Weinig afwas met dit eenpansrecept van Donna Hay!

Bestsellerauteur Donna Hay zoekt constant naar manieren om een klassieker simpeler, sneller en beter te maken, zolang de smaak maar overheerlijk blijft. Want we eten graag lekker en gezond, maar zonder tijdverlies! Met Everyday Fresh eet je elke dag supervers, supersnel en superlekker.

Bestel Everyday Fresh via Paagman.nl

Donna Hay: “Iedereen maakt graag likkebaardend lekker eten zonder rompslomp. Maar voeg daar gezond of voedzaam aan toe en sommigen haken af… bang dat voedzaamheid ten koste zal gaan van smaak en gemak. Nou, dan kennen ze mij niet! Als ik een bijna-kant-en-klaardiner of een snel eenpansgerecht bedenk waardoor iemand zich goed voelt omdat het verrukkelijk is, meer voedingswaarde kan geven dankzij verantwoordere ingrediënten, of omdat het bijdraagt aan iets meer balans in hun leven – dan is mijn missie geslaagd!”

Wij delen een voorproefje uit haar nieuwe kookboek. Hopelijk brengt dit recept je een treetje hoger op de ladder van verrukkelijk én voedzaam. Dus wat eten we vanavond?

Geroosterde pompoen met ahorn en chili met tabouleh van quinoa

VOOR 4 PERSONEN

pompoen GEROOSTERD
met ahorn en chili met
tabouleh van quinoa

1 flespompoen van 2 kg of 2 flespompoenen van 1 kg, gehalveerd
2 eetlepels olijfolie extra vergine
1 eetlepel pure ahornsiroop
1 theelepel chilivlokken
zeezout en grofgemalen zwarte peper
40 g geroosterde amandelen, grofgehakt

tabouleh van quinoa
320 g gekookte quinoa
8 g gescheurde muntblaadjes
60 g wilde rucola

citroen- tahindressing
140 g lichte tahin
160 ml citroensap
250 ml water
1 teen knoflook, geperst
grof zeezout

1) Verwarm de oven voor op 220 °C.
2) Verwijder de pompoenpitten met een lepel. Leg de pompoenhelften met de snijkant naar boven op een bakplaat. Snijd het vruchtvlees op een paar plekken ondiep in met de punt van een scherp mes. Meng de olie, ahornsiroop, chili en zout en peper en bestrijk de pompoenen ermee. Dek af met aluminiumfolie en zet 20 minuten in de oven.
3) Verwijder het folie en zet nog 40 minuten in de oven of tot de pompoen goudbruin en zacht is.
4) Meng voor de tabouleh in een grote kom de quinoa, munt en rucola.
5) Meng voor de dressing in een kleine kom de tahin, het citroensap, water, de knoflook en zout.
6) Leg de pompoen op een schaal en schep de tabouleh erop. Druppel de citroen-tahindressing erover, bestrooi met de amandelen en dien op.

Eet smakelijk!

Geschreven door
Meer van Britt

Kijk mee naar de Heroes of the sea

De Duitse fotograaf York Harvest  volgt in zijn boek “helden van de...
Lees verder