Ben jij al summerproof op kantoor?

Het is zomer en de temperaturen lopen op. Alle collega’s zitten heerlijk aan het zwembad, maar jij zit nog op kantoor. Terwijl de zonnestralen de kantoortuin oplichten, neemt de warmte verder toe. Hoe kun je er voor zorgen om tijdens deze hitte toch koel te blijven?

Je kunt natuurlijk de airconditioning op de maximale stand zetten met een mogelijke verkoudheid als gevolg. Dat wil je niet! Volg daarom de onderstaande 5 tips om tijdens deze hete zomer toch de koelte te bewaren, zodat je vol energie aan het werk kunt gaan.

1. Maak een zomerrooster

Op warme dagen kunnen de temperaturen ‘s middags oplopen tot wel 30 graden. Om met deze temperaturen toch effectief te kunnen werken, kan het helpen je dagindeling hierop aan te passen. Sta vroeg op zodat je de ergste hitte kunt vermijden. Probeer daarnaast tussen 12.00 uur en 16.00 uur zo min mogelijk activiteiten te ondernemen. Blijf rustig en houd waar mogelijk een siësta of powernap. En nog een voordeel van het zomerrooster; je kunt op tijd naar huis om te barbecueën.

2. Plaats bevroren waterflessen voor de ventilator

Verkoeling nodig, maar geen airco? Maak je eigen airco door bevroren flessen voor de ventilator te zetten. Plaats deze in een bak of op een schaal om het smeltende water op te vangen. Op zoek naar de perfecte ventilator voor op jouw bureau? Bekijk hier de mooiste ventilatoren die wij hebben.

3. Het Munt-effect

Een groot glas limonade met ijsklontjes ziet er heerlijk uit, maar helpt niet om af te koelen. IJskoude dranken zorgen voor een tijdelijke verlaging van je lichaamstemperatuur. Het gevolg? Je lichaam gaat zichzelf opwarmen. Lauwwarme thee doet precies het tegenovergestelde. Ook belangrijk, drink minimaal 2 liter water per dag. Met warme temperaturen transpireer je namelijk veel meer dan normaal. Vul je dit niet aan met water, dan droog je binnen no time uit. Voeg wat muntblaadjes toe aan je water of thee. Het stofje menthol heeft namelijk een sterke werking op de ‘koudesensoren’, waardoor munt een verfrissend effect heeft.

4. Draag luchtige kleding

Kies voor luchtige kleding, bij voorkeur kleding van natuurlijke stoffen zoals linnen, katoen of zijde. En de kleur? Kies voor licht. Donkere kleuren absorberen meer warmte dan lichtere kleuren. Maak als laatste je outfit af met sandalen zodat ook bij je voeten de warmte weg kan. Zijn sandalen niet toegestaan op het werk? Laat dan je sokken thuis.

5. Eet fruit

Je lichaam transpireert om af te koelen. Tijdens het zweten verlies je vocht, maar ook elektrolyten (ofwel zouten). Gelukkig bestaan er meer dan genoeg soorten fruit die deze tekorten aan kunnen vullen. Eet voor een optimaal resultaat een watermeloen. Geen watermeloen in huis? Appels, mango’s, bananen, aardbeien, frambozen en bessen zijn een prima alternatief.

Geschreven door
Meer van Redactie Paagmag

Top 15: grote releases en literaire prijzen in mei

Mei kende een aantal grote releases en die zie je ook terug...
Lees verder