Ons eerste Kinderboek van de maand!

Elke maand zorgen onze boekverkopers voor nieuwe leesinspiratie door een boek te prijzen als Boek van de maand. Ter gelegenheid van de Kinderboekenweek die woensdag 3 oktober start, hebben wij deze maand ook een Kinderboek van de maand!

Het eerste Paagman Kinderboek van de maand is het prachtige informatieve boek Palmen op de Noordpool door Marc ter Horst en Wendy Panders.

Het boekenpanel over Palmen op de Noordpool

Bestel het Kinderboek van de maand bij Paagman.nl

Vrolijk van buiten, serieus van binnen

Op de vrolijke voorkant groeien er palmen op ijsschotsen, schijnt er een warm zonnetje en zwemmen de ijsberen er vrolijk tussendoor. Klopt helemaal niets van zou je denken. Maar wist je dat er vroeger echt palmen op de noordpool groeiden? Ons klimaat is voortdurend in verandering en dat is niet erg. Maar zoals Ter Horst in zijn inleiding schrijft “de laatste jaren verandert het klimaat nogal snel.”

Inย  heldere taal wordt ingewikkelde materie uitgelegd

Wat er precies aan de hand is en hoe dat zo is gekomen legt Ter Horst op een hele prettige en begrijpelijke manier uit. In korte zinnen en heldere taal maakt hij ingewikkelde materie toegankelijk voor kinderen. De vrolijke illustraties van Panders maken het nog begrijpelijker en zijn daarnaast vaak heel grappig. Eindelijk een plezierig en overzichtelijk boek over de oorzaken en gevolgen van klimaatverandering.

Voor alle leeftijden

Een goed kinderboek is voor alle leeftijden en dat geldt zeker voor dit boek. De doelgroep is kinderen vanaf een jaar of 10, maar als volwassene is het minstens net zo leerzaam en leuk. Of zoals Ter Horst schrijft: “Ik heb alles voor jou en voor mezelf op een rijtje gezet, op een manier die jij en ik meestal wel en soms net niet begrijpen. Maar als je het even niet begrijpt is dat echt niet zo’n probleem. Als je even doorzet begrijp je het wel weer”.

Vermakelijk en compleet; belangrijk voor elke generatie

En dat klopt. Wie dit boek uit leest, heeft het gevoel dat hele grote thema ietsjes beter te begrijpen. Van zwarte gaten tot nieuwe energiebronnen tot de smeltende ijskap. Er zit zelfs een hoofdstukje bij over klimaatontkenners. En zoals het een boek over het duurzaamheid betaamt is het klimaatvriendelijk gedrukt: zonder gebruik van water, op verantwoord papier en bij een drukkerij in Nederland in plaats van in het buitenland.

Bingo!

Na bijna 200 pagina’s informatie eindigt Palmen op de Noordpool op een hele leuke manier, de laatste twee pagina’s zijn gereserveerd voor klimaatbingo. Vier bingokaarten waar je de de vakjes met gevolgen en maatregelen kunt doorkruisen zodra ze gebeuren. Wanneer zouden we een kruis kunnen zetten door het hokje ‘Donald Trump snapt het verschil tussen weer en klimaat’ of door ‘Je eerste kerstdiner zonder vlees’? Wie dit boek uit heeft, zal in ieder geval bewuster nadenken over het kerstmenu.

Naast het Kinderboek van de maand doen wij tijdens de Kinderboekenweek natuurlijk veel meer, zo organiseren wij vele evenementen. Benieuwd naar het programma? Klik hier.

Tags bij dit verhaal
Geschreven door
Meer van Boek van de maand-team

Boek van de maand februari: Een goede nachtrust

Elke eerste vrijdag van de maand tippen onze boekverkopers de meest opvallende,...
Lees verder