Boeken top 5 oktober van deze week

We hebben alle boeken weer op een rijtje gezet en dit is de Paagman top 5 van deze week.

Ook deze week zien we het effect terug van de boekentips van DWDD. De acht bergen van Paolo Cognetti is de nummer 2 van deze week. Griet op de Beeck staat ook al een paar weken in onze top 5.

Ook de Maand van de geschiedenis en de Kinderboekenweek zorgen voor een topnotering. Herman Pleij schreef het essay voor de 14e Maand van de Geschiedenis. Koos Meinderts won dit jaar tijdens de kinderboekenweek de Gouden Griffel voor het beste kinderboek.

Bestel Oorsprong bij Paagman – € 24,99

Nummer 1  Oorsprong – Dan Brown

Oorsprong (Engels: Origin) is het nieuwe boek van Dan Brown, de populairste thrillerschrijver ter wereld. In Oorsprong keert Robert Langdon terug en zoekt hij naar antwoorden op levensvragen. Het nieuwe boek bevat opnieuw de vaste ingrediënten van Dan Browns bestsellers. Voor de vijfde keer is Robert Langdon de hoofdpersoon. Brown weeft in Oorsprong wederom een mozaïek van wetenschap, religie, geschiedenis, kunst, architectuur en een flinke dosis codes.

Bestel De Acht Bergen bij Paagman – € 19,99

Nummer 2 De acht bergen – Paolo Cognetti

DWDD boeken tip van de maand. Pietro is een stadsjongen uit Milaan. Zijn vader is gefrustreerd door zijn werk in een fabriek. Zijn ouders delen een liefde voor de bergen. Door deze gedeelde passie kan hun relatie voortbestaan, zelfs wanneer tragische gebeurtenissen plaatsvinden

 

Bestel Geluk!? bij Paagman.nl – € 3,50

Nummer 3 Geluk!? – Herman Pleij

Op zaterdag 21 oktober geeft Herman Pleij een lezing in Paagman over Het essay voor de Maand van de Geschiedenis, met het thema Geluk. Pleij heeft een bijzondere belangstelling voor de cultuurhistorische achtergronden van de nationale identiteitsvorming.

 

Bestel Naar het noorden bij Paagman.nl – €14,95

Nummer 4 Naar het Noorden – Koos Meinderts

Kinderroman van Koos Meinderts over kinderen tijdens de hongerwinter. Er is in de grote steden nauwelijks nog te eten. Jaap, Nel en Kleine Kees vertrekken per binnenschip met een grote groep ondervoede ‘bleekneusjes’ naar het platteland in het noorden waar nog wel voldoende voedsel is. Jaap wordt tijdens de reis gescheiden van zijn zus.

 

Bestel Het beste wat we hebben bij Paagman.nl – € 22,50

Nummer 5 – Het beste wat we hebben – Griet op de Beeck

De roman is het eerste deel van een trilogie waarin Griet Op de Beeck een voor haar erg belangrijke thematiek tot op het bot wil proberen uit te spitten. Drie boeken, perfect afzonderlijk te lezen , met drie perspectieven op eenzelfde problematiek, die telkens de ruimte krijgen. Omdat sommige dingen niet simpel te vertellen zijn.

Geschreven door
Meer van Redactie Paagmag

KHC menu oktober 2023

KHC_MENU_oktober-2023-web
Lees verder