessie misschien wel een beetje inside information lospeuteren… In Gespleten kent Andrea Cooper haar moeder Laura door en door en is zij ervan overtuigd dat Laura niets voor haar verborgen houdt. Aan dat rotsvaste vertrouwen komt abrupt een einde wanneer het restaurant waar ze samen lunchen onder vuur wordt genomen en Laura de schutter uiterst koelbloedig ombrengt. Op dat moment ziet Andrea een kant van haar moeder die ze nog niet eerder heeft gezien. Wanneer Andrea erin toestemt te helpen bij het uitwissen van allerlei sporen, ontdekt ze dat haar moeder zich al dertig jaar schuilhoudt, dat alles wat ze over haar verleden heeft verteld gelogen is… en dat de schutter het eigenlijk op háár had gemunt.  Wat heeft Laura in vredesnaam op haar geweten?

Kom beslagen ten ijs op 17 juni!

Karin Slaughter (Georgia, 1971) is dus een Amerikaanse thrillerauteur die in Nederland al meer dan vijf miljoen van haar bloedstollende, weergaloze boeken heeft verkocht. Ze is geboren in een klein stadje in Georgia en woont tegenwoordig in Atlanta. Deze afkomst komt ook terug in haar boeken, aangezien ze verschillende series schreef waar deze plaatsen een rol in spelen. Zo schreef ze de Grant Country-serie met kinderarts Sara Linton en de Atlanta-serie met Will Trent. Deze twee reeksen vormen samen de derde serie, de Georgia-reeks. Dat hoeven we waarschijnlijk niemand meer te vertellen.

Maar wist je ook dat…

• de Zweedse filmmaatschappij Yellow Bird de filmrechten van de Will Trent-thrillers heeft gekocht, met de intentie dat Slaughter zelf het script zal schrijven en evenzeer als de executive producer zal opereren.

• Karin een vuurwapen in haar bezit heeft en als hobby hiermee schiet. “Ik heb wapens omdat ik erover schrijf en omdat ik een afgelegen hutje in de bergen heb. Hoewel ik in een stad waarschijnlijk veel meer risico loop, geeft een wapen me daar een gevoel van veiligheid”, aldus Slaughter.

• ze op Twitter ook enorm populair is om haar schattige kattenplaatjes en tweets. Volg haar op @SlaughterKarin. Wie had dat gedacht? Zulke bloedige verhalen kunnen schrijven, maar toch ook zo’n grote liefde hebben voor katten.

• wij vorig jaar ook al een interview met haar publiceerde? Dit was ter gelegenheid van de lancering van haar thriller Goede dochter. Nieuwsgierig? Lees hier het artikel terug.

En dat…

• ze zelf denkt dat ze haar populariteit in Nederland heeft te danken aan het feit dat ze haar eerste boeken voornamelijk in kleine dorpen liet afspelen. Erg herkenbaar natuurlijk voor ons kleine kikkerlandje. De personages in die boeken voelen voor de meeste lezers dan ook erg vertrouwd, omdat het types zijn die je waarschijnlijk in je eigen dorp ook rond hebt lopen. Ook gelooft Slaughter dat Nederlanders haar boeken zo kunnen waarderen doordat ze meer open staan voor schokkende moorden met gruwelijke, ‘specifieke’ details.

• Slaughters werk al een aantal keren genomineerd is, onder andere voor de Edgar Allan Poe Award, CWA Ian Fleming Steel Dagger en de CWA New Blood Dagger. Voor haar boek The Unremarkable Heart ontving ze in 2013 de Edgar Allan Poe Award voor Best short story. In 2015 werd ze wederom genomineerd voor de Edgar Allan Poe Award voor haar boek Veroordeeld.

• ze heel vaak van interviewers de vraag krijgt waarom ze zo graag over bloederige moorden en misdaad schrijft. Ook krijgt ze vaak te horen dat ze zo ‘mannelijk’ schrijft. De implicatie hierbij is vaak dat ze zich afvragen of ze als vrouw niet liever verhalen zou schrijven die geen nachtmerries bij haar lezers veroorzaken. Haar antwoord op deze vraag is simpel: “Ik wijs er altijd op dat de overgrote meerderheid van thriller- en mysterielezers vrouw zijn – als we geïnteresseerd zijn in het lezen van deze verhalen, waarom lijkt het dan zo onvoorstelbaar dat we geïnteresseerd zijn in het schrijven over deze onderwerpen?” You go, Karin!

En niet te vergeten dat…

• Slaughter op haar Facebookpagina een uitnodiging postte, met een poedelmasker op haar hoofd. Dansend sprak ze haar Nederlandse en Belgische fans toe om langs hun lokale boekhandels te gaan om haar te ontmoeten. Als dát niet motiveert om langs te komen, weten wij het ook niet meer. Bekijk de video hier!

Wist je dit allemaal al? Of welke wist-je-datjes kende je nog niet? Misschien kan jij na de meet & greet 17 juni wel nieuwe weetjes met ons delen. Wij zijn benieuwd!

 

Tags bij dit verhaal
, ,
Geschreven door
Meer van Redactie Paagmag

Arthur Japin bracht al zijn hoofdpersonages samen in één boek

Ter ere van zijn 25-jarig jubileum als romanschrijver komt Arthur Japin dit...
Lees verder