Dit artikel is voor iedereen die een ooievaar op bezoek heeft (of krijgt) ๐Ÿผ๐Ÿฃ

In 2020 bleven er 300 tot 500 meer ooievaren in Nederland overwinteren dan in voorgaande jaren. Niet heel gek als je beseft dat we in sommige provincies te maken hebben (gehad) met een heuse Corona-babyboom.

Dit artikel is voor iedereen die onlangs een ooievaar op bezoek heeft gehad of er binnenkort eentje verwacht. Er kan namelijk een hoop op je af komen en dan wil je op alles voorbereid zijn. Zie dit lijstje ook als een opsomming van cadeautips waar je kersverse en aanstaande ouders heel blij mee maakt.

Onder mamaโ€™s – Sonia-Pypaert

Bestel ๐Ÿ‘† via Paagman.nl

Ervaringsdeskundige Sonia Pypaert heeft oog voor wat je als aanstaande moeder graag wilt weten, maar niet iedereen je vertelt. Met haar boek ben je in รฉรฉn klap op de hoogte van wat je te wachten staat. Het staat boordevol tips en checklists die jou begeleiden tot het zijn van de best moeder die je kunt zijn.

12 maanden zwanger โ€“ Willemijn van Lochum en Martine Heemskerk

Bestel ๐Ÿ‘† via Paagman.nl

Je hebt zojuist een zwangerschapstest gedaan en de uitslag is positief. Hoera! En nu? Waarschijnlijk razen er duizend vragen door je hoofd. Alles waar je als vrouw tijdens de zwangerschap mee te maken krijgt komt aan bod in het boek 12 maanden zwanger. Het staat vol met onmisbare checklists, (on)verwachte struggles, het grote verzorgings-ABC en een speciale ‘Pagina Voor je Vagina’.ย ย Op hun YouTube kanaal Wil & Tien en Instagramaccounts (@wilvantien en @tienvanwil) inspireren Willemijn en Martine dagelijks tienduizenden vrouwen over relaxed moederschap en positief leven.

De zeven stappen naar succesvol ouderschap โ€“ Hedvig Montgomery

Bestel ๐Ÿ‘† via Paagman.nl

Hoe voed je als 21-eeuwse ouders je kind op tot een gelukkige en succesvolle volwassene? Met meer dan 20 jaar ervaring als familietherapeut weet Hedvig alle antwoorden op vragen als: Hoe voed je zelfvertrouwen? Hoe bereid je een kind voor op de verdrietige dingen in het leven? En hoe boos mag je eigenlijk worden?

Mamaโ€™en โ€“ Nina Pierson

Bestel ๐Ÿ‘† via Paagman.nl

Ik mama. Jij mamaโ€™t. Wij mamaโ€™en. Nina Pierson weet het zeker: moeder worden verdient een eigen werkwoord. Haar boek kwam voort uit het gemis van literatuur waarin zij als vrouw die op het punt staat moeder te worden centraal stond. Vanuit dit oogpunt leert ze je hoe je in jezelf kunt vertrouwen en in je eigen kracht kan staan tijdens deze grootse en prachtige gebeurtenis. Nina Piersonย publiceert en spreekt regelmatig over themaโ€™s als duurzaamheid, selfcare, women empowerment en moederschap, o.a. op haar eigen Instagram-kanaal @ninapierson.

Vaders eerste jaar โ€“ Gerard Janssen

Bestel ๐Ÿ‘† via Paagman.nl

Vaders in spรฉ doen zichzelf een gunst door dit boek goed door te nemen. Na het lezen van dit boek heb je als kersverse vader een beter beeld van wat er allemaal gaande is en wat er van jou wordt verwacht; niet alleen voor de kleine, maar ook voor jouw partner. Gerard Janssen begeleidt je week per week met oude wijsheden en nieuwe wetenschap.

Kookboek eten voor kleintjes โ€“ Stefan Kleintjes

Bestel ๐Ÿ‘† via Paagman.nl

Je bent niet alleen vader of moeder, je bent ook nog eens chef voor soms erg moeilijke gasten. Als het op eten aankomt kun je als ouder tegen veel dingen aanlopen, zoals: wat mag je kleintje wel en niet eten en hoe zorg ik ervoor dat ze eten wat ik op tafel zet? Met de makkelijke, leuke en gezonde recepten uit dit boek leren kleintjes vanaf 6 maanden om zelf te eten. Met z’n allen… aan tafel!

