O kom er eens kijken! Sinterklaasboeken voor alle leeftijden

Helaas Sinterklaas van Charlotte Dematons misgegrepen? Of door dit mooie kijkleesboek juist de smaak te pakken? Er zijn genoeg Sinterklaasboeken om helemaal in de stemming voor een heerlijk avondje te komen. Wij zetten een aantal van de leukste boeken over Sinterklaas op een rij!

In verband met de overweldigende belangstelling is het boek Sinterklaas momenteel uitverkocht. Maar niet getreurd, want volgend jaar vaart het hele gezelschap het land weer binnen. Bestel nu al een boek voor september 2024 zodat jij volgend seizoen het boek als eerste in huis hebt! Extra handig: Op deze manier komen wij er achter hoeveel boeken er volgend jaar door Charlotte Dematons gedrukt kunnen worden.

Sinterklaasliedjes  (>3 jaar)

Bestel via Paagman.nl

Wat is nou leuker om in de stemming te komen – het liefst al maanden van tevoren – dan Sinterklaasliedjes zingen? Dat doen met een boek van Mark Janssen! Van ‘Wie komt er alle jaren’, via ‘Hoor de wind waait door de bomen’ en ‘Hij komt, hij komt’, tot ‘Hoor wie klopt daar kinderen’ en ‘O, kom er eens kijken’ – het hele Sinterklaasverhaal in liedjes. In de feestelijke prenten van Mark Janssen zien we hoe zeven kinderen, verkleed als sinterklaasjes en pietjes, proberen bij de échte Sint te komen. Maar op elke prent gaat er iets mis dus je mag raden hoe ze er op de laatste prent uitzien. Dit leuke boek is er ook in kartonboek-uitgave, dan hoef je niet meer je hart vast te houden als je allerkleinste een bladzijde omslaat!

Sinterklaasje, kom maar binnen (>3 jaar)

Bestel via Paagman.nl

De sinterklaassliedjes van nu, met sfeervolle illustraties én Spotify-playlist om de leukste sinterklaasliedjes uit volle borst mee te zingen! ‘De sinterklaasliedjes horen bij de mooiste bagage die kinderen in Nederland meekrijgen op hun levensreis. Makkers Paul en Thedo hebben ze met weinig geraas en heel poëtisch de 21ste eeuw ingeschreven, zodat deze prachtige liedjes weer 200 jaar mee kunnen.’ – Erik van Muiswinkel, namens de Hoofdpiet

Boer Boris, een paard voor Sinterklaas (3-5 jaar)

Bestel via Paagman.nl

Wie kun je het beste inschakelen als de schimmel van Sinterklaas van de trap is gevallen? Boer Boris, natuurlijk! In een brief naar Boer Boris vraagt Sinterklaas of hij Knol een weekje mag lenen. Knol voelt zich vereerd en laat zich het dak op hijsen om zijn draf op de nok te oefenen, maar dat valt vies tegen: Knol blijkt hoogtevrees te hebben… Boer Boris – een paard voor Sinterklaas is zonder twijfel het leukste sinterklaasboek voor lezers vanaf 3 jaar.

Jip en Janneke: Sinterklaas komt! (4-6 jaar)

Bestel via Paagman.nl

Dit boek bestaat uit tien heerlijke sinterklaasverhalen met feestelijke prenten van Fiep Westendorp. Want Sinterklaas komt! Jip en Janneke kunnen niet langer wachten… Veel te vroeg zetten ze hun schoen en maken ze ruzie over welk liedje ze zullen zingen. Maar dan komt Sinterklaas eindelijk écht bij ze op bezoek en worden Jip en Janneke beloond met de allermooiste cadeaus.

De kleren van Sinterklaas (4-6 jaar)

Bestel via Paagman.nl

In De kleren van Sinterklaas geeft Paul Biegel zoals alleen hij dat kan een heerlijk originele wending aan het bezoek van de Sint. Een echte Biegel-klassieker en een van de mooiste sinterklaasverhalen met de sfeervolle, gloednieuwe illustraties van Sanne te Loo. Anouk is in de wolken als ze op school aan haar vriendjes kan vertellen dat Sinterklaas bij haar komt logeren. Bij haar! Echt waar! Ze heeft namelijk zelf gezien dat de koffer met de tabberd en de mijter in de logeerkamer op hem staat te wachten. En waar de kleren van Sinterklaas zijn, daar is Sinterklaas zelf ook…

