Netflix & Read: Welk boek matcht met jouw lievelingsserie?

Heb jij Netflix ook al helemaal uitgespeeld? Of heb je zojuist de laatste aflevering van jouw lievelingsserie gekeken en ben je nu achtergelaten met een leeg gevoel in je hart in de vorm van een Netflix-logo? Geen zorgen!

Wij zochten namelijk voor een aantal verschillende populaire series een bijpassend boek. Als je van gekkigheid niet meer weet wat je op je vrije avond moet doen óf je zoekt nog een leuk cadeau voor een serie-verslaafde, lees dan snel verder!

Good Girls

De Waarheid – Colleen Hoover

Bestel 👆 via Paagman.nl

Als fan van de serie Good Girls houd jij van spanning, geheimen, plottwists en een knappe drugbaas genaamd Rio. Helaas ontbreekt deze laatste in het boek De Waarheid van Collein Hoover, maar zijn vervanger Jeremy voegt genoeg verboden smeuïgheid toe aan deze thriller. Net als de dames van Good Girls, stuit de hoofdpersoon van dit boek ook op een lucratieve (bij)baan die haar meer brengt dan ze van tevoren had kunnen bedenken. De waarheid is duister, spannend en immens verslavend: net als Good Girls!

Tiger King

De Verendief – Kirk Jonhson

Bestel 👆 via Paagman.nl

Het jaar 2020 bracht ons niet alleen lockdown op lockdown, maar ook de fabuleuze en frauduleuze Tiger King. De documentaire serie onthulde niet alleen het leven van Joe Exotic, maar ook de donkere kant van tijgerhandel. Als je deze serie met open mond hebt gekeken, dan zul De Verendief in één keer uit willen lezen. Het boek gaat over een grote roof van honderden geconserveerde vogels en veren uit het Natural History Museum in Tring in het jaar 2009.

Friends

Valeria – Elisabet Benavent

Bestel 👆 via Paagman.nl

“So no one told you life was gonna be this way.” Klopt inderdaad. En dit geldt niet alleen voor de cast van Friends, maar ook voor Valeria en haar vriendinnen. Je kunt de naam Valeria bijna vervangen door de naam Rachel. Het boek opent namelijk met de hoofdpersoon die in een scheiding ligt en steun zoekt bij haar vriendinnen, die druk genoeg zijn met hun eigen sores. Daarnaast heeft ze net haar roman gepubliceerd en staat ze aan de start van groot succesverhaal of gigantische blunder.

Anne met een E

De geniale vriendin – Elena Ferrante

Bestel 👆 via Paagman.nl

Liefhebber van Anne met een E doen er verstandig aan dit boek toe te voegen aan hun collectie. De Geniale Vriendin is deel één van vier van De Napolitaanse Romans. Het boek speelt zich af in een tijd waarin vrouwen enkel leren hoe ze een goede echtgenoot kunnen zijn, net als in de Netflix-hit. Daarnaast draait het hier ook om een levenslange, bijzondere, sterke vriendschap tussen twee meiden die elkaar van jongs af aan treffen en samen opgroeien.

Dear White People

Friday Black – Nana Kwame Adjei-Brenyah

Bestel 👆 via Paagman.nl

Terwijl jij wacht op een nieuw seizoen van Dear White People (ergens dit jaar?), zal Friday Black de leegte opvullen. In twaalf verhalen vertelt schrijver Nana Kwame Adjei-Brenyah hoe het is om jong en zwart te zijn in Amerika. Hoewel de verhalen deels surrealistisch, deels satirisch zijn (denk Black Mirror) geven ze je allemaal een stukje waarheid en herkenbaarheid die je aan het denken zetten. Daarnaast kun je net doen of het twaalf mini-afleveringen zijn, voor als je echt moeilijk afkickt van Netflix.

Workin’Moms

Waarom mama drinkt – Gill Sims

Bestel 👆 via Paagman.nl

De balans tussen moederschap en het werkende leven levert Workin’ Moms een hoop hilarische, herkenbare en soms ongemakkelijke scenes op. Als jij ook totaal verknocht bent aan deze comedyserie, dan zul je smullen van het eveneens grappige en herkenbare leven van Mama in Waarom Mama drinkt. Mama is net 39 geworden en zet zich af tegen de toekomst die voor haar is weggelegd; een kort pittig kapsel en een boekenclub met aangeschoten leden. Wanneer ze op het moment staat zich hier maar bij neer te leggen, herinnert ze zich weer een geniaal idee dat ze ooit had.

Orange is the new black

Club Mars – Rachel Kushner

Bestel 👆 via Paagman.nl

Dat het er binnen een vrouwengevangenis heftig aan toe kan gaan is jou als fan van Orange is the new black nu wel bekend. Het boek Club Mars laat je niet alleen het leven tussen de muren zien, maar ook een beeld van een systeem dat veel slachtoffers maakt. Net als de 29-jarige hoofdpersoon Romy. Zij is namelijk veroordeeld tot tweemaal levenslang plus zes jaar. Dit hartverscheurende verhaal neemt je mee in haar nieuwe, absurde realiteit.

Emily in Paris

De Dromenweefster – Cristina Caboni

Bestel 👆 via Paagman.nl

Droom jij ook van een leven in romantisch Parijs na het zien van Emily in Paris? Hoewel je de mode in het boek De Dromenweefster helaas niet kan zien, zit je er wel middenin. Kledingontwerpster Camilla heeft een zeer bijzondere opdracht, namelijk het verhaal van haar overleden tante én de maakster van diens jurk achterhalen. Deze ontdekkingsreis aan de hand van een oogverblindende jurk brengt haar naar de romantische, kronkelende straatjes van… jawel, Parijs!

Black Mirror

1984 – George Orwell

Bestel 👆 via Paagman.nl

Mocht er een (zeer) kans bestaan dat je deze klassieker nog gelezen hebt, dan heb je als Black Mirror fan iets gemist. Gelukkig is het boek, dat nu relevanter is dan ooit, altijd ruim op voorraad. In Black Mirror wordt in sommige afleveringen de duistere kant van moderne technologie als onderwerp gebruikt. Een onderwerp dat George Orwell in 1949 inspireerde tot het schrijven van 1984. Als hij nu nog leefde zou hij zomaar eens co-producer van de serie kunnen zijn.

The Queen’s Gambit

The Queen of Katwe – Tim Crothers

Bestel 👆 via Paagman.nl

In tegenstelling tot het verhaal dat in The Queen’s Gambit wordt verteld, is The Queen of Katwe wél echt gebeurt. Phiona Mutesi, geboren in 1996, is een geboren schaaktalent. Het boek verteld haar bijzondere en inspirerende levensverhaal. Van hoe ze opgroeide in armoede en in de sloppenwijken van Uganda tot hoe ze het schaakbord ontdekte en uitgroeide tot schaakkampioen.

Geschreven door
Meer van Hilke

Zo maak je van Woningsdag een groot succes

Tenzij je samenwoont met de koning, vier je dit jaar geen Koningsdag,...
Lees verder