Thriller van de maand: familiedrama in de Australische woestijn

Verlaten van Jane Harper is ter gelegenheid van de Spannende Boeken Weken door onze boekverkopers verkozen tot Thriller van de maand. Lees hier waarom dit boek simpelweg mee moet op vakantie. Tenminste, als je tot dan kunt wachten met lezen!

We noemen het boek Thriller van de maand, maar eigenlijk zou de term Spannend boek van de maand misschien beter passen. In Verlaten krijg je niet te maken met wapens, bloed of grote achtervolgingen zoals in een klassieke thriller gewoon is. Wel is er vanaf bladzijde รฉรฉn een groot mysterie en onderhuidse spanning, waardoor je door het boek heen vliegt.

De Australische Outback

Bestel onze Thriller van de maand via Paagman.nl

In een uitgestrekte woestijn midden in Australiรซ, op een plek waar zelfs backpackers zich zelden wagen, ligt het lijk van Cameron. De hitte is bijna niet te verdragen, zijn auto is in geen velden of wegen te bekennen en het dichtstbijzijnde huis is kilometers weg.

Lees de eerste paar bladzijden van Verlaten en je voelt de zon genadeloos in je nek branden. Het leven in de Australische Outback is hard en kent vele regels om te overleven. Bijvoorbeeld nooit je auto (met water en airco) verlaten midden op de dag en altijd laten weten waar je naar toe gaat. Waarom heeft Cameron zich hier niet aan gehouden? Is hij zelf de leegte ingelopen of heeft iemand hem daar achtergelaten? En in het laatste geval: wie kan dat geweest zijn? Er woont slechts een handjevol mensen in de omgeving.

Beklemmend

Verwacht van Harper dus geen who-dun-it, ze is een meester in het scheppen van een beklemmende sfeer en het beheerst doseren van informatie. Bladzij voor bladzij leren we alles over de familie Bright en hun afgezonderde bestaan.

Cameron woonde met zijn moeder, jongste broer, vrouw en kinderen op een boerderij op een paar uur rijden van een klein dorpje af. Drie uur verderop woont zijn oudere broer Nick helemaal alleen. Langzaam leren we waarom de broers gescheiden leven, hoe de jongens zijn opgegroeid en wat er zich heeft voorgedaan in het verleden. Zo ontvouwt zich langzaam een familiedrama.

Ondanks het uitgestrekte Australische landschap en de leegte geeft het boek je een beklemmend gevoel. Je weet dat er iets niet in de haak is, maar wat? Harper zet je een paar keer op het verkeerde been en geeft je dan steeds een beetje nieuwe informatie waardoor je niet kunt stoppen met lezen.

Boek cadeau

We kunnen helaas niet veel meer over dit boek zeggen zonder het plot te verklappen. Ben je nieuwsgierig geworden? Van zaterdag 1 juni t/m vrijdag 21 juni zijn de Spannende Boeken Weken. Als je dan dit boek koopt krijg je het geschenk van de Spannende Boeken Weken er gratis bij.

Geschreven door
Meer van Boek van de maand-team

Boek van de maand december: Kookbijbel

In de feestdagenmaand mag het allemaal best wat groter, bijzonderder en meer....
Lees verder