Dโ€™r op of dโ€™r onder – Marieke-Wigmans-Bremers

Bestel ๐Ÿ‘† via Paagman.nl

Voor alle mensen die klaar zijn om een ooievaar uit te nodigen schreef Marieke Wigmans-Bremers het boek Dโ€™r op of dโ€™r onder. Je hoeft nu niet meer zelf op onderzoek uit te gaan en de fabels van de feiten te onderscheiden. Met dit boek heb je een complete gids van alles dat bij het maken van een baby komt kijken, samengesteld onder het toeziend oog van medisch specialisten en ervaringsdeskundigen.

#Noexcuses โ€“ Marrit Nicolai

Bestel ๐Ÿ‘† via Paagman.nl

Alle fit-moms verzamelen! Als je in verwachting bent en graag wilt (blijven) sporten, raadpleeg dan #Noexcuses; een boek dat geschreven is door onder andere een prenataal en postnataal fitness coach. Volg de workouts en lees vooral heel goed waar je op moet letten als je als aanstaande moeder verantwoord fit wilt worden of blijven.

Denk als je peuter/kleuter – Karolien Raeymaekers

Bestel ๐Ÿ‘† via Paagman.nl

Karolien Raeymaekers is kinderpsychologe en gespecialiseerd in gedragstherapie. Ze helpt jou als ouder om in het hoofd van je kleintje te kruipen zodat je hen beter leert begrijpen; Bijvoorbeeld waarom ze op alles โ€˜neeโ€™ zeggen en waarom ze driftbuien krijgen als je hen niet hun zin geeft. Wanneer je als ouder het โ€˜waaromโ€™ weet kun je aan de slag met het toepassen van alle tips en tricks op het gebied van eten, slapen, emoties, uitstapjes en nog veel meer.

Oei ik groei โ€“ Back to you! – Xaviera-Plooij

Bestel ๐Ÿ‘† via Paagman.nl

Na alle boeken die je voorbereiden op de bevalling, is er nu een boek dat je na de bevalling weer terugbrengt naar jezelf. Naast alle lichamelijke veranderingen waar uitgebreid op wordt ingegaan in dit boek, wordt er ook stil gestaan bij de verandering van je hersenstructuur en hormoonhuishouding en hoe al deze dingen invloed hebben op elkaar. Met tips, tricks en oefeningen kun je controle nemen over alle fysieke- en mentale gevolgen van de bevalling (incl. gratis workout-app).

Commando papa-het kookboek โ€“ Neil Sinclair

Bestel ๐Ÿ‘† via Paagman.nl

Een kookboek voor alle stoere papaโ€™s (en mamaโ€™s) die wel wat hulp kunnen gebruiken in de keuken en niet bang zijn voor avontuurlijk koken. Van lunchpakketten, snelle recepten en traktaties tot slim inkopen doen en koken in de buitenlucht. Op een grappige manier zorgt ex-commando en vader van drie Neil Sinclar ervoor dat jij je troepen gezond en gevoed houdt (al dan niet met een kampvuur erbij).

Maar HOE dan?! –ย Dr. Karin Middelburg en Philippine van der Goes

Bestel ๐Ÿ‘† via Paagman.nl

En heb jij thuis al een wondertje rondlopen waar je aan uit moet leggen wat er nu in mama’s buik gebeurd? Maar HOE dan!? helpt je om antwoord te geven op nieuwsgierige kindervragen enย kun je samen in lezen over lichaam, liefde en baby’s maken (voor kinderen vanaf +-5 jaar).ย Met onderwerpen als lichamelijke verschillen, diversiteit, verliefdheid, vrijen, zwangerschap en verschillende familiesamenstellingen. Vol geinige weetjes, interactieve doe-tips en doordenkvragen. Dr. Karin Middelburg is gynaecoloog. Philippine van der Goes is coach bij ziekte. Allebei moeder van jonge kinderen schreven ze wat ze zelf misten: een eerlijk en divers voorleesboek mรฉt humor.

 

 

 

Geschreven door
Meer van Hilke

Blijf positief in tijden van lockdown

Hoe blijf je positief in tijden van lockdown? Wij hebben wel een...
Lees verder