Kom in de Halloweenstemming met deze 9 boekentips!

Het is officieel weer griezeltijd! Op zaterdag 31 oktober is het Halloween, de engste avond van het jaar. Of ja, als je het er zelf naar maakt. Je kunt er natuurlijk ook de zoetste avond van het jaar van maken door al het uitdeelsnoep zelf op te eten. We gaan echter even uit van het eerste.

Speciaal voor degenen die nog geen plannen hebben, maar wel lekker willen bibberen, hebben we het engste boekenlijstje van 2020 samengesteld. Vergeet even alle klassiekers zoals The Shining en The Silence of the Lambs; de boeken in dit lijstje zijn namelijk allemaal redelijk recent verschenen, dus de kans is groot dat er ook voor de grootste horrorfan nog nieuw leesvoer tussen zit!

Echo – Thomas Olde Heuvelt

Bestel via Paagman.nl

Na het lezen van dit boek durf je mogelijk een tijd lang geen natuurwandeling meer te maken. De schrijver Thomas Olde Heuvelt joeg iedereen een paar jaar geleden al de stuipen op het lijf met zijn boek Hex. In 2019 schreef hij het geschenk voor de Spannende Boekenweken. Met zijn huiveringwekkende boek Echo neemt hij je mee naar de Zwitserse Alpen, waar twee vrienden verwachten een mooie tocht te maken. Spoiler: dat loopt niet goed af. Waarom? Daar mag je zelf achter komen.

Het negende huis – Leigh Bardugo

Bestel via Paagman.nl

Fan van de Netflixserie Stranger Things? Dan past dit boek van Leigh Bardugo precies in jouw straatje. Het boek gaat over het jonge meisje Alex die een bijzondere gave heeft. Ze staat namelijk in contact met geesten. Binnen de geestenwereld bestaat het negende huis. Een geheim genootschap dat de geesten op afstand en de levende veilig houdt. Wanneer Alex een eigen onderzoek begint naar een moord, worden de geesten steeds agressiever. Dan verdwijnt ook de leider van het negende huis, haar mentor.

Heideduvel – Dawn Faber

Bestel via Paagman.nl

Hoe eng is het als je opeens dingen gaat zien, die er volgens anderen niet zijn? Dat is wat hoofdpersoon Dagmar overkomt. Wanneer ze aan haar man vertelt dat ze tijdens de verdoving van haar keizersnede een onbekende, magere, grauwe gedaante ziet staan wordt ze niet geloofd. Je zou nog even kunnen denken dat het aan de medicatie ligt, maar het blijft niet bij één voorval. Wanneer haar man voor werk naar het buitenland moet, gaat het van kwaad naar erger.

Het Instituut – Stephen King

Bestel via Paagman.nl

Eerlijk is eerlijk, de cover van dit boek is best knus. Als je vervolgens leest dat het geschreven is door Stephen King dan weet je genoeg. Het Instituut heeft als doel om de bovennatuurlijke gaven van kinderen in te zetten voor hun eigen doeleinden. Je kunt je voorstellen dat dit geen gezellige situatie is. Zeker als je hoort dat de ouders van de ontvoerde kinderen vermoord worden, zoals die van hoofdpersoon Luke. Zijn doel is om te ontsnappen, maar dat is nog nooit eerder iemand gelukt.

Het huis zonder einde – Daniëlle Bakhuis

Bestel via Paagman.nl

Dit boekt speelt zich af tijdens Halloween. Hoe passend wil je het hebben? Op deze spookachtige dag krijgen Samira en haar vriendinnen de kans om een verlaten landhuis te bekijken. Dit landhuis staat in het Woud van Westerdam, dat erom bekend staat dat je het ’s avonds als de pest moet vermijden. Nou, dat doen zij dus niet. Ze gaan het landhuis binnen met de waarschuwing: wie te lang in het huis blijft, begint dingen te zien die er niet zijn.

Labyrint – De verhalen – Esther Verhoef

Bestel via Paagman.nl

In dit boek vind je niet één, maar dertien bloedspannende verhalen van Esther Verhoef. Wat kun je verwachten? Onder andere een obscure onderwereld in ‘Labyrint’, een failliet verklaarde ondernemer in ‘Dodemansrit’ en een eenzame tuinier met een sinister geheim in ‘Vuile handen’. Je kunt Halloween dus lekker lang laten duren en elke avond vrijwillig je nachtrust verstoren met een nieuw verhaal.

Het appartement -S.L. Grey

Bestel via Paagman.nl

Dat mannen met bivakmutsen bij je inbreken, is al een horrorverhaal op zichzelf. Het overkomt de hoofdpersonen Steph en Mark, die op dat moment in Kaapstad wonen. Hoewel ze ongedeerd blijven, leven ze hierna in constante angst. Om die reden grijpen ze de kans om tijdelijk in het romantische Parijs te vertoeven door een huizenruil te doen met een Frans koppel. Zij hebben het echter mooier laten klinken dat het in werkelijkheid is en hierdoor ontstaat er spanning tussen Steph en Mark. Wanneer de scheurtjes in hun huwelijk groter worden, komen Marks geheimen uit zijn verleden naar boven.

De denkbeeldige vriend – Stephen Chbosky

Bestel via Paagman.nl

Het is altijd eng als er een kind in een verhaal zit die in zijn eentje een strijd aan moet gaan met het kwaad. In dit geval is het de zoon van alleenstaande moeder Kate Reese. Samen met haar zoon Christopher vlucht ze uit een gewelddadige relatie naar een klein dorp met een hechte gemeenschap. Door het dorp loopt slecht één snelweg. Lekker rustig dus. Totdat haar zoon opeens verdwijnt en pas zes dagen later weer tevoorschijn komt met een stem in zijn hoofd. De opdracht die de stem hem geeft is: bouw vóór kerst een boomhut in het bos. Doet hij dit niet, dan zullen zijn moeder en alle anderen in het dorp nooit meer hetzelfde zijn.

Furie – Katie Lowe

Bestel via Paagman.nl

Furie speelt zich af op een particuliere meisjesschool in Engeland. Dezelfde meisjesschool waar in 1998 een meisje dood werd aangetroffen, geheel gekleed in het wit en zittend op een schommel. Nu blijkt hekserij een hot topic te zijn op deze school. Daar komt ook nieuweling Violet snel achter, wanneer ze bevriend raakt met drie meiden die er totaal door geobsedeerd zijn. Het wordt echter wel erg verdacht wanneer een voormalig lid van deze meidengroep na negen maanden vermissing dood wordt gevonden.

Tags bij dit verhaal
Geschreven door
Meer van Hilke

ABCD: het Alfabet Bij Charlotte Dematons!

Als je een boek van Charlotte Dematons openslaat begin je aan een...
Lees verder