De nieuwe Isabel Allende: één vrouw, één onvergetelijk verhaal, honderd jaar geschiedenis

Isabel Allende is terug! Na het grote succes van Bloemblad van zee is Violeta opnieuw een grootse, meeslepende historische roman van Isabel Allende.

Bestel Violeta nu via Paagman.nl en begin als eerste met lezen!

Deze nieuwe meeslepende roman vertelt het epische verhaal van Violeta Del Valle, een vrouw wier leven honderd jaar omspant en getuige is van de grootste omwentelingen van de twintigste eeuw.

Violeta del Valle komt ter wereld op een stormachtige dag in 1920, als eerste meisje in een gezin met vijf onstuimige broers. Haar leven wordt vanaf het begin gekenmerkt door buitengewone gebeurtenissen. De schokgolven van de Eerste Wereldoorlog zijn nog steeds voelbaar als de Spaanse griep de kusten van Zuid-Amerika bereikt, bijna precies op het moment van haar geboorte.

Dankzij de vooruitziende blik van haar vader zal het gezin ongeschonden uit deze crisis komen. Maar algauw volgen er nieuwe problemen. De Grote Depressie verstoort het luxueuze leven in de grote stad dat Violeta tot dan toe heeft gekend. Haar familie verliest alles en moet zich terugtrekken in een afgelegen deel van het land. Daar wordt Violeta volwassen en ontmoet ze haar eerste minnaar…

In een brief aan iemand van wie ze zielsveel houdt, schrijft Violeta over de armoede en voorspoed, de verliezen en vreugdes, en over de grote liefdes van haar leven en het verwoestende liefdesverdriet dat daarna kwam. Belangrijke ontwikkelingen in de geschiedenis hebben haar turbulente leven bepaald: de strijd voor vrouwenrechten, de opkomst en ondergang van tirannen en uiteindelijk niet een, maar twee pandemieën. Met Violeta presenteert Isabel Allende ons opnieuw een inspirerend episch verhaal, verteld met gevoel voor humor en een enorme passie.

Het nieuwe boek verschijnt 22 februari, maar kan jij nu al niet wachten tot het boek verschijnt? Geen zorgen! Wij hebben de eerste twee hoofdstukken voor jou geregeld zodat je alvast een voorproefje kan krijgen. Lees hier hoofdstuk 1 en hier hoofdstuk 2!

Isabel Allende

Bestel alle boeken van Isabel Allende via Paagman.nl

Isabel Allende (1942) is een Chileens journaliste en schrijfster. Allende’s boeken, allemaal geschreven in haar eigen taal, Spaans, zijn vertaald in 35 talen. Over de wereld al bijna 70 miljoen exemplaren verkocht. Haar werken vermaken lezers niet alleen, maar leren ze ook nieuwe dingen door intrigerende verhalen te verweven met belangrijke historische gebeurtenissen. De schrijfster omschrijft haar verhalen als ‘realistische literatuur’, voortkomend uit haar opmerkelijke opvoeding en de mystieke mensen en gebeurtenissen die haar verbeelding voedden.

Geschreven door
Meer van Redactie Paagmag

Ontdek de wondere wereld van musea met Dutch Girls In Museums

De museumwereld stoffig? Niet als je met Dutch Girls In Museums gaat....
Lees verder