5 x boekeninspiratie voor de lezers van Heartstopper 💞

Heb jij Heartstopper – zowel boek als Netflix-serie – al verslonden? Gelukkig zijn er genoeg YA-boeken met dezelfde elementen die Heartstopper zo geliefd maken. Wat je favoriete element van Heartstopper ook mag zijn: hier vind je zeker iets waar je hart sneller van zal gaan slaan.

Tekst: Geertje Hoogenboom
Bestel alles van Heartstopper via Paagman.nl

Je hoort niet vaak iemand zeggen dat ze een serie echt al tien keer gekeken hebben. Maar bij Heartstopper is dit eerder de regel dan de uitzondering. Het succes van deze boekenreeks/Netflix-serie is ongekend op het moment! Wij snappen helemaal waarom: het is een heerlijke, lieve, sympathieke serie waar je heerlijk bij weg kan zwijmelen. Het is helaas nog eventjes wachten tot er nieuw materiaal verschijnt: deel 5 wordt pas begin 2023 verwacht, en het volgende Netflix seizoen is nog niet eens officieel bevestigd (alhoewel wij het wel erg raar zouden vinden als er géén seizoen 2 komt).

Gelukkig zijn er genoeg YA-boeken met dezelfde elementen die Heartstopper zo geliefd maken. Hieronder hebben wij er een aantal verzameld, dus wat je favoriete element van Hearstopper ook mag zijn – de liefdesrelaties, de vriendschap, het overwinnen van obstakels – hier vind je zeker iets waar je hart sneller van zal gaan slaan.

1. Bloom van Kevin Panetta en Savanna Ganucheau

Bestel Bloom via Paagman.nl

De graphic novel Bloom is perfect voor fans van Heartstopper omdat het verhaal over net zo’n liefdevolle, zachte relatie tussen twee jongens gaat. Ari wil niets liever dan met zijn band naar de grote stad verhuizen. Voordat hij dit kan doen, moet hij echter iemand vinden die zijn baan in de familiebakkerij over kan nemen. Op deze manier ontmoet hij Hector, en dan wordt alles ingewikkeld: Ari wil nog steeds verder met zijn band, maar een leven lang broodbakken lijkt opeens ook zo slecht nog niet.

2. I Think I Love You van Auriane Desombre

Bestel I think I love you via Paagman.nl

Heartstopper heeft natuurlijk nog veel meer dan alleen de relatie tussen hoofdpersonen Nick en Charlie. Voor iedereen die juist de andere aspecten zo leuk vindt, is I Think I Love You het perfecte boek. De romantische Emma wil graag met haar vrienden het lokale filmfestival winnen. Helaas vindt Sophia haar zoetsappige ideeën helemaal niets: als ze willen winnen, zullen ze een artistieke film met een boodschap neer moeten zetten. Dit zorgt voor de nodige drama, zeker wanneer Emma en Sophia elkaar stiekem toch wel leuk beginnen te vinden. Een hechte vriendengroep, enemies to lovers, veel queer personages: kortom, het ideale boek om te lezen terwijl we op meer Heartstopper wachten.

3. What if it’s Us en Here’s to Us van Becky Albertalli en Adam Silvera

Bestel Becky Albertalli boeken via Paagman.nl

Het fijne van series is dat we extra veel tijd door kunnen brengen met onze geliefde personages (en als je het ons vraagt, is dat zeker één van de redenen waarom Heartstopper zo succesvol is). Zo is het ook met de What if it’s Us-serie, waarin de romantische musicalliefhebber Arthur een zomer doorbrengt in New York. Daar ontmoet hij Ben, die juist helemaal niet romantisch is ingesteld (het helpt niet mee dat zijn relatie net is stukgelopen). Twee tegenpolen die langzaamaan gevoelens voor elkaar beginnen te krijgen: dat klinkt bekend!

4. Meet Cute Diary van Emery Lee

Bestel Meet Cute Diary via Paagman.nl

Heartstopper zou Heartstopper niet zijn als het niet ook met serieuze thema’s zoals homofobie en pesten om zou gaan. Meet Cute Diary doet dit ook: transgender Noah heeft namelijk wel het een en ander te voorduren gehad. Toch gelooft hij nog steeds heilig in de liefde. Daarom schrijft hij een populaire blog vol met verhalen over succesvolle dates van transgenders. Er is echter één probleem: alle verhalen zijn nep. Wanneer een online troll dit bekendmaakt, dreigt Noah’s wereld in te storten. Gelukkig wil Drew hem helpen: als zij nou eens doen alsof ze een succesvolle relatie hebben, en gaan daten om Noah’s blog te redden? Dat lijkt al lastig genoeg, maar het wordt bijna net zo ingewikkeld als de relatie tussen Nick en Charlie wanneer Noah echte gevoelens voor Drew krijgt. Genieten!

5. You Should See Me in a Crown van Leah Johnson

Bestel You should see me in a crown via Paagman.nl

Wie bij het kijken/lezen van Heartstopper vooral aan het zwijmelen was zodra Tara en Darcy in beeld waren, zal dit boek ook zeker kunnen waarderen. Hoofdpersonage Liz heeft een hekel aan prom en kan niet wachten tot dat gedoe allemaal voorbij is zodat ze eindelijk naar het prestigieuze Pennington college kan. Wanneer ze echter onverwacht toch geen beurs krijgt, lijken haar dromen in duigen te vallen. Totdat ze erachter komt dat de prom queen en king een speciale beurs krijgen. Tijd dus om die kroon te bemachtigen! De mooie Mack wil echter ook prom queen worden, dus zonder slag of stoot zal het niet gaan. Wat You Should See Me in a Crown ideaal maakt voor Heartstopper-fans is niet alleen de lesbische romance, maar ook de hechte vriendschap tussen Liz en haar beste vriend. Want laten we eerlijk zijn: zonder vriendschap zou Heartstopper niet half zo mooi zijn.

Genoeg om te lezen dus terwijl we het volgende deel van Heartstopper met smacht afwachten!

Tags bij dit verhaal
,
Geschreven door
Meer van Redactie Paagmag

Lezen voor de lijst? Met deze boekwissels wordt het lezen voor de lol!

BookTok (of BoekTok) is een fenomeen. Miljoenen jongeren wereldwijd maken enthousiast gebruik...
Lees verder