I Love the Seaside: De leukste spots van Scheveningen

PaagMag header I love the SeasideTekst: I Love the Seaside

Naar aanleiding van het verschijnen van de nieuwste gids I Love the Seaside, the surf & travel guide to Northwest Europe die de kusten van Noorwegen, Zweden, Denemarken, de Duitse Wadden, Nederland, België en Normandië volgt, vertrouwen de makers hun favoriete plekken van Scheveningen toe.

De reisgidsen van I Love the Seaside dienen als een kompas langs de ruigere kusten van Europa die je naar kleinschalige, aparte en hippe adressen leidt. Omdat de makers surfers zijn en vaak lange tijd op een plek verblijven rond de surf spots, kennen zij als geen ander de leukste ondernemingen langs zee om te eten, drinken, slapen of andere activiteiten naast surfen te kiezen.

Koffie met wat lekkers

Tigershark

Zo, Zoet en Zout, op het hoekje van de Duinstraat en de Prins Willemstraat, is al jaren onze favoriet. Behalve goede koffie hebben ze ook shakes in verrassende smaken, vers van de pers en ook nog heel gezond, zoals de ‘Detox’ met gember en appel. Nieuwe loot aan de koffietenten-boom is Tigershark Coffee, aan de Badhuisstraat 114. De jonge eigenaar Vinnie is een gepassioneerde barista die zijn fris ingerichte zaak kon opstarten met behulp van crowdfunding. Meneer Chocola, in de Keizerstraat 124, staat ondertussen als klassieker te boek: gegarandeerd goed en gezellig, met een sfeer die het midden houdt tussen Baskisch, Frans en Schevenings.

Ontspannen

Yoga: zowat aan zee

Natuurlijk ontspan je vanzelf na een goede wandeling langs de waterkant, maar om net even een stapje verder te gaan raden we je aan een massage te boeken bij Massages En Zee. De kleine lichte studio bevindt zich op steenworp afstand van de zee en soms is masseuse Tamar met haar tafel letterlijk aan het strand te vinden. Wil je wat actiever aan je lijf werken? Rol dan je matje eens uit bij de fijnste yoga scholen van Scheveningen: Yoga Seads en Zowat aan Zee. Bekijk online de roosters welke lessen je het meeste aanspreken.

Sunset sessie

Aloha surfschool

Nog net voor zonsondergang even het water in met je plank is wat surfers een ‘sunset sessie’ noemen. Maar je sunset sessie kan natuurlijk minstens zo magisch zijn met je voeten in het zand, of op het terras van een van de unieke surf scholen die Scheveningen rijk is. Je kunt er namelijk niet alleen lessen volgen maar ook ontzettend goed eten, van vegetarisch tot uitgebreide barbecue, en zelfs shoppen. Langs de boulevard – de Strandweg – vind je Hart Beach op nr 3b, Aloha op 2b en The Shore op 2a.

Buiten spelen

Skate bowl

Door deel te nemen aan een Trashure Hunt sla je twee vliegen in één klap; buiten aan de slag en ook nog eens je steentje bijdragen aan het beschermen van de natuur door het schoonmaken van het strand. Met Trashure Hunt begin je aan een avontuur waar je als piraat op zoek gaat naar schatten. De schatten die je vindt – zwerfvuil, plastic, visnetten – worden gedumpt waar ze thuishoren: de vuilnisbak. Maar niet voordat je er een fantastisch kunstwerk mee hebt gemaakt! Deze zomer vind je de houten piratenkeet van Trashure Hunt op het strand ter hoogte van de Reddingsbrigade en de Keizerstraat. Ook skaters hoeven niet binnen te blijven. Behalve op de boulevard zelf kan er geoefend worden op een grote skateramp naast Hart Beach, of een kleinere bij The Shore op de Strandweg, en een skatepool langs de Haringkade. Voor de allerkleinsten is de dierenboerderij aan diezelfde Haringkade een feest. Geitjes, koeien, kippen, ganzen, konijnen kunnen geaaid, bewonderd of gevoederd worden.

Borrelen en cocktails

The Fat Mermaid

Vreemd genoeg heeft het lang geduurd voordat Scheveningen écht leuke cafés en borrelplekken kreeg. Het was ofwel oubollig (heeft ook z’n charme, daar niet van) of meer-van-hetzelfde. Gintoneria de Snoeshaen in de Keizerstraat 97, en strandpaviljoen The Fat Mermaid, langs de Strandweg op nr 19, vinden we de meest gezellige. Echt lekkere cocktails, gin-tonics, bijzonder bier en vaak live optredens of DJ sets in het weekend. Het publiek bestaat uit een mengeling van jonge ouders die een oppas hebben gevonden, import surfers, toeristen en geboren en getogen Scheveningers. Dit komt de sfeer ten goede en levert verrassende avonden op met spontane dansjes en nieuwe vrienden. Uiteraard kun je er ook nog prima eten, de Snoeshaen heeft smakelijke vegetarische opties, zoals de pompoenburger. Bij The Fat Mermaid zit je eerste rang langs zee en strand.

I Love the Seaside

Boekentip I love the Seaside PaagMag
Bestel I love the seaside nu bij Paagman.nl

Uiteraard zijn deze en honderden andere adressen te vinden in de nieuwe I Love the Seaside, the surf and travel guide to Northwest Europe te vinden. Voor de leukste activiteiten, stranden, campings, hotels, restaurants en bars langs de kust van Zuidwest Europa kies je voor de eerder verschenen Southwest Europe editie, of een van de drie Nederlandstalige gidsen langs de Atlantische kust van Frankrijk, Spanje of Portugal. Benieuwd naar de (nieuwe) avonturen van de makers? Volg ze op Facebook en Instagram!

Lang weekend in de Hofstad ervan maken? Lees hier over meer hotspots in Den Haag!

Geschreven door
Meer van Redactie Paagmag

9 boeken die je vakantiebestemming in West-Europa dichtbij brengen

Tekst: Sasha Haasnoot Koffers al gepakt? Wij hopen dat je niet een...
Lees verder