Is jouw huis al een jungle? Boekentips voor jungles op kamerformaat!

Een thuis jungle is voor sommigen een uit de hand gelopen hobby, voor anderen is het een interieur overweging. Hoe je het ook wendt of keert: de kamerplantentrend is here to stay. Sommige plantenouders houden het beschaafd bij een kleine selectie plantjes, waar andere niet kunnen stoppen met het uitbreiden van hun persoonlijke groene oase.

Nu we zoveel thuis zijn, zijn onze planten misschien wel geëvolueerd tot volwaardige huisgenoten! Om te zorgen dat je het beste uit je kamerplanten naar boven brengt (of ze in het allerminste geval niet dood laat gaat) hebben we hier een creatieve selectie boeken die jou en jouw urban jungle naar het volgende niveau tillen. Voor planten-noobs en planten-nerds!

Handboek voor mensen die hun kamerplanten altijd dood laten gaan

Bestel het Handboek voor mensen die hun kamerplanten altijd dood laten gaan bij Paagman.nl

Doe je echt je best, maar lúkt het simpelweg niet je kamerplanten in leven te houden? Veroorzaak je met je plantenliefde meer kwaad dan goed voor het plantenrijk?  Misschien is dit handboek dan wel de oplossing voor jou! Jelmer de Boer legt je uit hoe planten (specifiek die in potjes in je huis) werken, en waarom ze dus doodgaan. Daarnaast krijg je natuurlijk alle tools die je nodig hebt om jouw planten van de vuilnisbak te redden!

Het creatieve kamerplanten boek

Bestel het creatieve kamerplantenboek bij paagman.nl

Planten kunnen je interieur echt verrijken. Stap voor stap leer je hoe je planten op een creatieve manier écht onderdeel kunt maken van jouw interieur. Zo zet je stappen naar de groene oase van je dromen. Dankzij de profielen van 175 populaire planten ontdek jij welke soorten het beste in jouw huis passen en hoe je ze het beste kan verzorgen. Zo voorkom je dat je planten in huis haalt, die daar misschien wel niet kunnen overleven!

Planten kweken uit pitten en zaden

Bestel planten kweken uit pitten en zaden bij Paagman.nl

Wat misschien nog wel leuker is dan een klein plantje groot zien groeien, is het groot brengen van een zaad of pit. Van ontkieming tot het kweken van een plantje. Zo geef jij je etensresten een nieuwe leven. Aan de hand van de gedetailleerde stap-voor-stapbeschrijvingen met foto’s kan je meteen aan de slag met de vruchten uit je eigen keuken. Je krijgt ook handige tips en tricks, bijvoorbeeld om zelf een kasje of kiemtrechter te maken van een plastic fles.

Plantenliefde

Bestel plantenliefde bij paagman.nl

Laat de plantenliefde stromen! Dat is waar het in dit boek om draait. De basics van planten stylen, stekken en verzorgen komen in dit boek aan bod. Hoe planten kunnen inspireren en hoe je ermee kunt creëren. Alles voorzien van prachtige en heldere foto’s die je inspireren om in je eigen huis meteen aan de slag te gaan. Een prachtig boek vol ideeën voor plantenliefhebbers. Ook nog eens een mooi koffietafelboek, zo kun je eigelijk altijd een gesprek starten over planten!

De kleine gids voor grote planten

Bestel Grote planten bij Paagman.nl

De kleine gids voor grote planten is een ideale leidraad bij de keuze voor grote planten. Kamerplanten zijn sfeerbepalend in je (woon)ruimte. Deze praktische gids maakt de keuze voor bepaalde planten makkelijker. Ga je het liefst voor luchtzuiverende planten? Heb je een zonovergoten of juist een wat donkere ruimte? Met deze gids kun je in een oogopslag zien welke grote kamerplanten het best bij jou passen.

De Kew Gardener´s gids voor Kamerplanten

Bestel De Kew Gardener´s gids voor Kamerplanten bij paagman.nl

Kew Gardens in Londen, is één van de meest populaire botanische tuinen in de wereld, met miljoenen exotische planten. Daarom kun je wel geloven dat dit boek het ultieme handboek is voor de mooiste cactussen, vetplanten, luchtplanten, bladplanten en bloeiende planten te kweken. Overzichtelijke profielen van meer dan 75 populaire planten en instructies voor 12 projecten om van je kamerplanten echte blikvangers te maken.

 

Tags bij dit verhaal
, , ,
Geschreven door
Meer van Eveline

Op naar de verkiezingen 2021!

Op 17 maart 2021 zijn de Tweede Kamerverkiezingen. Er doen 37 partijen...
Lees verder