Geen school? Geen probleem!

De scholen zijn gesloten. Kinderen blijven thuis. En nu? Er wordt een enorm beroep gedaan op de creativiteit van alle ouders.

We kunnen ons voorstellen dat deze maatregel meer vragen oproept dan dat er oplossingen zijn. Om een handje te helpen, al is het maar een kleintje, delen we hier tips over hoe je je kind(eren) kunt stimuleren om thuis te leren en bezig te blijven. Niet naar school gaan klinkt misschien nu nog als muziek in de oren voor de meeste kids, maar het feit blijft dat kinderen nu eenmaal impulsen en uitdagingen nodig hebben.

Ruim AVI-aanbod

Met het AVI-aanbod bij Paagman hoef je geen schooltje te spelen, maar kun je je kinderen toch op een speelse manier laten leren. Goed om te weten: de AVI-niveaus zitten vrij makkelijk in elkaar. De letters staan voor Midden (M) en Eind (E). M3 staat dus voor het gemiddelde van wat een kind halverwege groep 3 kan lezen en E3 boekjes staan gelijk aan wat kinderen kunnen als ze aan het einde van groep 3 zitten. Daarnaast heb je AVI-Start, dit is het allereerste niveau voor beginnende lezers, en AVI-plus, dit is het laatste niveau.

Het complete AVI-aanbod bij Paagman, en dat is nogal wat, vind je via deze link. Om een voorbeeld te geven van alle leuke en leerzame boeken hebben we hieronder een mooi lijstje gemaakt per niveau. Daarnaast zie je ook een greep uit de vele doe-boeken en spelletjes die je via onze website kunt bestellen. Op deze pagina hebben wij extra bijspijkertips verzameld. Om tijdens deze periode van de coronacrisis up to date te blijven hebben we een heel assortiment van oefenvellen, rekensommen en schrijfoefeningen.

Lezen

AVI-start

Waar is Noura? – Paul van Loon

In dit spannende samenleesboek van Paul van Loon gaat Dolfje op zoek gaat Noura. De rechterpagina’s zijn woordpagina’s die de kleine mag voorlezen. De linkerpagina’s zijn voorleespagina’s voor de ervaren lezer. Ga er even lekker voor zitten en griezel samen weg met Dolfje.

Een gat in de zee? – Monique van Hest

Alle waterratjes opgelet. Met dit samenleesboek leer je meer over water; van het zwembad tot de zee en van een waterkan tot een diepe put.

M3

Tent in de storm – Chris Winsemiu

Dit schattig geïllustreerde boek lees je met z’n twee. Verdeel de rollen en speel met je stem: praat hoog of laag, snel of traag. Lees om de beurt en kom erachter wat er aan de hand is met de tent.

Kom maar bij mij – Rindert Kromhout

Dit toneelleesboek lees je samen. Je voert als het ware een toneelstuk op, maar dan zonder publiek (of misschien wil thuis iemand meeluisteren?). In het boek raakt Boem zijn huis kwijt. Waar kan hij nu heen?

E3

De honing en de honingin – Manon Sikkel

Kies zelf wie je speelt in dit toneelleesboek op E3 niveau. Ben je een prinses, de dochter van de honing en honinging, of ben je juf Sas, die het hele verhaal niet echt gelooft?

Coco – Makkelijk lezen met Disney

Miguel is gek op muziek en droomt ervan om beroemd te worden, maar muziek maken is uit den boze in zijn familie. Tot hij Hector ontmoet op de vooravond van de Dag van de Doden en achter een groot geheim komt! Ook geschikt voor dyslectische lezers.

M4

Dievenschool – Dirk Nielandt

Dit is het eerste boek uit de serie Dievenschool; een spannende serie voor kinderen van 7-9 jaar op AVI M4. Rolf moet van zijn ouders leren stelen en sturen hem naar de Dievenschool, maar Rolf wil liever leren rekenen en lezen.

Het verhaal van Anna en Elsa – Makkelijk lezen met Disney

Wil jouw kleine lezer liever zelf het Frozen verhaal lezen? Dat kan met dit boek. Door de korte zinnen en het vereenvoudigde verhaal is dit boek geschikt voor beginnende lezers en kleine lezers met dyslexie.

E4

De ballon van Sam – Joke Reijnders

In dit fantasierijke verhaal met geweldige illustraties worden kinderen meegenomen in de wereld van het circus. Leuk voor jongens en meisjes die ook van stripboeken houden.

Het beest van Boebalim – Jozua Douglas

De koningin is heel erg ziek. Dus worden Wout en ridder Rik door de koning naar Boebalim gestuurd. Daar woont een heks die een drankje voor de koningin kan maken, maar voordat ze daar aankomen moeten ze eerst nog een grijpgruwel verslaan.

M5

Stelletje apenkoppen – Selma Noort

Dit boek van Selma Noort gaat over het thema pesten. Al lezend ontdekken kinderen meer over hun gevoelens. Het verhaal gaat over Bella, die de schuld krijgt van de alle rotstreken van haar neef Steef.

Het grote opscheplied – Mirjam Oldenhave

Deze gedichten van Mirjam Oldenhave (de schrijver van Mees Kees!) kunnen altijd. Ze stimuleren de creativiteit en fantasie. Het lezen van poëzie draagt bovendien bij aan een grotere woordenschat.

E5

Theater Popcorn, Supermeiden – Monique van der Zanden


Theater Popcorn is een stoer meidentheater, waar de meiden zelf alles regelen. Vandaag is een spannende dag. Belangrijke mensen gaan beslissen of het theater kan blijven bestaan.

Sherlock Holmes – Arthur Conon Doyle

Het spannende verhaal over de bekendste detective aller tijden is nu herschreven en in een modern jasje gestoken. Dit verhaal over de hond van Baskerville is Sherlock Holmes’ beroemdste zaak.

Doen

De Gorgels AVI kwartet

‘Mag ik van jou van de Brutelaars, de verrotte zweetsokken?’ Verzamel zoveel mogelijk kwartetten. Op elk kwartet staan 4 zinnen. Kijk goed welke zin je nog moet hebben en vraag die aan een medespeler. Voor kinderen die lol in lezen hebben of beter willen leren lezen. Leerzaam en grappig tegelijk!

Het grote AVI doe-boek deel 3 (AVI M3 & E3)

Oefen met lezen met de AVI-verhalen van onder andere: Jacques Vriens, Janneke Schotveld en Vivian den Hollander. Speel een van de vele taalspelletjes of blader door naar de moppenpagina’s. Uren leerzaam speelplezier gegarandeerd.

Het grote AVI doe-boek deel 4 (AVI M4 & E4)

Een boek vol puzzels, woordraadsels, zoekplaten en de leukste verhalen van bekende auteurs. Met dit boek, speciaal voor leerlingen van groep 4, kunnen kinderen spelenderwijs op hun AVI-niveau blijven of zelfs doorgroeien.

Oefenschrift begrijpend lezen (alle niveaus)

Als het op leren lezen aankomt is het:oefenen, oefenen, oefenen. Dat kan natuurlijk door te lezen, maar er zijn ook speciaal ontworpen boekjes om kinderen hierin te helpen. In ons assortiment hebben we oefenschriften voor groep 3 t/m 6.

Tags bij dit verhaal
Geschreven door
Meer van Hilke

Blijf positief in tijden van lockdown

Hoe blijf je positief in tijden van lockdown? Wij hebben wel een...
Lees verder