Aan wie geef jij een prentenboek cadeau?

Vanaf 13 mei ligt Ik zou wel een kindje lusten voor maar €2,50 in de boekhandel. Samen zorgen we ervoor dat alle kinderen opgroeien tussen de boeken!

DONEER Ik zou wel een kindje lusten via Paagman.nl

De campagne Geef een (prenten)boek cadeau heeft als missie om alle kinderen in Nederland en Vlaanderen te laten opgroeien tussen de mooiste boeken. Wat zou het mooi zijn als ieder kind een eigen verzameling met de mooiste kinderboeken in zijn kamer heeft staan – met als resultaat dat boeken een vaste plaats krijgen in zijn of haar leven. Om die boekenkast te vullen, bundelen boekhandels en diverse partners ieder jaar hun krachten om in het voorjaar een jeugdboek en een prentenboek beschikbaar te stellen voor een klein bedrag.

Hoe bereiken we alle kinderen? Door te geven!

Voor een heel klein bedrag zijn de boeken te koop in de boekhandel, om cadeau te geven aan jezelf of een ander. Door de nadruk te leggen op ‘geven’, hoopt de stichting alle kinderen te bereiken – ook de kinderen die, om wat voor reden ook, thuis geen boeken hebben. Zo’n gulle gever hoeft niet per se vader, moeder, opa of oma te zijn: ook gemeente, school of kinderdagverblijf kan er bijvoorbeeld aan bijdragen.
En geven kan op vele manieren, bijvoorbeeld door een boek te doneren aan een goed doel. In onze winkels én online zijn de boeken te koop en kun je ook gelijk een boek doneren aan een goed doel. In Den Haag geven we de gedoneerde boeken aan de De VoorleesExpress, in Leidschendam aan de Voedselbank Leidschendam Voorburg en in Delft aan de Voedselbank Delft.

Ik zou wel een kindje lusten – Sylviane Donnio

Bestel Ik zou wel een kindje lusten voor maar €2,50 via Paagman.nl

Een klein krokodilletje eet altijd bananen, maar op een dag heeft hij trek in iets anders: hij zou wel eens een kindje lusten! Zijn ouders weten zich geen raad en proberen hem allerlei ander lekkers voor te schotelen. Maar het kleine krokodilletje is vastbesloten en gaat op zoek naar een kindje. Hij komt een meisje tegen, maar die laat zich niet zomaar opeten… Ik zou wel een kindje lusten is al jaren een van de meest populaire prentenboeken van Gottmer Kinderboeken. Wereldwijd is Ik zou wel een kindje lusten in 20 verschillende talen uitgebracht en zijn er in totaal 850.00 exemplaren verkocht. Dit verhaal met zijn expressieve, humoristische kleurenillustraties maakt voorlezen leuk voor jong en oud!

Auteur Sylviane Donnio & illustrator Dorothée de Monfreid

Sylviane Donnio begon op achtjarige leeftijd met het schrijven van haar eerste kinderboek. Het lukte haar nog niet: ze stopte steeds na een regel of tien. Ze zou het verhaal wel later afmaken, beloofde ze zichzelf. Als ze groot zou zijn. Toen ze moeder was van drie kinderen schreef ze dat verhaal inderdaad af. Haar eerste boek werd meteen heel populair en werd in veel talen vertaald. De originele titel is: Je mangerais bien un enfant.

Dorothée de Monfreid werd geboren in 1973 en studeerde af aan de École Nationale Supérieure des Arts Décoratifs. Ze heeft meer dan 50 boeken geschreven en/of geïllustreerd, die op grote schaal zijn vertaald. Naast het illustreren van kinderboeken, maakt ze ook strips. Ze woont in Parijs.

Geschreven door
Meer van Redactie Paagmag

Zonder rugpijn thuiswerken met BackJoy

Tekst via Boostyourhealth.nl In deze tijd werken veel mensen thuis. Een goede...
Lees verder