Robert Langdon zoekt naar antwoorden op levensvragen in nieuwste Dan Brown thriller

De nieuwe thriller van Dan Brown, verschijnt op 3 oktober aanstaande wereldwijd met de titel ‘Origin’ (Nederlands: Oorsprong). Het nieuwe boek bevat opnieuw de vaste ingrediënten van Dan Browns bestsellers. Voor de vijfde keer is Robert Langdon de hoofdpersoon. Brown weeft in Oorsprong wederom een mozaïek van wetenschap, religie, geschiedenis, kunst, architectuur en een flinke dosis codes.

Toch zullen deze elementen in het nieuwste avontuur van Robert Langdon op een geheel andere manier worden toegepast. Oorsprong zit vol met moderne kunst en de allernieuwste technologische snufjes. Dat deze ingrediënten een leidraad door Dan Browns boeken vormen, is geenszins verbazingwekkend: als zoon van een prijswinnend wiskundige en een moeder die religieuze muziek speelde, werd Dan Brown in zijn jeugd omringd door de tegengestelde ideeën van wetenschap en geloof. Deze tegenstellingen vormden de inspiratiebron voor Het Bernini Mysterie, het eerste boek met professor Robert Langdon in de hoofdrol.

Spaanse steden

De nieuwe thriller speelt zich af tegen de achtergrond van de Spaanse steden Barcelona, Madrid, Sevilla en Bilbao. Deze steden bieden met hun diverse architectonische hoogstandjes zoals de Sagrada Familia, Torre Agbar, het Guggenheim museum, het klooster van Montserrat, de Casa Mila (La Pedrera), het Koninklijk Paleis en de Kathedraal van Sevilla een perfecte setting voor een nieuwe thriller.

Dit tipje van de sluier onthulde Dan Brown zelf door een tweet de wereld in te sturen met de verklaring: “Ik heb in het geheim de afgelopen jaren veel tijd doorgebracht in Spanje. Waarom dat het geval is geweest, kun je terug zien in deze Origin booktrailer”.

Het verhaal

In Oorsprong wordt professor Langdon, hoogleraar kunstgeschiedenis aan de universiteit van Harvard en specialist op het gebied van symboliek en religieuze iconografie, opgeroepen om naar het hypermoderne Guggenheim museum in Bilbao te komen voor een event welke de wetenschap voor altijd zal veranderen. Hij wordt door miljonair en oud leerling Edmond Kirsch naar Bilbao gelokt omdat deze een ontdekking heeft gedaan die antwoord moet geven op de twee vragen die de mensheid al eeuwenlang bezighouden:

Waar komen we vandaan?
en
Waar gaan we naartoe?

Net zoals in de andere thrillers gaat er van alles fout en dient Robert Langdon samen met de directrice van het Guggenheim museum, Ambra Vidal, op zoek te gaan naar de antwoorden in Barcelona, Madrid, en Sevilla waarbij het tweetal meerdere spannende momenten zal meemaken.

Wereldwijde release

Op 3 oktober vind de wereldwijde release van de nieuwste Dan Brown plaats. Vanaf 07:00 uur ’s ochtends zal zowel de oorspronkelijke Engelstalige editie als de Nederlandse vertaling verkrijgbaar zijn. Wil je er zeker van zijn dat je het boek als eerste ontvangt op de dag van verschijning? Bestel ‘m dan nu alvast hieronder.

Op 22 oktober bezoekt Dan Brown Nederland ter promotie van zijn boek.

Reserveer nu alvast Dan Brown – Oorsprong bij Paagman.nl
Reserveer nu alvast Dan Brown – Origin op Paagman.nl
Geschreven door
Meer van Redactie Paagmag

Welkom baby! Kraambezoek op afstand met deze brievenbuscadeautjes

Tekst: Nelleke Groot O zo lief, die pasgeboren baby’tjes. Helaas zit een...
Lees verder