15 jaar Woezel & Pip: Al vijftien jaar avontuur!

Woezel en Pips voorleesboek Guusjes eerste verhalen bestaat 15 jaar. Dat moet gevierd worden!  Vriendschap, samenzijn en met plezier groot groeien: Woezel & Pip rennen lachend verder met de magie van hoe het allemaal begon.

Guusje Nederhorst

Er was eens… een lieve, jonge vrouw die gek was op kindjes en dieren. Het liefst hielp Guusje Nederhorst alle hulpbehoevende kleintjes en vierpotigen ter wereld, waar ze ook was. Haar grootste droom was dan ook om een positief verschil te maken in de werelden van deze wezentjes door ze te inspireren met mooie verhalen.

Daarom sloot ze zich op een mooie dag op en zette ze op de zolderkamer van haar eigen Villa Kakelbont haar eerste verhalen op papier. De hoofdrolspelers? Haar twee harige hondenvriendjes die beneden de wacht hielden. Wat was ze trots op haar eerste zelfgeschreven verhaal! Een lief verhaal over twee beste hondenvriendjes in een magische Tovertuin.

Bestel Woezel & Pip via Paagman.nl

Guusjes eerste boek kwam uit in 2005 en is met meer dan 275.000 verkochte exemplaren uitgegroeid tot een ware klassieker. Met een succes dat tot op de dag van vandaag groeit en bloeit. Met jaarlijkse boeken specials over universele thema’s als dankbaarheid, pesten en verlies en met meer dan twintig nieuwe uitgaven per jaar, blijkt Woezel & Pip verankerd in de voorleesrituelen van Nederlandse kinderen. Iets waar de vriendjes uit de Tovertuin dankbaar voor zijn.

Jarig!

Dit jaar is het maar liefst 15 jaar geleden dat Guusje die allereerste, tijdloze verhalen over Woezel & Pip schreef. Om te vieren dat de vriendjes uit de Tovertuin al zo lang mee rennen in de harten van kinderen creëerde Dreamchaser Studios een feestelijke jubileumuitgave. De studio, die onder leiding van Art Director Wil Raymakers staat – internationaal geroemd om zijn werk voor Boes en Bommel illustreerde alles opnieuw. Het resultaat? Guusjes eerste verhalen: een bijzondere verjaardagsuitgave die klaar is om de harten van de kleintjes van nu- en die van morgen te veroveren.

Guusje Nederhorst Fonds

Goed doen, voelt goed. Wist je dat je bij aankoop van ieder Woezel & Pip boek en elk product het Guusje Nederhorst Fonds steunt?

Het Guusje Nederhorst Fonds is opgericht ter liefdevolle nagedachtenis aan de in 2004 overleden Guusje. Het belangrijkste doel? Projecten steunen die kind en dier centraal stellen. Hiertoe kiest het Fonds elk jaar twee goede doelen aan wie zij financiële steun biedt.

Geschreven door
Meer van Redactie Paagmag

Joebelabambam! Op avontuur met de Gorgels!

Mensenkinderen opgelet! Er komt een nieuw avontuur van de Gorgels aan. Hallo...
Lees verder