Bullet Journals waar komt de trend vandaan?

Lijstjes, post-its, to-do-apps, reminders, agenda’s, de deur van je koelkast als magneetbord. Met als resultaat weinig overzicht, een vol hoofd en alsnog wordt er van alles vergeten. De redding is echter nabij: het Bullet Journal.

Volledig zelf stylen

Het concept Bullet Journaling is in 2013 bedacht door de New Yorkse ontwerper Ryder Carroll en resulteerde onder meer in het officiële Bullet Journal notitieboek wat hij samen met notitie boekenproductent LEUCHTTURM1917 produceerde. Behalve dat volstaat een pen en het bekijken van de instructievideo van Carroll op YouTube (of één van de meer dan 30.000 andere how-to filmpjes van BuJo-fans) om aan de slag te kunnen. Inmiddels heeft de trend wereldwijd voet aan de grond gekregen. Moleskine heeft ook een serie Bullet Journals en je ziet ook steeds meer merkloze journals opduiken.

Het Bullet Journal is een uiterst flexibel en vergevingsgezind hulpmiddel om je leven te structureren. Het kan je to-do lijst, schetsboek, notebook, en agenda zijn. Maar hoogstwaarschijnlijk is het dit allemaal. Bullet Journaling helpt je om meer te doen met minder.

Hoe begin je?

Kijk eerst op websites als Pinterest en op leuke blogs zoals www.stationerylovers.nl. Er zijn al veel mensen die je zijn voorgegaan. Maar omdat geen enkel journal gelijk is, is het vooral zaak om te starten. Door je gedachten in deze nieuwe vormen te gieten ga je namelijk op zoek naar de vorm die het beste bij jou past.

Ideeën voor je eerste pagina’s

Begin met een lijstje van welke zaken je zou willen bijhouden in je Bullet Journal en voila je hebt al 1 pagina gevuld. Maak een checklist van hoe jij een planner naar je eigen hand zou willen zetten en je.

Geschreven door
Meer van Redactie Paagmag

John Boyne over het vervolg op De jongen in de gestreepte pyjama

Het verhaal van John Boynes nieuwe, grote roman Toen de wereld brak...
Lees verder