Slagen anno 2020, dit geef je cadeau

 De klas van 2020 maakt dit jaar geen eindexamens, maar wel geschiedenis. Voor de tweede keer ooit is er een lichting scholieren die hun eindexamen dit jaar simpelweg overslaan. Of ja, simpelweg. Je weet wat ik bedoel. Geen toetsen, geen groots feest, geen welverdiende (feest)vakantie en geen handje van de docent of een daverend applaus wanneer je je diploma ophaalt. Net als met alles in dit gekke jaar, kan ook hier een oplossing voor gevonden worden; een manier om jouw zoon, dochter, neefje, nichtje of buurtgenootje te laten weten dat ze klaar zijn met de middelbare school en dat je daar super trots op bent.

Denk jij nog wel een terug aan je eindexamen? Dronk je net als ik voor het eerst koffie, omdat je dacht dat dat erbij hoorde? Had je een plan om na de examens de Spaanse Costa te verbouwen? Had je tientallen feestjes in je agenda staan en raakte je permanente marker op van al het geschrijf op T-shirts? Dat zijn herinneringen die je voor altijd bij zullen blijven en waar je met plezier weer naar terugkijkt. Geef de eindexamenleerlingen van 2020 ook een kans om leuke herinneringen te hebben door ze een bijzonder cadeau te geven. Het kan iets zijn dat past bij hun (door corona ontdekte) hobby, iets om even niet aan school te denken of een cadeau om hen alvast voor te bereiden op het studentenleven. Vergeet ook niet om een kaart te schrijven. Alle bemoedigende woorden zijn van harte welkom in deze tijd. Daarnaast kan het in dit geval zelfs als naslagwerk dienen.

Het beste vriendenboek

Bestel via Paagman.nl

Dit jaar kunnen de leerlingen niet elkaars T-shirt vol kladden met grappige of lieve teksten (is dat überhaupt nog een ding?), maar natuurlijk zijn vrienden en vriendinnen wel de reden dat je graag naar school kwam. Geef ‘Het beste vriendenboek’ cadeau zodat jouw eindexamenleerling toch nog een stukje van zijn of haar BFF’s mee kan nemen naar het ‘volwassen leven’.

Even opladen

Bestel via Paagman.nl

Niets zegt 2020 meer dan een oplaadstation waarmee je je smartphone niet alleen draadloos op kunt laden, maar ook kunt desinfecteren. Door middel van antibacterieel UV-licht doodt deze Oblio oplader in 20 minuten 99,9% van de bacteriën op je smartphonescherm. De toekomstige student zal je eeuwig dankbaar zijn.

Een zomer vol zelfreflectie

Bestel via Paagman.nl

Hoe bereidt je jezelf voor op een nieuwe fase in je leven? Door jezelf beter te leren kennen! Dat kan met dit boek waarin je jezelf 999 vragen stelt. Benadruk hierbij ook hoe bijzonder het is om in deze tijd een eindexamenleerling te zijn en hoe leuk het zal zijn om het ingevulde boek na jaren weer terug te lezen.

Rustaaaagh!

Bestel via Paagman.nl

Het ideale cadeau voor een toekomstige student: de Lamzac. Deze ultieme ‘chill-unit’ van Fatboy past zelfs in de kleinste studentenkamer en ligt lekkerder dan de gemiddelde strandstoel. Na een drukke college-dag of na een uit de hand gelopen feestje komt jouw eindexamenleerling met dit cadeau weer helemaal tot rust.

Hier is dat feestje!

Bestel via Paagman.nl

Laat het studentenleven maar beginnen! Met deze stevige T-Rex flessenopener zit niks een goed feestje meer in de weg. Te beginnen bij het (zeer besloten) eindexamenfeest. Veel stijlvoller dan dit ga je ze niet vinden. Raawr!

Safety first

Bestel via Paagman.nl

Dit lollige cadeau wordt misschien eerst nog met verbazing bekeken, maar al snel zal duidelijk worden dat jij het beste cadeau ooit hebt gegeven. Dit is namelijk niet een nieuwe uitgave van The Great Gatsby, maar een kluis. Perfect voor louche studentenhuizen of studenten die juist bij hun ouders blijven wonen.

Geen saaie zomer

Bestel via Paagman.nl

Net als de rest van de wereld zijn we inmiddels aardig bekwaam in het vermaken van onszelf. Toch kan het nog voorkomen dat, zeker nu alle plannen in het water vallen, er meer tijd overblijft dan dat de eindexamenleerling weet wat hij of zij er mee moet doen. Zie hier: een boek vol met opdrachten en uitdagingen, inclusief ruimte om te beschrijven wat er gebeurt. Zo heb je nog wat te vertellen wanneer je moet gaan hospiteren.

Goede voorbereiding is het halve werk

Bestel via Paagman.nl

Is jouw eindexamenleerling een pro in thuisbezorgdbestellingen, maar een ongeleid projectiel in de keuken? Met dit boek zet je hem of haar alvast op de goede weg. Er is immers genoeg tijd om te oefenen nu.

Altijd een goed idee

Bestel via Paagman.nl

Zat er geen passend cadeau tussen? Of weet je dat jouw eindexamenleerling het ene na het andere boek verslijt, maar durf je zelf geen titel uit te kiezen? Geef dan een Paagman cadeaucard. Hiermee kun je zowel online als in alle fysieke Paagman-winkels naar hartenlust shoppen.

Tags bij dit verhaal
,
Geschreven door
Meer van Hilke

Helemaal 2020-proof met deze ideeën voor je Sinterklaassurprise!

Sinterklaas is in het land en de lootjes zijn getrokken! Tijd om...
Lees verder