Tijd voor een minivakantie met Time to momo!

Header PaagMagartikel Time to momo

Tekst: time to momo

Het is voorjaar, tijd voor een minivakantie! Ga je naar een te gekke stad of ga je voor zon, zee en strand? Waarom niet voor allebei! We selecteerden de vier leukste citytrip-bestemmingen aan zee voor je, om deze lente volop van de zon te genieten.

Beeld Valencia: time to momo

Met een time to momo-stedengids op zak hoef je je niet voor te bereiden. Drop je tas in je hotel en stap direct het nieuwste, hipste koffietentje van de wijk in. Weet waar je het lekkerste visje van de stad eet of een lokaal gebrouwen biertje tapt. En leg je handdoek neer op de fijnste plekjes van het strand. In de time to momo-gidsen delen lokale auteurs uit liefde voor hun stad alleen de échte highlights met je. Wil je nóg meer tips? Op de website van time to momo lees je hun blogs en vind je de beste hoteltips!

Valencia

PaagMag Time to momo Valencia
Bestel Time to momo – Valencia nu bij Paagman.nl

Met meer dan 300 dagen zon per jaar lijkt het in Valencia eigenlijk het hele jaar zomer. Het voorjaar is de beste tijd om deze hippe Spaanse kuststad te bezoeken; aangenaam warm en nog lekker rustig. In time to momo Valencia deelt local Fleur van de Put haar tips met je. Slenter met de gids in je hand door het compacte oude centrum. Lunch in Ruzafa, een hippe wijk met leuke nieuwe winkels en culturele hotspots, of picknick in het park met lekkere hapjes die je zelf haalt bij de Mercado Central, de grote versmarkt van de stad. Maak een ontspannen fietstocht door de stad; ideaal om in korte tijd een indruk van Valencia te krijgen. Via de rivierbedding fiets je zo naar het strand, om op je handdoek neer te strijken of een partijtje beachvolleybal te spelen. De dag sluit je uiteraard af met tapas of paella en een glas heerlijk koude Cava.

Napels

PaagMag Time to momo Napels
Bestel Time to momo – Napels nu bij Paagman.nl

De lente is perfect voor Napels! In time to momo Napels vertelt local Iris de Brouwer precies waar je zijn moet voor een toptijd in en rondom deze stad. Ontdek het kleurrijke historische centrum met de kenmerkende Decumani: drie lange straten die parallel van oost naar west lopen. Ga shoppen in mooie boetiekjes in de chique wijk Chiaia of ga een dagje de stad uit om de opgravingen van Pompeii te bezoeken.

Beeld Napels: Time to momo

Als het echt warm wordt, dan zoek je wat verkoeling hogerop op de heuvels of aan zee. Voor een portie zon, zee en strand bezoek je Campi Flegrei. In dit gebied ten westen van Napels vind je een combinatie van karakteristieke dorpjes, heerlijk eten, zee en strand, hippe clubs, natuur en veel geschiedenis. De stranden bij Puzzuoli en Lucrino zijn zeer in trek en er zijn natuurlijke thermen. Tegen de avond keer je terug naar de stad en ga je naar de boulevard, om tot diep in de nacht te tafelen en rond te slenteren.

Den Haag

PaagMag Time to momo Den Haag
Bestel Time to momo – Den Haag nu bij Paagman.nl

Zin om wat dichter bij huis te blijven? Voor een perfecte stad-strandvakantie in eigen land zit je meer dan goed in Den Haag! In time to momo Den Haag laat local Alexandra Gossink zien hoe divers deze stad is, met al haar leuke wijken. Wandel door het kloppend hart van regelgevend Nederland, waar je onze politieke leiders gewoon op de fiets tegenkomt. Vergaap je aan Paleis Noordeinde en de Paleistuin, of duik het Zeeheldenkwartier in voor een goede shopsessie.

PaagMag Time to momo Den Haag
Beeld Den Haag: time to momo

En vergeet ook de bossen, de zee en duinen in de omgeving niet. Plof neer op het strand in Scheveningen en neem een kijkje bij surfschool Aloha. Hier hebben ze een goede keuken, met naast vis veel vegetarische keuzes. Als je in bent voor een feestje, is strandtent Buiten op het Noorderstrand een goede tip. Hier is de sfeer ongedwongen en er zijn vaak leuke optredens.

Bilbao

PaagMag Time to momo Bilbao
Bestel Time to momo – Bilbao nu bij Paagman.nl

De goede mix van het stadsleven én het strand bracht local Jildou van der Kaaij naar Bilbao. In time to momo Bilbao deelt ze haar favoriete plekken in deze toffe Noord-Spaanse stad met je. Het rijke industriële verleden van de stad zie je terug in renovatieprojecten en mooie architectuur. Sinds de komst van het Guggenheimmuseum zijn er steeds meer kunst- en cultuurprojecten in de stad.

Beeld Bilbao: Time to momo

Ook voor lekker eten is Bilbao een topbestemming: de Baskische keuken is internationaal beroemd. Pak de funicular, een eeuwoude kabelbaan die je 300 meter hoger brengt, naar Artxanda, een uitkijkpunt over de stad. Ideaal voor een picknick with a view! Wil je richting het water? Bilbao wordt in tweeën gedeeld door de rivier Ría de Bilbao. Met een kajak ontdek je de stad op een leuke manier vanaf het water. Het strand vind je even buiten Bilbao. Hier loopt een prachtige ruige kustlijn met een aantal baaien waar je heerlijk kunt golfsurfen.

Zit je ideale (mini-)vakantie hier niet tussen? Op de website van Paagman zie je het volledige aanbod time to momo reisgidsen!

Tags bij dit verhaal
,
Geschreven door
Meer van Redactie Paagmag

De vergeten oorlog in Nederlands-Indië

Ieder jaar staan wij op 4 mei stil bij de gebeurtenissen en...
Lees verder