Boek van de maand: De tussenzus

Elke eerste vrijdag van de maand tippen onze boekverkopers de meest opvallende, veelbelovende of mooie boeken. Deze maand: De tussenzus van Vincent Kortmann.

Het Boek van de maand-team over De tussenzus

Bestel ons Boek van de maand bij Paagman.nl

Je familie kan je niet kiezen…

Het verhaal gaat over de 18-jarige Tommie, die zich op zijn verjaardag meteen bij de middelbare school heeft uitgeschreven: de toon van de verteller is daarom redelijk laidback en relaxed. Tommies vader is politicus en zijn moeder leeft niet meer. Samen met zijn “tussenzus” Cleo (de dochter van een ex van zijn vader) woont hij in een groot huis. Praktisch alleen, want met zijn vader heeft hij nauwelijks contact – tenzij het contact via zijn vaders secretaresse ook telt. Cleo en Tommie leven ondanks hun eigen gekke trekjes gelukkig in perfecte harmonie samen. Cleo is een vrijgevochten, milieubewuste vegetariër met een passie voor wapens en leeft graag volgens het motto “geen woorden maar daden”. Tommie ‘rebelleert’ op zijn eigen manier als vrijwilliger bij de lokale kringloop. Deze combinatie van interessante personages maakt al gauw de ongewone gezinssituatie op een schrijnende manier komisch. Je eigen familie kan je duidelijk niet kiezen…

De juiste dosis humor

Het verhaal bestaat uit vrij korte hoofdstukken. Je volgt het doen en laten van Tommie en belandt met hem in gekke, ongemakkelijke en onhandige situaties. Door de vele personages (allen duidelijk met een eigen wil) is er genoeg afwisseling in het boek en dat houdt het juist interessant. De auteur weet met vrij weinig woorden een scène te schetsen waar de verhoudingen tussen personages meteen duidelijk worden. Zo wordt Tommie gevraagd om te helpen met het schooltoneel van zijn oude school, waardoor hij gaat samenwerken met zijn oude docenten. Die hij opeens bij de voornaam mag noemen. Een raak en origineel verhaal met een juiste dosis humor over het belang van familie, over nood aan aandacht en affectie.

Extra inspiratie: zij werden het nét niet

Lara Williams – De supperclub

Bestel De supperclub bij Paagman.nl

De supperclub is een culinaire roman, zeker een aanrader voor liefhebbers van de bourgondische lifestyle! We volgen Roberta, een jonge teruggetrokken vrouw op zoek naar een uitlaatklep in de huidige maatschappij. Samen met Stevie, een losbandige spontane vrouw, start ze de Supperclub, een geheim genootschap voor vrouwen. Roberta’s passie voor koken neemt hierbij serieuze vormen aan en zo ook hun gewicht, maar dat hebben ze er voor over! Tijdens deze illegale avonden gaan zij zich volledig te buiten aan allerlei extremen. Seks, eten, drank, dansen: alles komt in het extreme voorbij. Het gewone leven gaat ook gewoon door… Passen deze avonturen op een gegeven moment nog wel in iedereens leven? Een prikkelende, eigentijdse roman, maar pas op! Zorg dat je wel wat snacks klaar hebt staan want je krijgt er haast trek van.

Jonas Hassen Khemiri – Ik bel mijn broers

Bestel Ik bel mijn broers bij Paagman.nl

In Ik bel mijn broers neemt Amor je 24 uur mee in zijn belevingswereld. Amor is een jongeman in Stockholm en zijn monoloog begint in de uren na een terroristische aanslag in Zweden. Nadat de auto ontploft staat de hele stad op scherp. Amor is zich hyper bewust van zijn ‘verdachte’ uiterlijk en heeft het gevoel dat iedereen op hem let. Dit monoloog pakt je op, neemt je mee en laat je niet meer los. Voor iedereen die open staat voor een andere leeservaring!

Pip Williams – Het boek van vergeten woorden

Bestel Het boek van vergeten woorden bij Paagman.nl

De originele personages en het betoverende verhaal, dat je meteen ruim een eeuw terug de tijd intrekt, maken dit tot een boek om in te wonen. Eind negentiende eeuw begon een select gezelschap van geleerden aan de samenstelling van The Oxford English Dictionary. Dat hier ook vrouwen bij betrokken waren, werd nooit vermeld. In dit fascinerende boek, gebaseerd op feitelijke gebeurtenissen, is de eigenzinnige Esme de hoofdpersoon. Zij werkt mee aan The Dictionary en moet zich staande houden in een roerige tijd.

Lees hier al onze andere Boek van de maand-keuzes!

Tags bij dit verhaal
Geschreven door
Meer van Boek van de maand-team

Boek van de maand juni: Station Malma

Ons Boek van de maand is een spannend, verdrietig, pijnlijk, maar ook...
Lees verder