Aan tafel! Heerlijk kerstmenu koken voor je bubbel

Of je nu nog gasten over de vloer krijgt of toch een kleinschalige Kerstmis tegemoet gaat: een kerstmenu is altijd een goed idee.

Wij deden alvast wat research naar de mooiste kookboeken en hebben dit menu samengesteld. Met dit driegangenmenu met recepten van bekende chefs en kookboekenschrijvers wordt het sowieso een feestje aan tafel. Weet jij al wat je gaat maken?

VOOR: Artisjokken met mosterdvinaigrette

uit Koolhydraatarme bijbel – Janneke Vreugdenhil


Dit recept komt uit het nieuwe boek van Janneke Vreugdenhil en is onderdeel van de Kookbijbels-serie. De kookbijbels van Carrera Culinair zijn je grootste vriend in de keuken en het ideale naslagwerk tijdens het koken. De Koolhydraatarme bijbel is het naslagwerk voor iedereen die minder koolhydraten wil eten, maar beslist niet minder wil genieten. Aan de hand van duidelijke en stapsgewijze instructies laat Janneke Vreugdenhil zien hoe je gerechten maakt met weinig en langzame koolhydraten, zonder daarbij in te leveren op smaak. Van gegrilde tonijn met komkommer-avocadosalade tot koolraap-carbonara en steak béarnaise. En van mokkasmoothies en proteïnebrood tot Thai beef salad en pompoenlasagne. Klik hier voor het recept!

HOOFD: Gevulde portobello met risotto

uit Groente Menu’s – Niven Kunz en Virginie van Bronckhorst-Kunz

Niven Kunz is Nederlands jongste Michelinchef en werd met zijn eerdere restaurant maar liefst drie keer uitgroepen tot het Beste Groenterestaurant van Nederland. In Groente Menu’s laten sterrenchef Niven Kunz en Virginie van Bronckhorst-Kunz zien hoe je thuis veelzijdige gerechten maakt met groente en duurzame producten. In dit kookboek vind je volledige tafels, vol met passende, lekkere gerechten met uiteraard groente in de hoofdrol. Zo hoef je niet na te denken hoe je de afzonderlijke gerechten wil combineren. Uiteraard zijn de recepturen ook heerlijk om afzonderlijk te bereiden. Van een tafel met Italiaanse twist met Gnocchi met spinazie, Groene asperges en pittige tomatensaus, Gevulde portobello met risotto en Salade radicchio en een Indo-tafel met Sajoer bajem, frikadelpan en Kwee klepon tot inspiratie voor de allerlekkerste hapjes en drankjes tijdens borreltijd. Klik hier voor het recept!

NA: Arretjescake met chocolade, kersen & pistachenoten

uit De zoete bakplaat – Rukmini Iyer

Laat de oven het werk doen – ook voor de lekkerste zoete baksels, toetjes en desserts. In De zoete bakplaat van bestsellerauteur en koningin van de ovengerechten Rukmini Iyer vind je de heerlijkste recepten voor cakes, muffins, taarten, koekjes en brownies. Net als bij De groene bakplaat en De snelle bakplaat verrast Rukmini Iyer ons met waanzinnige smaakcombinaties: van kers-walnootbrownies met mascarpone tot saffraansinaasappelcake en van muffins met pindakaas, framboos en banaan tot chocolade-limoentaart. Of je nu op zoek bent naar iets eenvoudigs voor bij de thee of indruk wilt maken met een groots dessert of traktatie; ‘De zoete bakplaat’ mag op geen enkele kookboekenplank ontbreken. Klik hier voor het recept!

Dit menu werd gepubliceerd in Present van Paagman #5. Verkrijgbaar in de winkels van Paagman met een Paagman Privilege Pas of lees ‘m online.
Tags bij dit verhaal
, , ,
Geschreven door
Meer van Redactie Paagmag

Channel je inner Dark Academia met deze boekentips!

Als er één TikTok-aesthetic is die zich het best leent voor een volle...
Lees verder