5 x heerlijke ontbijtjes voor Vaderdag

De liefde van een man gaat door de maag. Genoeg reden om Vaderdag met een klapper te starten door een ontbijtje te serveren. Daarom geven we jou de lekkerste ontbijtopties voor elke soort papa.

Is jouw vader een uitslaper of eet hij veganistisch? Geen probleem. Wij hebben voor alle papa’s een bijpassend ontbijtje. Klaar? In de keuken maar!

En mag je van papa na Vaderdag wel vaker de keuken induiken? Of maak je papa graag blij met een bijpassend cadeau? Bekijk dan zeker de bijpassende kookboektips!

De sportieve papa

Misschien heb je jouw vader net gemist en is hij zijn ochtend al hardlopend begonnen. Of misschien ben je juist net op tijd om hem die extra boost te geven tijdens het wielrennen. De sportieve papa wilt graag een vullend ontbijtje met genoeg proteïne. Dat roept om een heerlijk havermoutrecept!

Bestel 👆 via Paagman.nl

Wat heb je nodig?
55 gram havermout
250 ml melk
1 banaan
Kaneelpoeder
15 gram walnoten
+ eventueel 10 – 15 gram whey proteïne poeder vanille

Kook de melk in een pannetje en voeg de havermout en eventueel de proteïne poeder toe. Laat dit ongeveer 2 minuten op een lage temperatuur koken. Haal vervolgend het pannetje van het vuur, roer er een beetje kaneelpoeder doorheen en laat het een paar minuten op het aanrecht staan. Snij ondertussen de banaan in kleine stukjes en hak de walnoten fijn. Doe de havermout in een kommetje en garneer het met de bananen en walnoten. Je kunt in plaats van een banaan ook voor een appel kiezen. Wat extra liefde in je ontbijtje stoppen? Gebruik dan deze siliconen hartjeslepel van Rice!

Bestel 👆 via Paagman.nl

Personal Body Plan The Recipe Guide – Tom Barten

De lekkerste en meest verrassende fitrecepten vind je in dit boek van Tom Barten en Hannah Vreugdenhil. Van proteïnepannenkoeken tot goedgevulde wraps en van Thaise curry’s tot gezonde brownies; alles om de beste versie van jezelf te worden.

De vegan papa

Voor jouw papa geen gebakken eitje of ham/kaas tosti, maar heerlijke vegan pannenkoeken. Het leukste aan dit ontbijtje is dat je de pannenkoek op allerlei manieren kunt versieren. Bijvoorbeeld aardbeien in de vorm van een hartje of een laagje smeuïge pindakaas.

Wat heb je nodig?
150 gram bloem
400 milliliter plantaardige melk
Plantaardige boter om in te bakken
Kaneel (optioneel)

Mix de bloem met de plantaardige melk en eventueel de kaneel tot een glad beslag. Je kunt het beslag eventueel dikker of dunner maken door meer meel of meer melk toe te voegen. Verhit vervolgens een beetje boter in de pan en bak de pannenkoeken goudbruin op middelhoog vuur.

Bestel 👆 via Paagman.nl

Vegan Party Food – Jason Tjon Affo

Stiekem valt er altijd wel iets te vieren en daarom moet je Vegan Party Food kookboek zeker uitnodigen op jouw feestje. Ook aan heerlijke cocktailrecepten en hangover-recepten is gedacht door de vegan-specialist Jason Tjon Affo.

De ‘ik druk nog een keer op snooze’ papa

Je doet jouw papa een groot plezier door hem op Vaderdag uit te laten slapen. Daarom geen vroeg ontbijtje, maar een heerlijke brunch. Uiteraard kun je dit zo uitgebreid maken als je zelf wilt.

Bestel 👆 via Paagman.nl

Wat heb je nodig?
Verse croissants
Brood
Beleg (kaas, hagelslag, jam)
Gekookt eitje
Jus d’orange
Koffie of thee

Dek de tafel met al het heerlijke dat je in huis hebt (gehaald). Loop dan rustig naar papa toe, geef hem een kus en fluister dat er een speciale Vaderdag-brunch op hem wacht. Serveer papa’s (waarschijnlijk broodnodige) koffie in deze stoere mok van Gentleman’s Hardware.

Bestel 👆 via Paagman.nl

Weekendmenu’s – Libelle

Met dit boek zet je in een handomdraai Insta-waardige gerechten op tafel. Je kunt van uitslapen een heuse topsport maken, want alle gerechten zijn gericht op het weekend. De recepten vragen niet om urenlange kooksessies, waardoor je dus nog genoeg vrije tijd overhoudt.

De reislustige papa

Jouw vader heeft altijd de mooiste verhalen. Hij is namelijk al vaak op reis geweest en heeft van verschillende culturen mogen proeven. Verras papa en geef hem dat ultieme vakantiegevoel met deze Aziatische omelet met gerookte zalm.

Wat heb je nodig?

2 eieren
60 gram gerookte zalm
Half ui
1 stuk norivel (zeewiervel)
2 theelepels rijstazijn
Halve theelepel gember
Halve teen knoflook
1 theelepel kokosolie
Peper
Koriander
Sriracha

Snipper de halve ui en verhit de kokosolie in een koekenpan. Breng de ui op smaak met wat zout, peper, knoflook en gember. Blus het af met rijstazijn. Kluts de eieren los in een kom en giet het mengel over de ui in de pan. Snijd de gerookte zalm in stukken en leg deze eroverheen. Knip het norivel boven de pan in reepjes. Dek de pan af en laat het geheel ongeveer 3 tot 5 minuten garen. Je kunt bij het opdienen naar smaak koriander en sriracha toevoegen.

Bestel 👆 via Paagman.nl

De Wereldse Bakplaat – Rukmini Iyer

Voor de reislustige papa zal dit boek een feest van herkenning zijn. In de Wereldse Bakplaat word je meegenomen naar onder andere: Afrika, Azië en Zuid-Amerika. Ervaar de geur en smaak van een prachtige reis in je eigen keuken!

De glutenvrije papa

Papa een heerlijk ontbijt opdienen zónder hem buikpijn te geven? We got you! Met deze heerlijke glutenvrije wafels scoor jij zeker punten op Vaderdag.

Wat heb je nodig?
Wafelijzer
300 gram glutenvrije bloem
1 eetlepel bakpoeder
Zout
2 eetlepels suiker
2 eieren
380 ml melk
6 eetlepels zonnebloemolie
1 theelepel vanille extract
Zakje vanillesuiker

Meng om te beginnen alle droge ingrediënten met elkaar (bloem, snufje zout, suiker en vanillesuiker). Meng dan de melk met de eieren, het vanilleextract en de zonnebloemolie.
Verhit het wafelijzer en vet deze lichtjes in met olie. Meng nu de natte en de droge ingrediënten met elkaar. Vul het wafelijzer met het mengsel en bak de wafel aan beide kanten lichtbruin. Om het extra lekker te maken kun je vers fruit of slagroom toevoegen.

Bestel 👆 via Paagman.nl

Hoe maak je alles glutenvrij? – Becky Excell

Met dit kookboek hoef je niet langer op zoek te gaan naar vervangende glutenvrije ingrediënten om jouw lievelingseten te maken. Becky Excell maakte namelijk meer dan 100 recepten voor elk moment van de dag die deze intoleranties compleet aan de kant zetten.

Geschreven door
Meer van Hilke

Blijf positief in tijden van lockdown

Hoe blijf je positief in tijden van lockdown? Wij hebben wel een...
Lees verder