Heb jij Heartstopper al gezien en gelezen?

De webcomic gone graphic novel is een waar internetfenomeen geworden. De rechten van dit LHBTIQ+-liefdesverhaal zijn verkocht aan 15 landen én is sinds april 2022 als serie te zien op Netflix. Heartstopper is here to stay!

Met een 100% rating op Rotten tomatoes en een fanbase die de graphic novels al meerdere keren heeft verslonden, kan je wel zeggen dat auteur Alice Oseman een hit te pakken heeft. Wie zou dat ooit durven dromen?

Alice Oseman (1994) is een Britse schrijfster/illustrator uit Kent. Op haar zeventiende kreeg ze haar eerste uitgeverscontract en in 2014 verscheen haar eerste roman, Solitaire. In 2016 begon de toen 22-jarige Oseman met het schrijven en illustreren van Heartstopper als een webstrip. Het was een passieproject voor de jonge schrijver, die al twee young adult-romans had gepubliceerd, waaronder dus Solitaire, en Radio Silence. In Solitaire kunnen lezers voor het eerst kennismaken met de hoofdpersonen van Heartstopper: Charlie en Nick. Toen ze klaar was met Solitaire bleven de twee personages in haar hoofd spoken, maar het lukte niet om hun verhaal in de juiste romanvorm te gieten. Dus ging ze aan de slag met de webcomic die ze om de twee maanden op o.a. Tumblr plaatste… en de rest is inmiddels geschiedenis.

Waar gaat Heartstopper over?

In deze serie over volwassen worden ontdekken tieners Charlie en Nick dat hun onwaarschijnlijke vriendschap misschien meer is terwijl ze met school en liefde worstelen. Nick en Charlie waren beste vrienden, maar één spontane kus heeft alles veranderd. Charlie weet zeker dat hij een vreselijke fout heeft gemaakt en zijn vriendschap met Nick voor altijd heeft verpest. Ondertussen is Nick meer in de war dan ooit. Maar de liefde werkt op verrassende wijze en Nick ontdekt langzaam maar zeker nieuwe dingen over zijn vrienden, zijn familie… en zichzelf.

Lees de boeken in de juiste volgorde!

Er zijn tot nu toe 4 delen over Nick en Charlie verschenen. De Heartstopper-serie zal uit vijf delen gaan bestaan. Het vijfde deel staat gepland voor 2023.

1. Nick en Charlie ontmoeten elkaar…

Bestel Heartstopper #1 via Paagman.nl

Het afgelopen schooljaar was niet geweldig voor Charlie, maar hij wordt in ieder geval niet meer gepest. Nick, rugbyster van de school, heeft hier en daar wat gehoord over Charlie – de jongen die vorig jaar gedwongen uit de kast moest komen en een paar maanden werd gepest – maar hij heeft nog nooit met hem gepraat. Tot ze naast elkaar in de klas komen te zitten… Er ontstaat een warme en intieme vriendschap en al snel valt Charlie als een blok voor Nick, ook al weet hij dat hij geen enkele kans maakt. Maar Nick worstelt met zijn eigen gevoelens en hoe dichter de twee naar elkaar toe groeien hoe duidelijker het wordt dat liefde ontzettend onvoorspelbaar en verrassend is. 🇬🇧 Heartstopper (01)

2. Nick en Charlie worden verliefd…

Bestel Heartstopper #2 via Paagman.nl

Nick en Charlie waren beste vrienden, maar één spontane kus heeft alles veranderd. Charlie weet zeker dat hij een vreselijke fout heeft gemaakt en zijn vriendschap met Nick voor altijd heeft verpest. Ondertussen is Nick is meer in de war dan ooit. Maar de liefde werkt op verrassende wijze en Nick ontdekt langzaam maar zeker nieuwe dingen over zijn vrienden, zijn familie… en zichzelf. 🇬🇧 Heartstopper (02)

3. Nick en Charlie in de stad van de liefde…

Bestel Heartstopper #3 via Paagman.nl

Charlie had nooit durven hopen dat Nick hem ook leuk zou vinden, maar nu zijn ze officieel een stel. Nick heeft zelfs de moed gevonden om voor zijn moeder uit de kast te komen. Maar nog lang niet iedereen is op de hoogte van zijn geaardheid. Nicks oudere broer weet nog van niks en om nog maar te zwijgen over alle andere vrienden en familie. En dan gaan ze binnenkort ook nog op schoolreis naar Parijs. Het leven kan soms heel moeilijk zijn, zelfs met iemand van wie je houdt aan je zijde. Hoe serieuzer de gevoelens van Nick en Charlie voor elkaar worden, hoe meer ze elkaar nodig zullen hebben. Op sommige momenten zelfs meer dan ooit. 🇬🇧 Heartstopper (03)

4. Nick en Charlie hebben elkaar meer dan ooit nodig…

Bestel Heartstopper #4 via Paagman.nl

Het gaat heel goed met de relatie van Nick en Charlie. Charlie denkt zelfs dat hij er klaar voor is om dé vier o zo belangrijke woorden tegen Nick te zeggen: ik hou van je. Nick voelt hetzelfde, maar hij heeft andere dingen aan zijn hoofd – hij wil nog voor zijn vader uit de kast komen. Bovendien maakt hij zich zorgen dat Charlie een eetstoornis heeft. Wanneer het nieuwe schooljaar begint, leren Charlie en Nick wat liefde werkelijk voor hen betekent. 🇬🇧 Heartstopper (04)

Twijfel jij nog of Heartstopper iets voor jou is? Alice Osemans boeken en strips gaan vaak over serieuze onderwerpen. Dus misschien ben je bang dat een van Alice’s boeken een onderwerp bevat dat je schokt of triggert. Alice Oseman deelt op haar website een uitgebreide lijst van de inhoud van elk van Alice’s boeken en eventuele trigger warnings.

Of ben jij benieuwd naar de andere boeken van Alice Oseman? Vanwege de huidige populariteit zijn niet alle boeken constant leverbaar, maar hier kan je een totaaloverzicht van de titels zien!

Tags bij dit verhaal
,
Geschreven door
Meer van Britt

Gaat Soraya Lane’s De verloren dochters het gat van De zeven zussen opvullen?

Op 11 mei 2023 verschijnt het slotdeel van De zeven zussen-serie, Atlas. Wij...
Lees verder