SuperSint (4-6 jaar)

Bestel via Paagman.nl

Marie wil graag een superheld zien, in het echt. ‘Het is bijna vijf december,’ zegt een meneer in het park. ‘Misschien kom je Sinterklaas wel tegen?’ Is Sinterklaas een superheld? Marie gelooft het niet. Maar dan begint de man te vertellen… ‘Ken jij het verhaal van de drie vissertjes? Of van de drie mooie zussen die te arm waren om te trouwen? Of van het schip dat bijna verging in een storm op zee?’ Sinterklaas helpt en redt altijd. Als de meneer is uitverteld, zakt de hond van Marie door het ijs van de vijver. De oude man springt op en verandert van uiterlijk… En dan weet Marie het zeker: Sinterklaas is Supersint! Met leuke weetjes over het paard van Sint, de appeltjes van Oranje en de speculaaspop, het grote boek en de gouden chocolademunten. Sinterklaas was eeuwenlang een held voor jongens en meisjes, arme mensen, vissers en zeelieden. En nu voor alle kinderen die graag zijn verjaardag vieren!

De Zoete Zusjes vieren Sinterklaas & Kerst omkeerboek (>6 jaar)

Bestel via Paagman.nl

De Zoete Zusjes vieren sinterklaas en De Zoete Zusjes vieren kerst zijn gebundeld in dit dubbeldikke Zoete Zusjes-omkeerboek. Van de intocht van Sinterklaas tot het kerstdiner: alle tradities en feesten komen voorbij. In de eerste kant van het omkeerboek kunnen Saar en Janna haast niet wachten tot Sinterklaas weer in Nederland aankomt. Natuurlijk staan ze de Sint en zijn pieten op te wachten bij de intocht, mogen ze hun schoen zetten, kijken de zusjes naar het Sinterklaasjournaal en vieren ze pakjesavond. Op school kan Janna een echt pietendiploma verdienen! Maar Saar en Janna vinden het ook spannend. Door alle drukte vergeet Janna haar brief aan Sinterklaas te geven, weet hij nu wel wat ze als cadeautje wil op pakjesavond?

Mevrouw Sinterklaas (7-9 jaar)

Bestel via Paagman.nl

Luusje heeft veel zin in Sinterklaas, en ze vindt het geweldig om bij de intocht te zijn. Wat zou ze graag zelf Sinterklaas willen worden! Op een avond vertelt haar moeder het wonderlijke verhaal van Sintele-Zij, de oude vrouw die vroeger op haar ezel bij de huizen langsging om te zien of de sinterklaascadeautjes goed waren aangekomen. Maar is Sintele-Zij nog steeds actief? Is zij echt de vrouw van Sinterklaas? En wat heeft haar oma daarmee te maken? Samen met haar oudere broer Nick gaat Luusje op onderzoek in het huis van oma. En daar komen ze steeds meer verrassingen tegen…

Het geheime boek van Sinterklaas (8-12 jaar)

Bestel via Paagman.nl

Wanneer kinderen oud genoeg zijn om de waarheid over Sinterklaas te kennen, is de tijd rijp om in de boeiende achtergrond van de goedheiligman te duiken. Want waar komt die tot de verbeelding sprekende Sint-Nicolaasfiguur eigenlijk vandaan? Hoe wordt hij gezien ten opzichte van buitenlandse tradities zoals de Kerstman of de Italiaanse heks Befana? Wat leert de geschiedenis ons over de pietendiscussie? En waarom zetten we eigenlijk onze schoen voor een man die op een stoomboot arriveert?

Tony’s Chocolonely & het Grote Sinterklaasboek (alle leeftijden)

Bestel via Paagman.nl

Niet om te lezen maar toch wordt het met dit Sinterklaasboek ook gegarandeerd een heerlijk avondje. Het Grote Sinterklaasboek, maar dan gevuld met mini chocolaatjes van Tony’s Chocolonely! Het boek bevat 15 tiny’s in 7 verschillende smaken en komt met een leuk familiespel aan de binnenkant. Leuk voor tijdens Pakjesavond!

Klik hier voor nóg meer Sinterklaas-tips of bekijk onze gidsen boordevol cadeauinspiratie!

Tags bij dit verhaal
Geschreven door
Meer van Britt

Terug naar de natuur met de Maand van de Filosofie

April staat in het teken van de Maand van de filosofie. Met...
Lees verder