Van harde linkse hoek naar inspirerend boek

Als het op vechten aankomt, kunnen we er in ons kikkerlandje wel wat van. Het is dus ook niet heel raar dat twee Nederlanders het tegen elkaar opnemen voor de wereldtitel kickboksen. Een groots event dat over de hele wereld wordt uitgezonden. Dat hebben we toch best goed voor elkaar gebokst (ha-ha).

Je behoort natuurlijk niet zonder slag of stoot bij de top. De weg hiernaartoe is vaak zwaar en een verhaal ansich. Gelukkig voor ons, hebben sommige van de beste Nederlandse vechters hun weg naar succes vastgelegd in een biografie. We zetten ze hier voor je op een rijtje.

RICO door Leon Verdonschot

Bestel RICO bij Paagman.nl

Voor dit boek volgde Leon Verdonschot Neerland’s bekendste kickbokser Rico Verhoeven intensief. Vanaf zijn landelijke doorbraak na het gevecht tegen Badr Hari in 2016 tot zijn voorbereidingen op de rematch op 21 december 2019. Het resultaat is RICO: niet alleen een meeslepend en filmisch geschreven verhaal op de huid van de beste kickbokser ter wereld, maar ook een onthullende inkijk in het persoonlijke leven van Verhoeven.

Badr Hari door Maarten Bax (ebook)

Bestel Badr Hari bij Paagman.nl

Badr Bad Boy Hari gaf sportjournalist Maarten Bax een exclusief kijkje in zijn leven om zijn biografie te schrijven. “Dit boek is de waarheid, al zullen sommige mensen na het lezen ervan niet blij zijn”, aldus Badr. Het boek is rauw en openhartig, zonder het mooier te maken dan het is. Voor iedereen die geïnteresseerd is in het veelbewogen leven van deze controversiële vechtsporter.

Kracht door Marloes Coenen

Bestel Kracht bij Paagman.nl

Marloes Coenen is de eerste vrouwelijke wereldkampioen MMA (Mixed Martial Arts). Dankzij een ijzersterke discipline wist ze de absolute top te bereiken in een door mannen gedomineerde wereld. Begin 2017 is ze gestopt met vechten. In dit boek blikt Marloes terug op haar indrukwekkende carrière en vertelt ze hoe ze door te vechten ook de innerlijke kracht in zichzelf heeft ontdekt.

Big Mike door Wilson Boldewijn

Bestel Big Mike bij Paagman.nl

Hoewel Mike Passenier zelf niet vocht, trainde hij wel een aantal van de grootste Nederlandse vechters zoals Badr Hari, Melvin Manhoef en Murthel Groenhart. Voor het eerst kun je nu het ware verhaal verhaal over de hardheid, de opoffering, de glorie en het verdriet achter de schermen van de kickbokswereld lezen. Big Mike is het levensverhaal van een Amsterdamse volksjongen die zijn dromen en ambities waarmaakt zonder zijn afkomst te verloochenen.

Lucia Rijker door George Schouten (ebook)

Bestel Lucia Rijker bij Paagman.nl

Ze schreef geschiedenis in de vechtsportwereld en werd meervoudig wereldkampioen kickboksen en boksen. Lucia Rijker is vechter én boeddhist. Tijdens een zware voettocht door het gebergte doet ze verslag van hoe ze de laatste jaren haar innerlijke kracht ontwikkeld heeft. Samen met regisseur en schrijver George Schouten zoekt ze naar bevrijdende inzichten. Hoe hoger ze komen, des te intiemer de ‘waarheden’.

Fighterheart door Frank van Gemert

Bestel Fighterheart bij Paagman.nl

In dit boek lees je het verhaal van Hesdy Gerges, een vechter die in 2010 won van Badr Hari door overtreding van zijn tegenstander en in hetzelfde jaar werd opgepakt in een drugszaak. Voor zijn biografie werkt hij samen met criminoloog Frank van Gemert. In de lange gesprekken die beide mannen voeren vertelt Hesdy het verhaal van een vechtsporter die zich soms vrijwillig, soms noodgedwongen beweegt op het scherpst van de snede.

Leeuwenhart door Koen Scharrenberg

Bestel Leeuwenhart bij Paagman.nl

Joop Leeuwenhart Kasteel werkte zichzelf op tot wereldkampioen in het keiharde freefight, succesvol personal trainer en acteur. Zijn leven lijkt lange tijd over rozen te gaan. Totdat hij in maart 2015 te horen krijgt dat hij MDS heeft: een kwaadaardig voorstadium van leukemie. Joop bereidt zich in stilte voor op een alles-of-niets-gevecht. Leeuwenhart vertelt over de wereld van de keiharde vechtsport en omgaan met angst en de pijn van verliezen – zowel in de ring als in het leven.

Tags bij dit verhaal
Geschreven door
Meer van Hilke

Ga behind the scenes met deze muziekboeken!

Wat is beter dan mooie muziek? Juist, mooie muziek mét een mooi...
Lees verder